18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

5 voorspellingen voor weddenschappen 2020

Tim Giesbers

Het nieuwe jaar is begonnen en we laten het decennium 2010-2020 officieel achter ons. In de maand januari is het zoals altijd tijd om vooruit te blikken op het nieuwe jaar en de daarop volgende jaren. Ook in 2020 zijn er genoeg voorspellingen te doen. In dit artikel blikken we vooruit op een aantal weddenschappen voor het komende jaar.

Nederland wint het EK

Om de eerste kunnen we natuurlijk niet heen: Nederland gaat de tweede internationale prijs ooit winnen. Na het EK 1988 zal het ook dit jaar raak zijn. Ronald Koeman, in 1988 nog basisspeler van Oranje, gaat zijn spelers naar internationale roem leiden en onderweg naar Wembley en Londen afrekenen met alle concurrentie.

Dat is natuurlijk een mooie droom, maar is het ook een beetje haalbaar om te verwachten van Oranje? Eerlijk gezegd kan het best lastig worden. Een en ander is ook afhankelijk van bepaalde omstandigheden. Gaan Jasper Cillessen en Matthijs de Ligt weer een basisplaats veroveren bij hun clubs? Herstelt Daley Blind van zijn ontstoken hartspier? Kan Memphis Depay alsnog op tijd fit raken voor het EK? De antwoorden op deze vragen kunnen ons EK-succes positief of negatief beïnvloeden.

Feit is dat er hoe dan ook genoeg succesvolle spelers overblijven. Virgil van Dijk is de beste verdediger van de wereld en samen met Georginio Wijnaldum wint hij elke wedstrijd bij Liverpool. Frenkie de Jong oogst lof in Barcelona en wanneer Quincy Promes weer fit is, schiet hij de bal uit alle hoeken en standen binnen. Met 7.25 krijgen we een mooie quote van Toto om te winnen. Toch moeten we nog Engeland (5.25), België (6.00) en Frankrijk (6.75) voor laten gaan. Maar die drie landen kunnen wel inpakken, want Oranje komt eraan!

Ajax wint de Europa League

Nog meer Nederlands succes: Ajax gaat er met de Europa League vandoor. In 2017 probeerden de Amsterdammers het ook al, maar in de finale was Manchester United met 0-2 te sterk. Laat die club nou net volgens de bookmakers de grote favoriet zijn voor deze Europa League. Na de poule met AZ doorgekomen te zijn, geeft Toto de Engelsen een quotering van 6.50.

Na Manchester United komt Sevilla (7.00) en als derde Ajax: 7.75. Dat betekent dat het wedkantoor de Amsterdammers wel degelijk ziet als een grote kanshebber voor dit toernooi. Het zou een mooie bekroning zijn op de afgelopen seizoenen, met een verloren Europa League-finale en de dramatische uitschakeling tegen Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League van vorig seizoen.

Gezien de individuele kwaliteiten is eindwinst van Ajax geen utopie. André Onana, Nicolás Tagliafico, Daley Blind, Lisandro Martínez, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Quincy Promes, Dusan Tadic: kwaliteit te over. Het is nu zaak voor Erik ten Hag er een succesvol team van te maken. De eerste halte is Getafe en daarna gaan de Amsterdammers het toernooi winnen!

De Champions League-winnaar komt uit Engeland

Dit seizoen van de Champions League is ontaard in een onderonsje voor de vijf grootste competities van Europa. Er zijn alleen nog clubs uit Engeland, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië over na de winterstop. Lang leken ook Shakhtar Donetsk, Red Bull Salzburg, Benfica, Zenit Sint-Petersburg en Ajax kans te hebben om door te bekeren, maar al deze teams moesten het toch afleggen tegen de bekende namen.

De grote topclubs van Europa gaan nu uitvechten wie er met de Champions League vandoor gaat. Er lijken zeven grote favorieten te zijn: Liverpool, Manchester City, Barcelona, Real Madrid, Juventus, Bayern München en Paris Saint-Germain. Al deze clubs hebben de individuele kwaliteiten om de cup te pakken, maar ons geld zetten we op de eerste twee namen.

Zodoende kan het een tip zijn te wedden op Engeland als leverancier van de winnaar. Dit land krijgt een quote van 2.05, gevolgd door Spanje (3.85) en Duitsland (6.50), Frankrijk (7.50) en Italië (10.00). Liverpool won het toernooi natuurlijk vorig jaar en Manchester City heeft met Josep Guardiola een trainer die weet hoe het is om te presteren in de Champions League. Let op: de Premier League hengelt weer de Champions League binnen.

Bayern München wint alsnog de Bundesliga

De Bundesliga is spannender dan ooit tevoren. De laatste jaren krijgt de Duitse competitie steevast dezelfde kritiek: het zou te saai zijn. ‘Bayern München gaat er toch wel met de landstitel vandoor’, klonk het vaak. Over het algemeen klopt dat ook. Sinds de twee kampioenschappen van Borussia Dortmund in 2011 en 2012 ging Bayern er zeven keer op rij met de titel vandoor.

Dit seizoen ligt het net iets anders. RB Leipzig gaat op de helft van de competitie aan de leiding, met 37 punten. Hierachter komt Borussia Mönchengladbach (35 punten) en dan pas Bayern München, met 33 punten. Ook Dortmund en Schalke 04 zijn nog niet kansloos. Zij hebben allebei 30 punten. Bayern München verloor al vier keer dit seizoen, evenveel als in het complete vorige seizoen. Dat kostte trainer Niko Kovac al zijn baan.

Er is genoeg vertrouwen in de kwaliteiten van Bayern München om te verwachten dat de Beierse club alsnog de titel pakt. Voor de fans van underdogs is het natuurlijk leuk als Leipzig of Mönchengladbach er met de titel vandoor gaat, maar Bayern krijgt ons vertrouwen. Ook dat van Toto, met een quote van 1.50. Leipzig (3.30), Dortmund (13.00) en Mönchengladbach (18.75) volgen.

Virgil van Dijk wint nu wel de Ballon d’Or

Komen onze bovenstaande voorspellingen uit (en daar hebben we natuurlijk alle vertrouwen in), dan kan het bijna niet anders dan dat Virgil van Dijk de Ballon d’Or binnen gaat slepen. Afgelopen jaar werd hij al veelvuldig getipt om deze prijs te pakken, maar de verdediger moest Lionel Messi nog voor laten gaan. In 2020 gaat Virgil er wel met de prijs vandoor.

Met Nederland wint hij natuurlijk het EK, wat zijn kansen al flink vergroot. Wanneer Oranje het toernooi wint, is de kans groot dat Virgil een prijs wint. Denk bijvoorbeeld aan die van beste speler van het eindtoernooi. Daarnaast tippen we Liverpool als een van de twee kanshebbers voor de Champions League en de Premier Leaguetitel kan helemaal niet meer misgaan voor de topverdediger.

Het probleempje met deze voorspelling is dat er nog geen quoteringen te vinden zijn voor de Ballon d’Or. Toch is te verwachten dat er een lage quote komt voor Van Dijk, wanneer hij daadwerkelijk het EK, de Champions League en de Premier League wint. Maar vlak de concurrentie niet uit, want Lionel Messi zal de goals nog steeds aaneen rijgen.