18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bank Australia laat creditcardhouders niet meer wedden

Tim Giesbers

Bank Australia, de bank die eigendom is van de consumenten, heeft bekendgemaakt dat mensen met een creditcards bij de bank niet langer mogen deelnemen aan kansspelen. Althans, zij mogen die creditcard niet gebruiken voor hun weddenschappen.

Het is de bedoeling dat deze maatregel vanaf 1 december van dit kalenderjaar van kracht gaat. Vanaf die dag gaat de bank dus alle transacties van kansspelaanbieders op creditcards blokkeren. Consumenten mogen nog steeds aan kansspelen deelnemen met hun reguliere bankpas.

Maatregel

“Ons onderzoek toont aan dat de meerderheid van onze klanten vindt dat creditcards niet mogen worden gebruikt om te gokken. Als bank die eigendom is van de klant, vormen de meningen van onze klanten een groot deel van onze besluitvorming”, is de uitleg van Bank Australia.

De bank zegt ook dat het de nieuwe maatregel heeft besproken met de Australian Banking Association. Verschillende andere leden van die organisatie gaan volgens Bank Australia waarschijnlijk soortgelijke stappen ondernemen om het deelnemen aan kansspelen met creditcards te beperken.

Beleid

“Volgens ons beleid voor verantwoord bankieren lenen we geen geld aan de kansspelindustrie, inclusief casino’s, online kansspelaanbieders of bedrijven die rechtstreeks inkomsten halen uit pokermachines of sportweddenschappen,” vervolgt de bank. “Het niet toestaan ​​van kansspelen op creditcards is een uitbreiding van ons bestaande beleid.”