18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

9 sporten waarop je bij Toto kunt wedden

Maurice Krabbendam

Toto is een Nederlandse bookmaker met een vergunning van de Kansspelautoriteit. Dit online wedkantoor, dat onderdeel is van Nederlandse Loterij, biedt weddenschappen voor verschillende sporten aan. Een overzicht van negen sporten waarop je bij Toto kunt wedden.

1. Voetbal

Zoals bij de meeste bookmakers, is ook bij Toto voetbal de sport waar je het meest uitgebreid op kunt wedden. Hoewel het hier een Nederlandse bookmaker betreft, kun je inzetten op duels uit de hele wereld, tot Zuid-Korea en Peru aan toe.

Een belangrijke markt is de Eredivisie, waarvoor veel weddenschappen op de site te vinden zijn. Daarnaast kun je weddenschappen afsluiten op duels uit de Eerste Divisie en de beker. Ook in het buitenland gaat het aanbod vaak verder naar beneden de voetbalpiramide in. Zo kun je niet alleen wedden op de Engelse Premier League en Championship, maar ook League One, Two en zelfs de Conference National.
Uiteraard ontbreken ook landenwedstrijden en de Champions- plus Europa League niet.

Het soort weddenschappen varieert van reguliere 1X2-bets en Halftime/Fulltime, tot inzetten op Overs/Unders, Handicaps en Beide teams scoren.
Voetbal is ten slotte de sport waarvoor Toto de meeste promoties heeft, vaak in de vorm van een free bet die kan worden verdiend.

2. Tennis

Je kunt bij Toto ook de nodige tennisweddenschappen vinden. Het voordeel aan deze sport is dat het seizoen eigenlijk bijna het hele jaar doorgaat, en de Nederlandse bookmaker gaat met die kalender mee.

Zo zijn er weddenschappen te vinden op de twee grote toernooiseries: de ATP World Tour bij de mannen en WTA Tour bij de vrouwen, plus de jaarafsluitende ATP en WTA Finals, gezien als een soort WK’s van het tennis. Natuurlijk ontbreken ook de vier grote Grand Slams niet op de tenniskalender van Toto: de Australian Open, Wimbledon, Roland Garros en de US Open. Ook weddenschappen op Davis Cup-tennis vind je er terug.

Naast het kiezen van de winnaar, zijn ook Overs/Unders op het aantal games en sets in tennis populair. Al dit soort weddenschappen kun je bij Toto afsluiten.

3. Darts

Het wedden op darts is behoorlijk populair in Nederland. Dat is ook wel logisch gezien het feit dat ons land meerdere toppers in deze sport heeft voortgebracht, waaronder Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Toto haakt in op deze populariteit met een flink aantal beschikbare weddenschappen.

Ook darts is zo’n sport die het grootste gedeelte van het jaar doorgaat, al zijn de zomers wat rustiger en ligt de piek van het seizoen midden in de winter, als rond de jaarwisseling het WK wordt gespeeld in Londen. Dit WK levert op Toto veel weddenschappen op, maar die zijn er net zo goed voor toernooien als de Grand Slam of Darts en het World Matchplay. Daarnaast kun je inzetten op de Premier League of Darts, de jaarlijkste competitie tussen de beste darters van de PDC die over een periode van enkele maanden wordt gespeeld.

4. Basketbal

Mocht je er interesse in hebben om op basketbal te wedden, dan kun je daarvoor wederom bij Toto terecht. Uiteraard staan hier in eerste instantie weddenschappen op de grootste basketbalcompetitie centraal: de Amerikaanse NBA. Toch gaat het aanbod verder dan dat, want er is ook een ruim aanbod van bets voor bijvoorbeeld de Eurocup, EuroLeague en Champions League.

Behalve de 1X2-markten (waarbij een gelijkspel natuurlijk altijd vrij onwaarschijnlijk, maar wel goed betaald is), behoren Overs/Unders en Handicaps in basketbalwedden tot de populairste opties, en Toto biedt deze dan ook ruimschoots aan. Ook zijn er competitieweddenschappen, de zogeheten Outrights.

5. IJshockey

Een andere grote Noord-Amerikaanse competitie waarop bij Toto kan worden ingezet is de NHL, en dan hebben we het natuurlijk over ijshockey. Het aanbod is hier vergelijkbaar met dat bij het basketbal, met dus een sterke focus op 1X2, Overs/Unders en Handicaps. Daarnaast is er in de NHL sprake van periodetitels, vergelijkbaar met die in de Eerste Divisie van het voetbal in Nederland, en ook hierop kun je bij Toto wedden.

IJshockey is niet alleen in de Verenigde Staten een grote sport. Er zijn ook serieuze competities in landen als Finland, Zweden, Rusland en Tsjechië. Bij Toto kun je inzetten op wedstrijden uit deze competities.

6. American Football

Op het vlak van American Football is het aanbod iets beperkter, maar bij Toto kun je gelukkig wel wedden op de NFL, de belangrijkste competitie ter wereld in deze sport. De bookmaker uit Nederland heeft voor deze sport 1X2-winweddenschappen en Handicaps, die in het wedden op American Football ook het meest gangbaar zijn. Daarnaast zijn er Overs/Unders op het aantal goals, helftweddenschappen en een aantal ‘funbets’ zoals Even/Oneven aantal goals. Die laatste categorie vind je overigens in bijna alle genoemde sporten wel terug.

7. Formule 1

In de persoon van Max Verstappen heeft Nederland tegenwoordig een echte kanshebber in de Formule 1. Toto gaat mee in de toegenomen populariteit van de koningsklasse van het racen, en biedt de nodige weddenschappen aan voor de Formule 1.

Zo kun je inzetten op de racewinnaar en andere eindklasseringen voor coureurs, maar ook al voorafgaand aan de race op wie pole position gaat pakken. Interessant zijn ook de head to head-weddenschappen. Hierbij voorspel je wie de strijd tussen twee specifieke coureurs wint, zoals: Verstappen wint van Bottas. Dit is een goede extra wedmogelijkheid, want door de verschillen in techniek bij de teams zijn juist dit soort kleinere strijden handig om je kennis op los te laten.

8/9. Volleybal & handbal

Ten slotte twee zaalsporten die voor de meeste wedders niet het meest voor de hand liggend zijn: volleybal en handbal. Ondanks de beperkte populariteit, kun je bij Toto op deze sporten inzetten.

Een klein minpunt is dat het niet mogelijk is om te wedden op de hoogste Nederlandse afdelingen van deze sporten, in beide gevallen de Eredivisie genaamd. Daar staat tegenover dat er wel weddenschappen worden aangeboden voor de grote buitenlandse competities. In het geval van volleybal gaat het dan om landen als Brazilië, Italië en Rusland, bij handbal kun je denken aan onder meer de Franse en Spaanse competitie. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het wedden op de EK’s en WK’s.

De 1X2’s zijn ook voor deze sporten populair, net als de Over/Unders. Voor volleybal specifiek biedt Toto ook setweddenschappen aan.

Klik hier voor een actueel aanbod van alle weddenschappen bij Toto.