18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedtips & quoteringen Roland Garros 2021

Joris Velthausz

Begin dit jaar was de Australian Open het eerste grandslamtoernooi van 2021. Nu hebben de tennissers zich kunnen voorbereiden op een ander grandslamtoernooi. Roland Garros gaat namelijk op 24 mei van start en in dit artikel staat een voorbeschouwing met wedtips en quoteringen.

Roland Garros

Dit toernooi speelt zich af in Frankrijk en wordt daarom naast Roland Garros ook wel de French Open genoemd. Tijdens Roland Garros wordt er op gravel gespeeld, dit is het belangrijkste graveltoernooi van het jaar. Het toernooi behoort samen met de Australian Open, Wimbeldon en de US Open tot de grandslams van tennis. Dit is de enige grandslam die op gravel wordt gehouden.

Het toernooi bestaat al 130 jaar, in 1891 was de eerste editie. Dit jaar wordt de 125e editie van Roland Garros gehouden. In de eerste jaren mochten alleen Fransen meedoen aan het toernooi, dat veranderde in 1925. Sinds 1928 speelt het sportevenement zich af in het Stade Roland Garros. Het stadion is vernoemd naar oorlogsheld Roland Garros. De originele naam van het toernooi is French Open, maar omdat het stadion Roland Garros heet en iedereen het altijd zo noemde is Roland Garros tegenwoordig de bekendste naam voor het tennisspektakel.

Roland Garros 2020

Mannen

Rafael Nadal wist in 2020 met speels gemak voor de dertiende keer Roland Garros te winnen. Tijdens de halve finale nam Nadal het op tegen Argentijn Diego Schwartzman. Hij won in drie sets van de Argentijn. In de finale kwam de Spanjaard Novak Djokovic tegen, Nadal versloeg ook Djokovic simpel met 0-3 in sets. Nadal was dit hele toernooi in een geweldige vorm. Alle zeven tenniswedstrijden die hij heeft gespeeld tijdens het toernooi won hij in drie sets. Niemand kon een set van hem winnen, imposant.

Vrouwen

De jonge Iga Świątek wist vorig jaar verrassend Roland Garros te winnen, het was haar eerste grandslamoverwinning. Świątek was pas achttien toen ze vorig jaar Roland Garros won. Het was haar eerste titel in het professionele circuit. Met winst was ze ook de eerste Poolse tennisser in de historie die het enkelspel wist te winnen. Iga Świątek was ongeplaatst en moest dus alle voorrondes spelen.

In de halve finale nam ze het op tegen Eugenie Bouchard. Świątek won met 0-2 van de Canadese tennisster. In de finale nam Świątek het op tegen de nummer een van de wereld Simona Halep. Ook van Halep wist de Poolse tennisster met 0-2 te winnen.

Favorieten Roland Garros 2021

Mannen

Rafael Nadal wist de laatste vier edities van Roland Garros te winnen. Het is dan ook geen grote verrassing dat hij de favoriet is voor het toernooi. Met dertien eindzeges is de Spanjaard de recordhouder van het tennistoernooi. Nadal voelt zich altijd prettig op gravel, de ondergrond bij Roland Garros, en de beste wedtip dan ook dat Nadal wederom gaat winnen. Deze voorspelling heeft een quotering van 1.79. Eerder deze week won Nadal nog het ATP-toernooi van Roma.

Er zijn drie mannen die volgens de bookmakers de grootste kans hebben om Nadal van zijn veertiende Roland Garros te weerhouden. Dat zijn Novak Djokovic (4.30), Dominic Thiem (7.00) en Stefanos Tsitsipas (7.60). Djokovic won het toernooi voor het laatst in 2016 en verloor vorig jaar de finale van Nadal. Echter won hij eerder dit jaar wel de Australian Open. Dat deed hij voor het derde jaar op rij. In het ATP-toernooi van Rome, waar Nadal won, werd Djokovic in de finale verslagen door de Spanjaard.

Thiem won nog geen grote wedstrijden dit jaar, maar komt wel elk toernooi ver. Hetzelfde geld voor Tsitsipas. De Griek nam het in het ATP-toernooi van Madrid in de finale op tegen Nadal, maar verloor in vier sets.

Naast deze vier favorieten zijn er natuurlijk altijd een paar outsiders. Zo moet er altijd rekening worden gehouden met Alexander Zverev (16.75), de nummer twee van de wereld Daniil Medvedev (35.00) en Roger Federer (35.00).

Vrouwen

Iga Świątek wist vorig jaar verrassend te winnen, maar begint dit jaar aan het toernooi als de topfavoriet. De jonge Poolse tennisster lijkt weer goed in vorm voor Roland Garros. In het WTA-toernooi van Rome bereikte ze de finale en won deze ook met 2-0. Een goede voorbereiding voor het toernooi, echter staan wel alle camera’s op haar gericht. De wedtip ‘Świątek wint Roland Garros 2021’ heeft een quote van 3.90.

Bij de mannen steekt Nadal er bovenuit, bij de vrouwen lijkt het iets dichterbij elkaar te liggen. Zo zijn Ashleigh Barty (5.40), Aryna Sabalenka (7.80) en Naomi Osaka (15.75) ook serieuze kanshebsters. Barty en Sabalenka stonden in het WTA-toernooi van Madrid tegenover elkaar in de finale. Sabalenka wist de strijd tussen de twee tennissters te winnen. Osaka heeft nog geen geweldige resultaten laten zien op gravel dit seizoen.

Naast deze vier favorieten moet er ook rekening worden gehouden met een paar outsiders. Gabrine Muguruza (10.25) is ook een van de kanshebbers. Verder moet Serena Williams (20.00) nooit worden afgeschreven. Nederland zal hopen op succes van Kiki Bertens. In 2016 haalde Bertens de halve finale, vorig jaar kwam de Nederlandse niet verder dan de vierde ronde van het toernooi. De quotering voor winst van Bertens is 45.00. Normaliter zou Simona Halep ook tussen de lijst van favorieten staan, maar ze heeft geblesseerd afgezegd voor het toernooi.