18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

5 voorspellingen & wedtips kwartfinales WK 2018

Dirk Maas

Er zijn nog acht landen die kans maken op de wereldtitel. Een paar verrassingen daargelaten staan de te verwachten landen in de kwartfinale.

Toto heeft een groot en gevarieerd aanbod wat betreft de vier wedstrijden in de kwartfinale. Aan de hand van voorspellingen en quoteringen worden hieronder vijf tips belicht voor het wedden op de kwartfinales van het WK 2018.

1. Wedden op een speler die scoort uit een strafschop

Dankzij de invoering van de VAR is er dit WK een recordaantal strafschoppen gegeven. In de 56 duels die tot nu toe zijn afgewerkt, zijn er 28 strafschoppen gegeven. Statistisch gezien is de kans aanwezig dat in twee van de vier kwartfinaleduels een penalty wordt toegekend. Wedden op een strafschop is derhalve een logische voorspelling.

Elk van de acht kwartfinalisten heeft zijn eigen specialist. Voor Engeland is dat Harry Kane, voor Zweden Andreas Granqvist en voor Frankrijk is dat Antoine Griezmann. Wedden op Grangqvist scoort een penalty heeft een quotering van 7.50 terwijl wedden op Kane scoort een penalty gequoteerd is op 4.33. Wedden op Antoine Griezmann scoort in de wedstrijd tegen Uruguay heeft bij Toto een quotering van 2.60.

Kroatië en Rusland hebben Luka Modric en Artyom Dzyuba als vaste penaltynemers. Wedden op Modric en Dzyuba scoren in de kwartfinale hebben quoteringen van respectievelijk 4.45 en 2.90. De overige drie kwartfinalisten hebben Luis Suarez, Eden Hazard en Neymar als strafschoppennemer. Suarez is qequoteerd op 3.00, Hazard op 3.25 en Neymar op 2.17.

Voorbeschouwingen op alle wedstrijden van het WK 2018 lees je bij Online-wedden-bookmakers!

2. Wedden op wie scoort het eerste doelpunt

De goals van de meeste kwartfinalisten worden slechts door een paar spelers gescoord. Bij Brazilië is het duo Neymar-Philippe Coutinho goed voor vier van de zeven goals. Harry Kane is verantwoordelijk voor zes van de negen Engelse goals. Rusland leunt op Artyom Dzyuba en Denis Cheryshev terwijl Frankrijk voornamelijk rekent op Antoine Griezmann en Kylian Mbappé. Uruguay moet het vooral hebben van Suarez en Edinson Cavani.

Die gegevens vergemakkelijken de voorspelling wie het eerst scoort in een kwartfinaleduel van het WK 2018. Wedden op Neymar scoort de eerste goal in het duel tegen België heeft een quotering van 4.75 terwijl Coutinho voor diezelfde weddenschap een quotering van 6.85 heeft. Griezmann maakte, net als Coutinho, twee keer de openingsgoal van een WK-duel. Hij heeft een quotering van 4.75 om de eerste goal te scoren in het duel tegen Uruguay.

Mocht Griezmann niet de openingsgoal maken, dan is Luis Suarez een speler om op te wedden aangezien hij, evenals Griezmann, dit WK twee keer verantwoordelijk was voor de openingsgoal. Suarez is gequoteerd op 6.50. Harry Kane noteerde eveneens twee keer de eerste treffer in een WK-duel. Zijn quotering voor wedden op ‘Wie maakt de eerste goal in het duel Zweden – Engeland’ moet nog worden bekendgemaakt.

3. WK-specials

Toto biedt voor elk kwartfinale-duel zogeheten WK-specials aan. Die zijn grotendeels gebaseerd op goals in eerdere duels. Sommige quoteringen zijn zo hoog dat de voorspelling niet erg waarschijnlijk is dat een goal van een bepaalde speler nogmaals plaatsvindt.

De kans dat Benjamin Pavard nog een keer een goal buiten de 16 meter scoort, is niet groot aangezien Franse verdedigers de afgelopen 20 jaar zelden een WK-goal maakten, laat staan een doelpunt van meer dan 16 meter. Wedden op Pavard scoort buiten de 16 meter heeft een quotering van 50.00. Meer waarschijnlijk is dat spelers als Griezmann, Mbappé of Suarez scoren tijdens Frankrijk – Uruguay. Wedden op Mbappé & Griezmann scoren heeft een quotering van 10.00. Wedden op Mbappé & Suarez scoren staat gequoteerd op 9.50. Wedden op Griezmann scoort en wint, is qequoteerd op 4.00 en wedden op Luis Suarez scoort en wint heeft een quotering van 6.50.

Voor Brazilië – België spitsen de WK-specials zich met name toe op Neymar en Lukaku. Wedden op Neymar maakt twee of meer goals heeft een quotering van 8.50. Neymar scoort en wint is qequoteerd op 3.50. Wedden op Neymar scoort uit een directe vrije trap heeft een quotering van 25.00. De weddenschap ‘Neymar & Lukaku scoren’ is gequoteerd op 4.25. België maakte dit WK enkele kopbaldoelpunten. Wedden op Lukaku scoort een kopgoal heeft een quotering van 12.00.

