18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

5 sportweddenschappen met hoge uitbetaling

Dirk Maas

De 1×2 weddenschap geldt als de meest gebruikelijke sportweddenschap. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de winstkans: er zijn immers maar drie mogelijkheden. De quoteringen voor dit soort weddenschappen zijn doorgaans echter niet zo hoog.

Uitzondering daarop vormen de quotes voor de underdog. Er zijn nog meer sportweddenschappen waarbij de uitbetaling zeer hoog kan zijn. Die komen in dit artikel aan bod.

1. Exacte score voorspellen

De exacte score van een wedstrijd voorspellen is één van de moeilijkste weddenschappen die er bestaat. De meest voorkomende scores zijn normaal gesproken 2-0, 2-1, 1-1, 1-0, 0-0 of 3-0. De kunst is één van deze uitslagen op de juiste wijze aan een wedstrijd te koppelen.

Het is daarom niet verwonderlijk dat de odds voor het voorspellen van de exacte einduitslag bijzonder hoog liggen. Laten we het duel Nederland – Wit-Rusland als voorbeeld nemen. Oranje won in het verleden met 1-0, 3-0, 3-0 en 4-1 thuis van Belarus.

Bij Toto is de quotering voor een 3-0 zege van Nederland op Wit- Rusland 5.45. Een 2-0 overwinning is gequoteerd op 5.15. Minimale zeges van 1-0 of 2-1 hebben quoteringen van 7.10 (1-0) en 10.25 (2-1). Zeges van 3-1 of 4-1 hebben eveneens quoteringen in de dubbele cijfers, namelijk 10.75 en 15.00. Dergelijke hoge quoteringen zijn er ook voor het exact goed voorspellen van de uitslag van de 1e en 2e helft en het juist voorspellen van het exact aantal goals waarmee een ploeg wint of verliest.

2. Player specials

In Engeland is het al lange tijd gebruikelijk en sinds recentelijk kan het bij Toto ook: wedden op ‘player specials’. Bij dit soort weddenschappen moet u denken aan: ‘speler scoort en wint’, ‘speler scoort een directe vrije trap’, ‘speler maakt een hattrick’, ‘speler scoort in de eerste 10 minuten’ en ‘speler scoort van buiten de 16 meter’.

Zoals het woord al aangeeft, zijn dit bijzondere weddenschappen. Eén van de bovengenoemde gebeurtenissen hoeft lang niet altijd uit te komen. De quoteringen zijn dan ook meestal veel hoger in vergelijking met het wedden op een doelpuntenmaker in een wedstrijd of het voorspellen van de eerste of laatste doelpuntenmaker in een duel.

Dergelijke weddenschappen zijn uitermate geschikt voor de absolute topspelers die er altijd staan en derhalve presteren als het van hen verlangd wordt. Zo kende Ronaldo tot nu toe een moeizaam Champions League-seizoen, maar bewees hij zijn waarde door met een hattrick tegen Atletico Madrid zijn club Juventus naar de kwartfinale te schieten. Lionel Messi scoort er seizoen na seizoen lustig op los in de Primera Division. Voor de wedstrijd van afgelopen zondag (17 maart 2019) tegen Betis was de Argentijn bij Toto op 8.50 gequoteerd voor een hattrick. De Argentijn maakte zijn faam waar en scoorde drie keer tegen de ploeg uit Sevilla.

3. Wedden op de underdog

Zoals in het begin van dit stuk is vermeld, is de 1×2 weddenschap de meest gebruikelijke weddenschap. De kans om een dergelijke weddenschap te winnen is aanzienlijk, gezien het feit dat er maar drie mogelijke uitkomsten zijn.

Nadeel aan deze vorm van wedden is dat de quoteringen doorgaans laag zijn, tenminste waar het gaat om het wedden op de favoriet. De wedstrijd Nederland – Wit-Rusland geldt opnieuw als voorbeeld. Een thuiszege voor Oranje levert een amper rendabele quotering van 1.12 op.

De twee minst waarschijnlijke scenario’s zijn aanzienlijk hoger geprijsd. Zo is een gelijkspel gequoteerd op 7.55 bij Toto. Een primeur, een uitoverwinning van Belarus op Nederland, heeft een quote van maar liefst 19.00. Andere lucratieve weddenschappen bij het wedden op underdog Wit-Rusland zijn: ‘Dubbele kans: X of Wit-Rusland’, gequoteerd op 4.80 en Wit-Rusland wint met handicap +1 (quotering van 5.65), inhoudend dat Belarus een virtuele voorsprong van 1-0 krijgt en deze weddenschap altijd wint als het uiteraard zelf wint en het duel in een gelijkspel eindigt.

4. Combinatieweddenschappen

Een eveneens lucratieve quotering is er voor het volgende scenario: ‘Wit-Rusland scoort eerst en Nederland wint’. Deze weddenschap heeft een quotering van 8.65. Bij zo’n weddenschap moeten er dus twee uitkomsten gerealiseerd worden om de weddenschap succesvol te laten zijn. Bij dergelijke combinatieweddenschappen zijn de odds normaal veel hoger dan bij een reguliere 1×2 weddenschap.

Combinatieweddenschappen zijn er in verschillende vormen terug te vinden bij Toto, vanzelfsprekend ook bij het duel Nederland – Wit-Rusland. Zo kan er gewed worden op ‘Wie wint en minder of meer doelpunten’.

Gezien de historie van Nederland – Wit-Rusland lijkt ‘Nederland wint en Over 2.5 goals’ de meest waarschijnlijke uitkomst. De quotering van 1.46 voor deze weddenschap is echter nauwelijks de moeite waard. Indien Wit-Rusland de verdediging goed op orde heeft en er amper een doorkomen aan is voor Nederland, kan het lonen om te wedden op ‘Nederland wint en Under 2.5 goals'(quotering van 3.15) of ‘Nederland wint en Under 1.5 goal’ (gequoteerd op 6.75).

5. Wedden op het tijdstip van een doelpunt

Toto biedt tevens de mogelijkheid om te wedden op het tijdstip van een doelpunt of het resultaat na een aantal minuten. Zo is er bij Nederland – Wit-Rusland de wedmogelijkheid ‘Wat is het resultaat na 10 minuten?’

Winst Nederland heeft een quotering van 2.58, een gelijkspel is gequoteerd op 1.08 en er is een quote van 12.00 voor een overwinning van Wit-Rusland. Zoals de quoteringen aangeven, is een gelijkspel de meest logische uitslag na 10 minuten. Soms kan de favoriet voor de winst het begin van de wedstrijd te licht opvatten en daardoor snel een tegengoal incasseren. Dat kan het wedden op het resultaat na 10 minuten enorm lucratief maken.

Bij de wedstrijd Betis – Barcelona van 17 maart 2019 was er de mogelijkheid om te wedden op het tijdstip van het 1e doelpunt. Omdat Barcelona vlot scoort, is het aannemelijk om te wedden op een goal tussen minuut 1-30. Toch waren de quoteringen niet bepaald aan de lage kant. Een quotering van 3.10 voor een goal in minuut 1-10, een quotering van 3.50 voor een goal in minuut 11-20 en een quotering van 4.60 voor een doelpunt in minuut 21-30. Lionel Messi opende de score in de 18e minuut. Wedden op minuut 11-20 als tijdstip van de 1e goal had u derhalve drieënhalf keer uw inzet opgeleverd.