18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Australische deal: PlayUp neemt ClassicBet over

Tim Giesbers

Het Australische PlayUp heeft een deal gesloten waarmee het ClassicBet, gestationeerd in Sydney, overneemt. Met de overname van het wedkantoor zou PlayUp een toename in omzet kunnen verwachten van circa 125 miljoen euro.

Volgens diverse bronnen in het land is deze aankoop een van de onderdelen van de groeistrategie van PlayUp. Behalve ClassicBet is PlayUp meer zaken aan het overnemen. Zo viel eerder al Draftstars, het fantasysportplatform van CrownBet, in handen van het bedrijf. PlayUp heeft de intentie om de wed- en gameservices die het in handen krijgt te gaan bundelen en als één pakket aan te bieden op de markten in Australië en de Verenigde Staten.

Staf mag aanblijven

Een groot gedeelte van de operationele staf van ClassicBet mag aanblijven na de overname, waaronder COO Luke Coward. “We hebben veel meegemaakt op de Australische markt, van de eerste stappen van Betfair en Bet365 op deze markt tot aan de grote bedrijven die nu zijn ontstaan. Geen enkel bedrijf heeft echter iets zo opwindends kunnen presenteren als PlayUp”, zegt Coward.

“We zijn blij onderdeel uit te maken van het groeiende bedrijf van PlayUp en dit geeft ons de kans om onze expertise te delen met PlayUp, waardoor we beiden een grote kans maken om door te groeien op deze markt”, zegt Coward.

“Loyale gebruikers”

Daniel Simic, CEO van PlayUp, voegt toe: “ClassicBet heeft een heel sterke historie op de Australische markt en het heeft daarop veel succes gehad. De gebruikers van ClassicBet zijn loyaal en doen vaak transacties op de website van de bookmaker, op diverse sporten.”