De WK-specials bij Zweden – Engeland draaien voornamelijk om Harry Kane. Wedden op Kane scoort & wint heeft een quotering van 2.65. Wedden op Kane scoort 2 of meer goals heeft een quotering van 5.50. Nog hoger geprijsd is de quotering voor de weddenschap ‘Kane scoort een kopgoal’, namelijk 9.00.

Bij Rusland – Kroatië zijn de WK-specials voornamelijk gericht op Luka Modric, Mario Mandzukic, Ivan Rakitic en Artyom Dzyuba. Wedden op Mandzukic scoort en wint, Modric scoort en wint, Rakitic scoort en wint, hebben quoteringen van respectievelijk 5.00, 7.50 en 9.00. Wedden op Dzyuba scoort een kopgoal heeft een quotering van 7.50. Voor de weddenschap Dzyuba & Mandzukic scoren hanteert Toto een quotering van 12.00. Modric schoot tegen Argentinië raak met een schot van buiten de 16 meter. Wedden op een goal van Modric tegen Rusland buiten de 16 heeft een quotering van 12.00.

Een overzicht van alle geblesseerde en geschorste spelers van het WK vind je bij Online-wedden-bookmakers!

4. Wedden op manier van winnen

Drie duels in de achtste finales werden niet binnen de reguliere speeltijd beslist. Dat aantal ligt iets boven het gemiddelde van de achtste finales tijdens de WK’s van de afgelopen 20 jaar. Bij de kwartfinales van de laatste vijf WK’s kwam het geen enkele keer voor dat alle vier de kwartfinales binnen de reguliere speeltijd waren afgelopen.

In 1998 moesten er bij één duel strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. In 2002 werd er één wedstrijd na penalty’s beslist en één duel na verlenging. Bij het WK 2006 waren er twee strafschoppenseries in de kwartfinales. Tijdens de afgelopen twee WK’s was er telkens één penaltyreeks. Dit WK’s werden er in de achtste finale reeds drie duels na strafschoppen beslist. Het is derhalve aannemelijk de voorspelling te doen dat minimaal één kwartfinaleduel na strafschoppen wordt beslist.

Voor Uruguay – Frankrijk zijn de quoteringen ‘winnaar na verlenging’ en ‘winnaar na penalty’s’ respectievelijk 6.00 en 5.00. Voor Brazilië – België bedragen de quoteringen voor dezelfde weddenschap respectievelijk 6.00 en 5.50. Wedden op een winnaar na verlenging bij Kroatië – Rusland heeft een quotering van 6.00 terwijl wedden op een winnaar na penalty’s in datzelfde duel gequoteerd is op 4.50. De weddenschappen ‘winnaar na verlenging’ en ‘winnaar na penalty’s’ bij het duel Zweden – Engeland hebben quotes van respectievelijk 6.50 en 5.00.

5. Wedden op team wint & en houdt de nul

De duels van de kwartfinalisten aan de linkerkant van het WK 2018-schema waren aanmerkelijk doelpuntrijker dan wedstrijden van de kwartfinalisten aan de rechterkant van het WK 2018-schema. Bij drie van de vier duels aan de linkerkant van het schema werden er meer dan 2.5 goals gescoord. Bij geen van de vier wedstrijden aan de rechterkant van het schema werden er meer dan 2.5 goals gescoord.

Wedden op minder dan 2.5 goals bij respectievelijk Zweden – Engeland en Rusland – Kroatië heeft quoteringen van 1.43 en 1.48. Wedden op meer dan 2.5 goals bij diezelfde duels heeft hogere quoteringen, namelijk 2.45 bij Zweden – Engeland en 2.60 bij Kroatië – Rusland. Wedden op meer dan 2.5 goals bij Uruguay – Frankrijk is gequoteerd op 2.55, voor Brazilië – België is dat 1.94. Minder dan 2.5 goals in beide duels heeft lagere quoteringen, namelijk 1.77 bij Brazilië – België en 1.45 bij Uruguay – Frankrijk.

Toch loont het misschien meer om te kijken naar de weddenschappen ‘team 1 wint & houdt de nul’ en ‘team 2 wint & houdt de nul’. De WK-historie van de afgelopen 20 jaar leert dat goals in de kwartfinales schaars zijn. In zes van de in totaal 20 kwartfinales tussen 1998 en 2014 stond er een 1-0 eindstand op het scorebord. Daarnaast vonden er nog zeges van 3-0 en 4-0 plaats en eindigden meerdere duels in de kwartfinale in een doelpuntloos gelijkspel. Voorspellingen dat één of meerdere teams winnen en de nul houden in de kwartfinales van het WK 2018 zijn daarom niet uit de lucht gegrepen.

Wedden op ‘Uruguay wint en houdt de nul’ heeft een quotering van 5.76 terwijl ‘Frankrijk wint en houdt de nul’ gequoteerd is op 2.57. Voor Brazilië – België bedraagt de quotering ‘Brazilië wint en houdt de nul’ 3.28 terwijl ‘België wint en houdt de nul’ gequoteerd is op 5.47. Wedden op ‘Zweden wint en houdt de nul’ heeft een quotering van 6.13 terwijl ‘Engeland wint en houdt de nul’ een quotering van 2.46 heeft. Tot slot hanteert Toto voor ‘Kroatië wint en houdt de nul’ een quotering van 2.89 en voor ‘Rusland wint en houdt de nul’ een quotering van 4.97.