18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

22 licentieaanvragen in Zweden op eerste dag

Tim Giesbers

Op de eerste dag waarop wedkantoren zich konden aanmelden voor de nieuwe wedlicenties in Zweden zijn er 22 aanvragen binnengekomen. Hierbij zitten onder meer Svenska Spel en Betsson. Bij de Lotteriinspektionen zijn er meer dan 1.500 documenten binnengekomen.

Waarschuwing

Bookmakers willen graag een licentie binnenhalen om vanaf januari 2019 officieel van start te kunnen gaan. Per volgend jaar gaat namelijk de vernieuwde Zweedse wedmarkt van start. De Lotteriinspektionen gaf eerder al een waarschuwing aan aanbieders dat ze zich op tijd moesten aanmelden en anders buiten de boot zouden vallen.

Veel van de aanvragen komen van bedrijven uit Zweden of bookmakers die een link hebben met het Scandinavische land, zoals Cherry, Betsson en Expekt. Grote afwezige was Unibet, een van de grootste mondiale aanbieders, dat opgericht is in Zweden. Ook Kindred Group, Mr Green en Leo Vegas hebben (nog) geen aanvraag ingediend.

Thuisbasis

Pontus Lindwall, CEO van Betsson, noemde de aanvraag van zijn bedrijf een wens die eindelijk in vervulling gaat. “Zweden is onze thuisbasis. We zijn een echt Zweeds bedrijf en we doen al lang mee in deze markt. Het is fantastisch dat we nu toe kunnen treden op een gereguleerde markt en een licentie aan kunnen vragen.”

“We komen nu in betere posities voor marketing, sponsorschappen en PR. Dat is een mooie kans voor ons bedrijf om door te kunnen groeien”, vertelt Lindwall in een blog. “Ondanks de veranderingen die ons bedrijf te wachten staan, zullen we onze werkwijze niet echt veranderen ten opzichte van eerder.”