18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

5 tips voor Premier League wedden na herstart

Bob Ligthart

De laatste weken van de Engelse competitie zijn aangebroken en Liverpool geeft het kampioenschap niet meer weg. Er zijn nog wel genoeg andere zaken waar clubs belang bij hebben. Europees voetbal en het ontlopen van degradatie bijvoorbeeld. In dit artikel geven we vijf tips die helpen bij het wedden op de Premier League nu deze weer hervat is.

5 – Ga voor Best of the Rest-weddenschap

Liverpool is zo goed als kampioen, waardoor de weddenschap ‘wie wordt de kampioen van de Premier League’ niet meer interessant is. In de strijd om de tweede plaats zijn er nog wat meer mogelijkheden. Momenteel bezet Manchester City die plaats met 60 punten en bij een overwinning, maandagavond tegen Burnley, slaat de club een gat van negen punten met de nummer drie Leicester City. Als dit niet het geval is, blijft de strijd om de tweede plaats nog spannend. Blijf dus op de hoogte van de uitslagen binnen de top van de Premier League en wacht niet te lang als je hier nog op wilt wedden.

Er zijn ook weddenschappen voor welke teams er in de top vier eindigen en dus een plek in de Champions League weten te veroveren. Dit kan dus ook een team zijn dat nog als tweede eindigt. Het is niet meer mogelijk om op Liverpool en Manchester City te wedden bij deze optie. Teams als Leicester City (1.16), Chelsea (1.44), Manchester United (2.60) en Wolverhampton (5.50) zijn nog wel bij deze weddenschap betrokken.

4 – Anticiperen op puntverlies Liverpool

Het zou niet voor het eerst zijn dat een team dat de buit al binnen heeft punten gaat verspelen. Liverpool verslikte zich in het afgelopen weekend bijvoorbeeld ook nog in Everton door met 0-0 gelijk te spelen. Als The Reds straks echt al kampioen zijn gaat de druk er helemaal af en geeft Jürgen Klopp waarschijnlijk zelfs andere spelers een kans om het zelfvertrouwen van bankzitters op te krikken.

Dit kan er natuurlijk voor zorgen dat Liverpool steeds vaker punten laat liggen. Ben hier dus alert op, want dit kan hoge quotes opleveren. Sla hier niet in door en zorg er dus wel voor dat je weddenschap reëel blijft.

3 – Richt je op de degradatiestrijd

Bovenin is de titelstrijd beslist, maar onderin is het nog erg spannend voor de clubs. De stand daar is: 16. Watford, 17. West Ham, 18. Bournemouth, 19. Aston Villa en 20. Norwich City. Die laatstgenoemde lijkt wel hoe dan ook te degraderen met 21 punten, maar voor de rest is de toekomst nog erg onzeker. Aston Villa, wat dus voorlaatste staat, heeft 26 punten en dit zijn er maar twee minder dan Watford, dat twee plaatsen boven de degradatiestreep staat.

De bookmakers nemen al deze teams, samen met Brighton, mee in de degradatie-weddenschap. Als je nu voorspelt dat Brighton degradeert, levert dat een quote van 10.00 op, maar het lijkt er niet op dat de club volgend jaar een niveau lager speelt. De andere quotes bij deze weddenschap zien er als volgt uit: Watford (3.75), West Ham (2.75), Bournemouth (1.40), Aston Villa (1.25), Norwich City (1.03).

Het kan een goede strategie zijn om losse bets op Watford en West Ham te zetten, omdat deze clubs nog een goede quote met zich meebrengen. Als één van de twee dan daadwerkelijk degradeert, levert dit jou geld op als je bij beiden even veel inzet. De andere teams leveren veel minder op terwijl het verschil in punten minimaal is.

2 – Voorspel de topscorer van de Premier League 2019/20

Een andere strijd die nog zeker niet gestreden is, is die om de topscorerstitel. Jamie Vardy gaat momenteel aan de leiding met negentien doelpunten en wordt op de hielen gezeten door Pierre-Emerick Aubameyang die tot nu toe zeventien keer het net wist te vinden. Daar achter komen drie spelers met zestien treffers en dit zijn Mohamed Salah, Sergio Aguëro en Danny Ings.

Vardy is volgens de bookmakers ook de favoriet, want voor hem krijg je momenteel een quote van 2.60 als hij uiteindelijk het seizoen als topscorer eindigt. Aubameyang, Salah en Aguëro leveren alle drie een quote van 5.50 op en voor Danny Ings krijg je dertien keer je inzet terug. Al met al interessante quoteringen en de topscorer Premier League 2019/20 is dus ook in de sloftfase nog boeiend om op te wedden.

1 – Wedden op de beste speler van het seizoen

Aan het einde van het seizoen wordt de PFA Player Of The Year Award weer uitgereikt en vorig jaar was deze prijs voor beste speler van de Premier League voor Virgil van Dijk. Het ziet er naar uit dat deze prijs dit jaar weer voor een speler van Liverpool zal zijn. De club domineerde de competitie dit seizoen en het is dan ook meer dan terecht als iemand van The Reds deze prijs in ontvangst mag nemen.

De bookmakers hebben alvast een paar namen op een rijtje gezet en als we daar naar kijken, heeft Jordan Henderson (met een quote van 2.75) de grootste kans om er met de prijs vandoor te gaan. Hij is de aanvoerder van Liverpool en heeft daardoor een groot aandeel in het succes van zijn club. Na hem heeft zijn ploeggenoot Sadio Mané een behoorlijke kans, want de bookmakers geven je nu drie keer je inzet terug als hij de prijs krijgt aan het einde van dit seizoen. Op plek drie staat Kevin De Bruyne (4.50) en hij staat hiermee tussen de spelers van de aanstaande landskampioen. Daarna komen namelijk weer spelers als Virgil van Dijk (6.00) en Trent Alexander-Arnold (15.00).

Genoeg opties

Zoals je leest zijn er nog altijd genoeg mogelijkheden om te wedden op de Premier League. De kampioen is dan al wel zo goed als bekend, maar andere zaken zijn nog lang niet beslist. Bedenk daarom voor jezelf in welke manier je het meeste vertrouwen hebt en zet daarop in als het je interessant lijkt.