18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

5Dimes blokkeert consumenten VS, mogelijk positief voorteken

Tim Giesbers

Het in Costa Rica gevestigde wedkantoor 5Dimes heeft de toegang tot haar site geblokkeerd voor alle consumenten in de Verenigde Staten. Dit is mogelijk een voorteken dat de bookmaker een licentie wil gaan aanvragen om toe te treden op de gereguleerde Amerikaanse kansspelmarkt.

Op dit moment is het voor de aanbieder namelijk niet toegestaan om haar diensten aan te bieden in de Verenigde Staten, als ongelicenseerde kansspelaanbieder. Toch is 5Dimes erg populair onder Amerikanen. Vanaf 21 september kunnen zij echter met hun Amerikaanse IP-adres geen weddenschappen meer uitbrengen.

Uitbetalingsverzoek

Er is vervolgens ook een afhandeling van de financiële kant gepland. Uiterlijk op 25 september moeten spelers hun uitbetalingsverzoek hebben gedaan bij de bookmaker. Geld wat na 30 september niet is uitbetaald, wordt als verlaten beschouwd en blijft bij 5Dimes.

Loyaliteit

“5Dimes is verheugd aan te kondigen dat het een nieuwe zakelijke onderneming begint”, vertelt het wedkantoor. “Met het evoluerende juridische landschap in de Verenigde Staten willen we van de mogelijkheid profiteren om onze vele Amerikaanse klanten een verbeterde online ervaring te bieden.”

“Om dit te kunnen doen, moeten we onze dienstverlening aan de Amerikaanse markt tijdelijk stopzetten. Zo kunnen we onze nieuwe activiteiten met een nieuwe start beginnen”, kregen spelers te horen. We zouden je alles willen vertellen over onze toekomstplannen, maar weet dat we je loyaliteit binnenkort zullen belonen met buitengewone spelervaringen.”