18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Autoriteiten Zweden en Gibraltar gaan samenwerken

Tim Giesbers

De Zweedse kansspelautoriteit Spelinspektionen heeft een memorandum van overeenstemming getekend met de Gambling Division van het Ministerie van Economische zaken in Gibraltar. De autoriteiten willen op een aantal vlakken gaan samenwerken, voornamelijk rond het delen van informatie.

De Spelinspektionen en de Gambling Division hebben tevens beiden aangegeven om operationele assistentie te verlenen aan elkaar, wanneer de wetgeving dit toestaat. Camilla Rosenberg, directeur-generaal van de Spelinspektionen, zegt dat deze samenwerking volledig logisch is voor beide partijen.

Malta

Er zijn namelijk veel bedrijven actief op de Zweedse kansspelmarkt die tevens een licentie hebben in Gibraltar. “Door de communicatiekanalen tussen deze twee autoriteiten te openen worden we sterker in onze activiteiten”, vertelt Rosenberg. “Dit is het begin van een grote en lange samenwerking.”

“Eerder dit jaar hebben we al een memorandum van overeenstemming gesloten met de Malta Gaming Authority. Ons uiteindelijke doel is om meerdere samenwerkingen op te starten met de autoriteiten in diverse Europese landen”, refereert Rosenberg aan de eerdere samenwerking met een ander Europees land.

Criminaliteit

Andrew Lyman, uitvoerend directeur van de Gaming Division, voegt toe: “Gibraltar wil graag samenwerken met eersteklas autoriteiten zoals de Zweedse Spelinspektionen. We delen belangrijke waarden zoals het beschermen van consumenten, een eerlijke markt, het promoten van sociale verantwoordelijkheid en het tegengaan van criminaliteit.”