18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Aandeelhouders GVC stemmen in met verhuizing naar VK

Tim Giesbers

GVC Holdings gaat waarschijnlijk voor een groot gedeelte de zaken besturen vanuit het Verenigd Koninkrijk. De aandeelhouders van het bedrijf hebben hier massaal mee ingestemd. Het management van dochterbedrijven Ladbrokes Coral en Bwin gaat naar het Verenigd Koninkrijk, wat ook de belastingresidentie wordt.

Tot nu toe zetelde GVC op het Isle of Men, maar vorige maand werd al aangekondigd dat het bedrijf wilde verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk. Tijdens een speciale aandeelhoudersvergadering in Gibraltar stemde 99,98 procent van de aandeelhouders hiermee in. Er waren 481.356.880 stemmen voor het voorstel en slechts 5.744 tegen.

Statuten

Jay Dossetier, hoofd mediarelaties van GVC Holdings, vertelde in gesprek met iGaming Business dat de verhuizing naar het Verenigd Koninkrijk de efficiëntie van de exploitant zou verbeteren door belangrijke vergaderingen dichter bij zijn grootste markt te laten plaatsvinden.

“Een van de grootste redenen om graag te willen verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk is dat we onder de huidige statuten geen mogelijkheid hebben om bestuursvergaderingen of aandeelhoudersvergaderingen te houden binnen het Verenigd Koninkrijk, wat we wel graag willen.”

Kosten

“Dit besluit zal de operationele complexiteit verminderen en onze governance verbeteren”, zegt Dossetier. “Als de efficiëntie stijgt, dalen de kosten.” Hij voegt aan zijn verhaal toe dat er geen wijzigingen komen aan de operationele kant van GVC. Consumenten zullen niets merken van de verhuizing.