18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

5 interessante statistieken over de Manchester Derby

Dirk Maas

De titelstrijd in de Premier League blijft onverminderd spannend. Liverpool is momenteel de koploper, maar heeft één verliespunt meer dan Manchester City. De Sky Blues nemen bij winst op Manchester United de koppositie over.

Het duel op Old Trafford is waarschijnlijk het laatste obstakel van betekenis voor de Citizens. Liverpool vestigt daarom al zijn hoop op United, dat City van de winst af moet zien te houden. Ondanks het feit dat de Red Devils in een vormcrisis verkeren, is de Manchester Derby een wedstrijd op zich. Vijf interessante statistieken over deze clash tussen de topteams uit Manchester kunnen van pas komen bij het wedden op Manchester United – Manchester City (woensdag 24 april 2019, 21.00u.).

1. Recente vorm en recente onderlinge ontmoetingen spreken duidelijk in het voordeel van Manchester City

Het ontslag van José Mourinho half december 2018 leek bevrijdend te werken voor de spelers van Manchester United. Onder de nieuwe coach Ole Gunnar Solskjaer verliep het aanvankelijk voortvarend.

In zijn eerste 17 officiële duels als United-coach verloor Solskjaer slechts 1 keer. Vanaf maart begon er echter de klad in de prestaties te komen. De Red Devils verloren zes van hun laatste 8 officiële duels.

Manchester City is daarentegen in bloedvorm en zegevierde in al zijn 10 laatste competitiewedstrijden. In 2019 verloren de Citizens slechts 2 van hun 26 officiële duels. De recente onderlinge PL-duels op Old Trafford spreken ook in het voordeel van City: slechts 1 verliesbeurt in de laatste 7 duels. Dat de Toto-quotering voor een zege van Manchester City slechts 1.44 bedraagt, wekt daarom geen verbazing.

2. Vaak duels met meer dan 2.5 goals

In vier van de laatste vijf onderlinge duels in de Premier League werden er meer dan 2.5 goals gescoord in de Manchester Derby. De laatste twee ontmoetingen waren rijk aan doelpunten met telkens minimaal meer dan 3.5 goals.

De quotering voor het wedden op meer dan 2.5 goals is met 1.50 wat aan de lage kant. United zag het aantal tegentreffers de laatste tijd rap oplopen, met de 4-0 nederlaag tegen Everton van afgelopen weekend als dieptepunt. Manchester United incasseerde in 34 PL-duels maar liefst 48 goals. Dat is een negatief record in United’s PL-geschiedenis.

Manchester City heeft een kans om met het gemiddelde van 2.56 goal per wedstrijd de grens van de 100 goals te slechten. De quotering voor meer dan 3.5 goals tijdens Manchester United – Manchester City heeft bij Toto een quotering van 2.30.

3. Manchester City-spelers om rekening mee te houden

Sergio Agüero staat er altijd in topduels. Dat bewees de Argentijn ook dit seizoen weer. Hij scoorde tegen elk team uit de Big Six minimaal 1 keer.

Met 10 goals in 18 duels tegen Chelsea, 11 doelpunten in 16 wedstrijden tegen Tottenham, 8 doelpunten in 15 duels tegen Arsenal en 6 goals in 10 wedstrijden tegen Manchester United, lijkt een goal van de Argentijn tegen Manchester United haast een zekerheid. Wedden op een goal van Agüero tegen United is bij Toto gequoteerd op 1.76. Agüero heeft een quotering van 3.30 voor de openingsgoal in de Manchester Derby. Voorspellen dat de Argentijn 2 goals of meer scoort tegen de stadsrivaal heeft een quotering van 5.80.

Een andere speler die een fraai gemiddelde heeft tegen United is David Silva. De Spanjaard scoorde 8 keer in de 16 duels die hij tegen de Red Devils speelde. Silva maakte vorig seizoen een goal in het met 1-2 gewonnen duel op Old Trafford en droeg deze jaargang met een doelpunt bij aan de 3-1 zege op United in het Etihad Stadium. Voorspellen dat David Silva scoort tegen Manchester United heeft een quotering van 3.55.

4. Wedden op de dubbele kans

Ondanks het feit dat Manchester City 5 van zijn laatste 7 onderlinge PL-ontmoetingen op Old Trafford won, is er één statistiek waarop United kan bogen. Dat is namelijk de haast perfecte thuisbalans in competitieduels in de Premier League 2018/19.

United verloor slechts 1 van zijn 16 thuiswedstrijden in de competitie. Die nederlaag vond aan het begin van de competitie plaats. Eind augustus was Tottenham met 0-3 te sterk. In hun 14 daaropvolgende thuiswedstrijden bleven de Red Devils dus ongeslagen.

Zulke statistieken plus de revanchegevoelens na de afstraffing tegen Everton sluiten niet uit dat United zijn stadsrivaal van de winst kan afhouden. Wedden op de dubbele kans ‘Manchester United wint of X’ is met 2.23 aantrekkelijk geprijsd bij Toto.

5. Wedden op niet beide teams scoren en het houden van de nul

Zoals eerder vermeld is de defensie van Manchester United met 48 tegengoals in 34 Premier League-wedstrijden niet bepaald een baken van betrouwbaarheid.

Manchester City is met slechts 22 tegentreffers in 34 PL-duels de op één na minst gepasseerde defensie van de Premier League. Alleen Liverpool, met 20 tegengoals in 35 duels, doet het beter. City won dit seizoen al meerdere topduels in de competitie zonder tegendoelpunt. Zo wonnen de Citizens met 0-1 en 0-2 op het veld van respectievelijk Tottenham en Arsenal en blikte het Chelsea in eigen huis met 6-0 in.

Wedden op Manchester City krijgt geen tegendoelpunt is gequoteerd op 2.32. Voorspellen dat Manchester City wint zonder tegendoelpunt heeft bij Toto een quotering van 2.70. De weddenschap ‘niet beide teams scoren’ is gequoteerd op 2.05. Wedden op ‘Manchester City wint en niet beide teams scoren’ heeft een quotering van 2.49.