18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

888 Holdings koopt BetBright voor circa 17,5 miljoen euro

Tim Giesbers

888 Holdings heeft een akkoord weten te bereiken om het Ierse sportwedkantoor BetBright over te nemen. Deze deal kost 888 rond de 17,5 miljoen euro. Naar aanleiding van de overname is BetBright ook direct gestopt met alle werkzaamheden. Het is nog niet duidelijk wanneer de laatste details van de overname rondkomen.

Door de overname neemt het Londense 888 Holdings bepaalde delen over van Dedsert Limited, Dedsert Ireland Limited en alle dochterbedrijven. Samen vormen deze bedrijven het grotere BetBright. De integratie van BetBright binnen 888 zorgt ervoor dat het laatste bedrijf alle technologie en productontwikkeling in handen krijgt.

Vertrouwen

De aanwinst zou tevens de langetermijndoelen van 888 in de globale markt verstevigen. Dit komt mede door de eerder genoemde technologie en ontwikkeling die 888 in handen krijgt, alsmede de aanwezige marketing en analyses van BetBright. De platforms van BetBright zouden pas na een onderzoek worden uitgerold binnen de organisatie van 888.

“888Sport wordt wereldwijd een populairder wereldwijd sportwedkantoor en we geloven dat dit het juiste moment is voor deze overname”, vertelt Itai Pazner, CEO van 888 Holdings. “We hebben vertrouwen dat deze aankoop onze langetermijndoelen en kansen in de wereldwijde markt vergroot.”

Kritisch

BetBright heeft nu aangekondigd op de website dat alle activiteiten gestaakt zijn. Volgens een mededeling zou dit ‘op permanente basis’ zijn. Consumenten krijgen dertig dagen om het bedrag op hun account uit te laten betalen. Analisten zijn kritisch over de overname aangezien sinds 2013 zo’n 70 miljoen is geïnvesteerd in BetBright, dat nu dus maar 17,5 miljoen oplevert.