18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Australische bookmakers eindigen protest tegen creditcardverbod

Tim Giesbers

Diverse toonaangevende kansspelaanbieders in Australië hebben hun verzet tegen voorgestelde landelijke maatregelen verbroken. Bepaalde politici willen het namelijk verbieden om creditcards te gebruiken bij online weddenschappen. Ze laten hun tegenstand nu varen.

Volgens The Sydney Morning Herald hebben Bet365, Sportsbet en Ladbrokes, voorheen de grootste tegenstanders van het voorgestelde verbod, nu een ommezwaai gemaakt. Ze hebben zelfs hun steun voor het initiatief aangekondigd.

Verzetten

Eerder kondigde Tabcorp al aan dat het zich niet zou verzetten tegen een verbod op het gebruik van creditcards voor online wedden. Wel wilde het die betaalmethode blijven ondersteunen voor het kopen van loten.

Lobbygroep

Responsible Wagering Australia (RWA), een lobbygroep die diverse kansspelaanbieders vertegenwoordigt, heeft er ook mee ingestemd om de hervorming te ondersteunen. De RWA werkt nu aan de ontwikkeling van een technische oplossing met de hulp van grote banken en financiële instellingen.

De brancheorganisatie had zich al enige tijd met haar aangesloten bedrijven verzet tegen het verbod. Het stelde dat er geen direct verband bestaat tussen creditcardbetalingen voor weddoeleinden en wedgerelateerde schade.