18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

5 populaire voetbalweddenschappen bij Toto

Bob Ligthart

Het aantal verschillende voetbalweddenschappen is door de jaren heen enorm vergroot, maar sommigen worden vaker gebruikt dan anderen. In dit artikel behandelen we vijf van de meest populaire weddenschappen voor voetbal die bookmaker Toto aanbiedt.

1×2-weddenschap

Dit is de bekendste weddenschap van allemaal, want dit gaat over de einduitslag van de wedstrijd. Team 1 wint, gelijkspel of team 2 wint. Niets meer en niets minder. Deze manier van wedden is dus erg toegankelijk voor elke sportwedder. Het maakt niet uit of je ervaren of juist onervaren bent, omdat er geen kleine regels aan vast zitten die niet iedereen kent.

De 1×2-weddenschap kan wel met andere speltypen gecombineerd worden. Zo kun je ervoor kiezen om op een winnaar in te zetten en daarbij ook nog hoeveel doelpunten er vallen bijvoorbeeld. Door die weddenschappen te combineren, verhoog je de quotering en dus het potentiële winbedrag.

Over/Under

Het is ook mogelijk om alleen op het aantal doelpunten in te zetten en dit kan onder andere via de optie Over/Under. Hierbij wed je of het aantal doelpunten hoger of lager is dan een bepaald getal aan het einde van de wedstrijd. Bijvoorbeeld: Over 2.5 doelpunten. Dan voorspel je dat er meer dan 2.5 doelpunten vallen, dus eigenlijk dat er drie of meer goals gescoord worden. Andersom kun je ook inzetten op ‘Under 2.5’ doelpunten. Dit houdt in dat er volgens jou minder dan 2.5 goals vallen.

Doe goed onderzoek naar de teams waarop je gaat inzetten. Het is namelijk erg belangrijk om te weten of de teams makkelijk scoren of juist niet. Zo staat dit weekend Heerenveen – AZ op het programma in de Eredivisie. De thuisploeg scoorde in zeven wedstrijden zestien keer en kreeg er acht tegen. De club uit Alkmaar kwam in zes duels tot vijftien doelpunten voor en twaalf tegen. Beide teams krijgen er dus redelijk wat tegen, maar scoren ook veel. Bij zo’n wedstrijd is de kans dus groot dat er meer dan 2.5 doelpunten gescoord worden of zelfs meer dan 3.5. Dit duel zou dus een goede optie kunnen zijn voor de weddenschap ‘Over’.

Bij ‘Under’ werkt dit natuurlijk precies tegenovergesteld. Hierbij is het slim om in te zetten op een wedstrijd waarbij de beide teams niet zoveel scoren en relatief weinig incasseren.

Handicap

Bij voetbalwedden komt het regelmatig voor dat er vooraf al een duidelijk krachtsverschil te zien is. De quotering van een overwinning van de favoriet is daardoor soms erg laag, maar hier is iets aan te doen. Met de weddenschap ‘Handicap’ geef je namelijk één van de twee teams die tegen elkaar spelen een virtueel voor- of nadeel. De quotering wordt hier meestal hoger door, omdat je de favoriet met een nadeel kan laten beginnen.

Dit kun je doen door handicap -1 of -2 te gebruiken. Ajax speelde vorig weekend tegen Fortuna Sittard en vooraf kon je al verwachten dat de Amsterdammers met meer dan één doelpunt verschil zouden winnen. Je had dus ‘Winst Ajax, handicap -1’ kunnen voorspellen. Dit betekent dat Ajax met meer dan één doelpunt verschil wint. De -1 staat dus voor het aantal goals waarmee een team de wedstrijd start.

Bij handicap -2 zou de club met meer dan twee doelpunten verschil moeten winnen. Deze voorspelling was dus ook uitgekomen in het afgelopen weekend. De quotering voor ‘Winst Ajax’ lag eerst slechts rond de 1.08 en door er ‘Handicap -2’ aan toe te voegen werd die quote hoger dan 1.50. Deze weddenschap kan dus erg handig zijn bij een wedstrijd met een duidelijke favoriet.

Het is ook mogelijk om juist ‘Handicap +1’ of ‘Handicap +2’ te kiezen. Dit kun je gebruiken op de momenten dat je meer zekerheid wil. Denk je dus dat een team wint, maar is het nog onzeker, dan kun je ze met één of twee doelpunten meer laten beginnen.

Beide teams scoren

De naam van deze weddenschap legt het eigenlijk al helemaal uit. Het gaat er hier om of beide teams scoren. Toto geeft je twee opties bij deze weddenschap, namelijk ja of nee. Deze manier van wedden kan een oplossing zijn bij erg spannende wedstrijden waarbij het vooraf niet te voorspellen is wie er wint.

Heerenveen – AZ is hier weer een goed voorbeeld voor. De teams zijn aan elkaar gewaagd, waardoor de 1×2-weddenschap lastig is. De clubs scoren wel veel en krijgen er ook vaak een tegen. De kans dat ze zondag allebei scoren is daarom groot. ‘Beide teams scoren’ kan daarom goed toegepast worden bij die wedstrijd. Bij teams die weinig scoren en weggeven kun je juist beter inzetten op het feit dat niet alle twee de clubs scoren.

Draw No Bet

Bij deze speloptie kun je iets meer zekerheid inbouwen voor jezelf. Dit kan onder andere erg handig zijn bij topwedstrijden waarbij de verschillen klein zijn. Bij ‘Draw No Bet’ zet je net als bij de ‘1×2-weddenschap’ in op het team dat volgens jou wint. Als dat team ook daadwerkelijk wint, is je voorspelling goed. Bij een gelijkspel is er ook niet veel aan de hand, want dan vervalt de weddenschap. Dit is die extra zekerheid die je hebt bij ‘Draw No Bet’. Bij een nederlaag van het door jou gekozen team verlies je de weddenschap natuurlijk wel.

Populaire voetbalweddenschappen bij Toto

Er zijn nog veel meer voetbalweddenschappen die erg interessant zijn voor sportwedders. De vijf hierboven zijn erg bekend en daarbij ook erg toegankelijk voor elke sportwedder. Ga dus vooral op onderzoek uit en ontdek welke manier van wedden bij jou past.