18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Andy van der Meijde nieuwe Koning TOTO

Tim Giesbers

Wedkantoor TOTO heeft een nieuwe Koning TOTO gevonden. Eerder leek Sjaak Swart een verkiezing van rapper Donnie te gaan winnen, maar inmiddels is ook hij gepasseerd. Oud-international Andy van der Meijde neemt de kroon over van Donnie en mag zich voorlopig Koning TOTO noemen.

Twee jaar geleden koos TOTO voor het eerst een Koning TOTO, destijds Royston Drenthe, die in zijn video’s assistentie kreeg van Johan Derksen en Foppe de Haan. Daarna kwam Donnie met assistent Johan Boskamp en Sjaak Swart leek John de Wolf als sidekick te krijgen.

Tweelingbroers

Inde aankondigingsvideo van Van der Meijde hoeft de voormalige linksbuiten van onder meer Ajax en Internazionale het ook niet alleen te doen. De tweelingbroers Willy en René van de Kerkhof zorgen dat Van der Meijde niet de slechtste zanger van de video is.

Van der Meijde sloot zijn carrière in 2010 af bij PSV, waar hij dat jaar niet aan speelminuten toekwam. Na zijn voetbalpensioen werd hij vooral bekend als realityster, samen met zijn partner Melisa. Daarnaast presenteert hij zijn eigen YouTube-programma genaamd ‘Bij Andy in de auto’, tegenwoordig ook te zien op FOX Sports.

Verbod

Eind vorig jaar werd duidelijk dat TOTO rekening moest gaan houden met veranderende regels rondom de reclamespotjes. Na een motie van ChristenUnie-kamerlid Stieneke van der Graaf moeten mensen die reclame maken voor kansspelen minstens 25 jaar en geen jongerenidool zijn.