18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

27 miljoen Britse bezoeken aan illegale online aanbieders

Tim Giesbers

De Britse Betting and Gaming Council (BGC) heeft onderzoek gedaan naar het wedgedrag bij aanbieders zonder licentie. Uit hun gegevens blijkt dat per jaar ongeveer 27 miljoen ongereguleerde wedsites bezocht worden om daar weddenschappen af te sluiten.

De BGC stelt wel dat het hier niet gaat om 27 miljoen consumenten. Het zou gaan om circa 200.000 Britten, die samen tot dat aantal bezoeken komen. Gedurende twaalf maanden tussen 2018 en 2019 hebben deze mensen samen ongeveer omgerekend 1,5 miljard euro ingezet.

Zoekresultaten

Alle aanbieders die zonder licentie opereren waren samen goed voor ongeveer 2,5 procent van het totale Britse wedgedrag online. Zij komen daar vaak terecht via zoekmachines. 9 procent van de zoekresultaten leidden consumenten naar de illegale aanbieders.

De BGC brengt dan ook een waarschuwing uit aan de Britse regering. Strenge controles op aanbieders met een licentie zou volgens hen klanten in de armen van illegale alternatieven kunnen dwingen. Die beschikken niet over de waarborgen die door de gereguleerde sector zijn ingesteld.

Kans

Michael Dugher, CEO van de BGC, zegt: “We verwelkomen de Gambling Review van de overheid, die naar onze mening een geweldige kans is om verdere veranderingen op het gebied van veiliger wedden te stimuleren. Deze cijfers tonen echter aan dat het gevaar bestaat dat wedders onbedoeld in de armen worden gedreven van de illegale, online zwarte markt.”

“De gereguleerde kansspelindustrie biedt werk aan 100.000 mannen en vrouwen en betaalt 3,2 miljard pond per jaar aan belasting aan de schatkist. Daardoor moet de regering op hun hoede zijn voor alles wat dat in gevaar zou kunnen brengen.”