18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AGA is voorstander van nationale hulplijn voor verantwoord wedden

Tim Giesbers

De American Gaming Association (AGA) heeft aanbevolen om één nationale gokhulplijn op te richten voor de gehele Verenigde Staten. Deze zou dan gebruikt kunnen worden om verantwoord wedden te promoten in reclamecampagnes.

Kansspelaanbieders zijn al verplicht om een hulplijn te tonen in hun advertenties. Maar volgens de AGA wordt de boodschap nu niet effectief genoeg overgebracht op consumenten, omdat er veel verschillende hulplijnen zijn in de VS.

Lettertype

De groep beweert dat het weergeven van meerdere staatspecifieke hulplijnnummers verwarring kan brengen voor spelers. Ook worden de nummers vaak weergegeven in een te klein lettertype om goed te lezen. Inbeldiensten worden ook gepromoot boven moderne alternatieven zoals sms- en chatondersteuning.

AGA heeft dan ook als aanbeveling om technologie zoals sms, websites en mobiele platforms meer te gebruiken. Deze zouden problematische wedders meer toegang geven tot de ondersteuning die ze nodig hebben.

Noodzakelijk

Jessica Feil, vice-president van de AGA, zegt: “Hulplijnen voor spelers zijn een essentiële hulpbron voor mensen die hulp nodig hebben. Helaas creëren lange lijsten met hulplijnen op nationale advertenties barrières voor mensen die hulp zoeken. Deze bronnen zouden gemakkelijk toegankelijk moeten zijn.”

“Een nationale hulplijn in advertenties ​​is de meest effectieve manier om spelers te beschermen. Omdat kansspelen steeds groter worden, is het noodzakelijk dat onze industrie alle klanten blijft beschermen. Er mogen geen obstakels zijn om hulp te bieden aan degenen die het nodig hebben.”