18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Australian Open 2021: Wedden, tips & quoteringen

Bob Ligthart

In februari staat Melbourne in het teken van de Australian Open. Het is de eerste Grand Slam van het jaar en de spelers gaan nu al in quarantaine om deel te mogen nemen. In dit artikel blikken we vooruit op de Australian Open en behandelen we de beste wedtips voor deze Grand Slam.

Ongebruikelijke voorbereiding

Het coronavirus zorgt er dit jaar voor dat de spelers van de Australian Open een ongebruikelijke voorbereiding afleggen. Ze moeten in Australië namelijk eerst twee weken in quarantaine, wat ervoor zorgt dat ze zich minder goed kunnen voorbereiden. De spelers trainen natuurlijk wel, maar dit gaat gepaard met veel coronatests en uren in de hotelkamer.

Wie zijn de titelhouders van de Australian Open?

Bij de mannen was het Novak Djokovic die in 2020 de Australische Grand Slam voor de tweede keer op rij won. Hij won de Australian Open alweer voor de achtste keer in zijn carrière. In de finale had de Serviër vijf sets nodig om van Dominic Thiem te winnen.

Sofia Kenin was vorig jaar de sterkste bij de vrouwen. Voor haar was het de eerste grandslamtitel in haar carrière. Ze stond in de finale tegenover Garbiñe Muguruza en verloor de eerste set met 4-6. Kenin herstelde zich en won uiteindelijk de volgende twee sets met 6-2.

Favorieten Australian Open 2021

Mannen

Het is geen verrassing dat Novak Djokovic wederom de favoriet is voor deze grandslamtitel. Op hem wedden levert momenteel een quote van 2.11 op. Als we verder naar de quoteringen kijken, zien we nog drie spelers die volgens de bookmakers een aardige kans maken. Dit zijn Dominic Thiem (5.75), Rafael Nadal (5.85) en Daniil Medvedev. Alexander Zverev moet ook niet onderschat worden en de bookmakers geven hem een quote van 14.00.
Novak Djokovic heeft meerdere keren bewezen dat hij de beste is op de Australian Open. De Serviër lijkt op te gaan voor zijn negende overwinning op deze Grand Slam. De beste wedtip is dan ook om op Djokovic te wedden.

Vrouwen

Bij de vrouwen is er niet zo’n topfavoriet als bij de mannen. De bookmakers schatten de kansen van Naomi Osaka het grootste in met een quote van 7.20. Na haar komt er een hele rits met speelsters waarvan de quote wat hoger is dan 10: Aryna Sabalenka (10.75), Ashleigh Barty (11.25), Serena Willians (11.25), Simona Halep (11.75), Iga Swiatek (13.25) en ga zo maar door.

Titelhoudster Sofia Kenin komt iets later met een quotering van 14.25. De wedkantoren zien haar ondanks de winst van vorig jaar dus niet als hele grote kanshebber voor de eindzege. De andere finaliste van vorig jaar, Garbiñe Muguruza, heeft op dit moment een quote van 18.50.

De vrouwelijke winnaar van de Australian Open heeft bijna elk jaar wel een andere naam, waardoor het erg lastig te voorspellen is. Het lijkt hierbij dus beter om later in het toernooi pas te bepalen op wie je inzet. Zo kun je ook zien of een speelster wel of niet in vorm is.

Wedden op wedstrijden Australian Open 2021

Het is natuurlijk niet alleen maar mogelijk om op de winnaar of winnares van het toernooi in te zetten. De weg naar die felbegeerde trofee is lang, waardoor er veel wedstrijden gespeeld worden. Beperk jezelf dus niet tot slechts één weddenschap, want er is veel meer winst te behalen tijdens de Australian Open. Het aantal weddenschappen is dubbel zo groot, omdat een tennistoernooi natuurlijk een mannencategorie en vrouwencategorie heeft, en dan zijn er natuurlijk ook nog dubbelpartijen.

Strategieën wedden op tennis

Bookmakers stellen verschillende opties op voor en tijdens wedstrijden. Wat zijn nou handige strategieën om het optimale uit deze opties te halen? Hieronder lichten we een paar goede strategieën uit die je voor en tijdens de Australian Open kan toepassen.

Wedden op twee toernooiwinnaars

Om toch nog even terug te pakken op het wedden voorafgaand aan een toernooi, gaan we terug naar het wedden op een toernooiwinnaar of winnares. Inzetten op twee toernooiwinnaars kan namelijk een erg handige strategie zijn. Let op, het gaat hierbij wel over twee verschillende mannelijke winnaars of twee verschillende vrouwelijke winnaressen. Door op twee spelers te wedden, spreid je de kansen en dus ook het risico. Bij de Australian Open lijkt dit vooral een handige strategie om bij de vrouwen toe te passen. Hier zijn de quoteringen namelijk hoog genoeg om alsnog veel winst te maken, terwijl je ook één weddenschap verliest. Bij de mannen is dit moeilijker, omdat je niet veel verdient als Djokovic zou winnen.

Live wedden

Tijdens een Grand Slam als de Australian Open is live wedden ook erg interessant. De kans dat je winst maakt in deze categorie neemt toe als je vooraf de statistieken goed doorneemt en je eigen mening vormt op basis van wat je ziet. Als een speler veel beter is, dan kan je daar je weddenschappen live op toepassen. Zorg er daarom voor dat je altijd live meekijkt, want dit geeft je een enorm voordeel.

Tenniswedden met handicap

In een toernooi komt het regelmatig voor dat het krachtsverschil tussen spelers erg groot is. Vooral vroeg in het speelschema kan dit ontstaan. Vaak zijn deze wedstrijden niet interessant, omdat de quoteringen van de favoriet niet veel opleveren. De handicap weddenschap kan hier verandering in brengen. Door de favoriet een virtuele achterstand te geven en het risico dus te vergroten, maak je de quote ook interessanter.

De weddenschap werkt ook andersom. Je kan de underdog ook een virtuele voorsprong geven. Op deze manier wordt de quote wel lager, maar de winkans wel weer groter. Lees meer over deze weddenschap in dit artikel met vijf tips voor wedden op tennistoernooien.