18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

5 tips voor wedden op EK-finale 2020

Bob Ligthart

Het EK nadert het einde. Nog twee overgebleven teams: Engeland en Italië. Is Football really coming home of neemt La Squadra Azzurra de Coupe Henri Delaunay trofee mee naar Italië? In dit artikel behandelen we vijf handige tips die kunnen helpen bij het wedden op de EK-finale van 2020.

EK 2020

Het EK ging een jaar later van start dan op voorhand was gepland. Verdeeld over elf speelsteden door heel Europa gingen 24 landen met elkaar de strijd aan. Net als Nederland genoten hierdoor ook andere landen van een thuisvoordeel. Met name Engeland heeft heel veel wedstrijden in eigen land mogen spelen. En geheel in stijl staat ook de finale in Engeland gepland, want Wembley wordt het strijdtoneel voor de finale.

Weg Italië naar de finale

Italië trapte het EK af door in de openingswedstrijd van het toernooi met maar liefst 3-0 van Turkije te winnen. De Italianen ondervonden weinig problemen in de groepsfase, want ze werden de groepswinnaar met negen punten uit drie wedstrijden. Wales en Zwitserland moesten namelijk ook hun meerdere erkennen in Italië.

In de knock-outfase zaten er meer hobbels in de weg. Zo won Italië in de achtste finale pas in de verlenging met 2-1 van Oostenrijk. Een ronde later wisten de Italianen ook maar net van België te winnen: 1-2. Toch was Italië in de halve finale pas echt dichtbij een uitschakeling. Tegen Spanje moesten er namelijk strafschoppen aan te pas komen. De Italianen lieten hierin zien dat ze zo’n reeks goed onder de knie hebben en dit zou ook van pas kunnen komen in de finale. Ze wonnen de serie uiteindelijk met 4-2, nadat het na 120 minuten nog 1-1 stond.

Route Engeland

Bij de Engelsen ging het wat stroever in de groepsfase. In het eerste duel werd er met 1-0 van kroatië gewonnen en een wedstrijd later verspeelde Engeland de eerste punten door een 0-0 gelijkspel tegen Schotland. Engeland won de groep wel met zeven punten, want het versloeg Nederland-beul Tsjechië met 0-1.

Engeland leek zich in de knock-outfase juist prettiger te voelen door een 2-0 overwinning op Duitsland en een 0-4 zege op Oekraïne. Pas in de halve finale wankelden de Engelsen. Ze kwamen tegen Denemarken op een 0-1 achterstand, maar kwamen snel op gelijke hoogte. De reguliere speeltijd bracht geen winnaar, ondanks een rode kaart voor de Denen. In de verlenging besliste Engeland de wedstrijd pas. Harry Kane zag zijn makkelijk gekregen penalty gestopt worden door Kasper Schmeichel, maar schoot in de rebound raak voor een plek in de finale.

5 tips voor wedden op finale EK 2020

Het is altijd interessant om op een groot sportevenement te wedden en zeker op een finale. Daarom geven we vijf tips die helpen bij het wedden op de aanstaande EK-finale.

Winnaar EK 2020

De grote vraag is natuurlijk wie het EK gaat winnen. Volgens de bookmakers is Engeland de favoriet met een quote van 2.65. Een zege van Italië levert een quotering van 3.05 op, dus de verschillen zijn klein. Een verlenging of penalty’s zouden ook geen verrassing zijn gezien dat op dit EK al vaker het geval was. De optie ‘Winnaar EK 2020’ lijkt daarom wat veiliger. De quotes zijn hierbij als volgt: Italië 1.96 en Engeland 1.76.

Draw No Bet

Omdat de teams elkaar niet veel ontlopen, hangt een gelijkspel al snel in de lucht. Wil je op een land wedden, maar ben je bang voor een gelijkspel, dan is de Draw No Bet weddenschap een mooie oplossing. Hierbij krijg je jouw inzet namelijk gewoon terug als het duel in een gelijkspel eindigt.

Under weddenschap

Engeland heeft heel het toernooi al laten zien dat het alles verdedigend wel op orde heeft. Het land kreeg op het EK nog maar één goal tegen en dat was een vrije trap in de halve finale. Daarnaast scoorde Italië in de knock-outfase ook maar drie keer in de reguliere speeltijd. Een Under weddenschap lijkt daarom een goede optie. Under 2.5 goals heeft een quotering van 1.45. Mocht je denken dat er echt nauwelijks goals gaan vallen dan kun je zelfs inzetten op Under 1.5 goals en dit is een quote van 2.41 waard.

Doelpuntenmaker

We gaan zondag zien wie de held van een geheel land gaat worden. Wie schiet zijn land naar de EK-winst toe? Bij Italië liggen spelers als Ciro Immobile (3.25), Lorenzo Insigne (4.40) en Federico Chiesa (5.00) het meest voor de hand. Wedden op één van hun is dan ook een reële optie. Engeland heeft natuurlijk ook een paar spelers die een doelpunt kunnen maken. Met name Harry Kane (2.60) en Raheem Sterling (4.10) zouden de held van hun land kunnen worden met een doelpunt. De bookmakers zien ook Dominic Calvert-Lewin (3.00), Marcus Rashford (4.30), Phil Foden (4.30), Jadon Sancho (4.50) of Jack Grealish (5.00) zomaar een goal maken, maar de verwachting is dat zij geen hele wedstrijd zullen spelen.

Specials

Bij verschillende bookmakers worden er ook specials aangeboden. Deze weddenschappen kunnen erg uiteenlopen. Dit gaat bijvoorbeeld van ‘9 schoten of meer op doel in de wedstrijd’ tot ‘Kane scoort uit assist van Sterling’ en ‘Immobile scoort en geeft een assist’. Dit zijn leuke weddenschappen waarmee je de wedstrijd enorm spannend kan maken. Daarnaast kunnen de quoteringen erg oplopen bij deze manier van wedden. Bekijk deze optie zeker bij jouw bookmaker, want de lijst met weddenschappen lijkt eindeloos.