18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Alexander Pechtold nieuwe voorzitter RvC Nederlandse Loterij

Tim Giesbers

Nederlandse Loterij, het moederbedrijf van wedkantoor TOTO, heeft een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen aangesteld. Oud-politicus Alexander Pechtold is tijdens de meest recente aandeelhoudersvergadering aangesteld als opvolger van Jan Loorbach.

Loorbach had zijn zittingstermijn afgerond en daarna was het tijd voor een opvolger. Pechtold is vooral bekend als politicus van D66. Namens die partij was hij jarenlang fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Daarnaast was hij minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninksrijksrelaties.

Toekomst

Pechtold is verguld met zijn nieuwe aanstelling. “Het is een eer om te mogen meewerken aan de toekomst van de grootste maatschappelijk georiënteerde, oer-Nederlandse kansspelorganisatie”, vertelt hij over zijn komende periode bij Nederlandse Loterij.

Hij vervolgt zijn verhaal: “Nederlandse Loterij heeft haar positie op de loterijmarkt bewezen. Met evenveel energie en vertrouwen wordt Nederlandse Loterij ook actief op de online-kansspelmarkt met een verantwoord aanbod.”

Verbouwing

Na zijn afscheid uit de landelijke politiek, kreeg Pechtold diverse andere baantjes. Zo is hij algemeen directeur van het CBR en procesbegeleider van de verbouwing van het Binnenhof. Ook presenteerde hij het programma De Achterkant van het Gelijk op NPO 2.