18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Amersfoortse internetwinkel verdacht van illegaal wedden

Tim Giesbers

Een bel- en internetwinkel in Amersfoort is door de politie verdacht van illegaal wedden op voetbalwedstrijden. Hierdoor hebben agenten de eigenaar van de zaak verhoord, net als een medewerker. In november kwam een wijkagent binnen voor een praatje en hierdoor kwam de zaak aan het rollen.

Bekentenis van eigenaar en medewerker

Wijkagent Paul Tekstra vertelt dat het personeel erg zenuwachtig werd toen hij binnenkwam en dat zij direct alle computerschermen uitschakelde. Na een gesprek met de eigenaar en een wedewerker kreeg hij het vermoeden van illegaal wedden. Op verzoek kreeg hij goktickets te zien in de winkel.

Hierop belde hij zijn collega’s, die diverse apparatuur, briefjes contant geld en een stapel wedtickets in beslag namen om verder te kunnen onderzoeken. Uit dit onderzoek bleek de bevestiging van het vermoeden: er werd illegaal gewed in de internetwinkel. Dit bekende later ook zowel de eigenaar als de medewerker.

De twee worden beschuldigd van ‘het plegen van misdrijven op het gebied van de Wet op de Kansspelen’. Het dossier van de winkel wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie die de zaak verder in behandeling neemt. Zolang het onderzoek nog duurt, is de winkel in elk geval gesloten.

‘Ondermijnende criminaliteit’

De Nederlandse politie ziet ‘ondermijnende criminaliteit’ als belangrijk speerpunt om aan te pakken. Criminelen gebruiken hiervoor legale bedrijven, voorzieningen of instanties om de wet te overtreden, zoals de internetwinkel in kwestie.