18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Zekere weddenschappen

Wat zijn zekere weddenschappen en hoe kunt u ze afsluiten?

Sommige liefhebbers van weddenschappen hebben zich gespecialiseerd in het vinden van bijzondere quotes. Ze zijn voortdurend op zoek naar zogenoemde surebets.

Hierbij worden weddenschappen op alle mogelijke wedresultaten voor één sportgebeurtenis bij verschillende bookmakers op zo’n manier afgesloten dat om het even hoe de wedstrijd eindigt, een kleine winst kan worden gerealiseerd.

Dat is mogelijk door de verschillen tussen de quotes van de afzonderlijke bookmakers en bewijst dat het de moeite loont om bij verschillende goede bookmakers een wedaccount te hebben en continu van de hoge quotes te profiteren.

Als zekere weddenschappen (sure bets) worden weddenschappen beschouwd waarbij u door de combinatie van verschillende quotes van verschillende bookmakers gegarandeerd winst maakt.

U kunt dus als gokker alleen maar winnen. Dat klinkt misschien ongelofelijk, maar het is echt waar, in sommige gevallen althans – zonder inspanning geen beloning.

Zekere weddenschappen zijn mogelijk als verschillende bookmakers dezelfde wedstrijd verschillend beoordelen. Dat betekent dat de quotes bij bookmaker A,B en C zo verschillend zijn dat bij een slimme plaatsing van de tips winst gegarandeerd is.

Het makkelijkst vindt u zo’n constellatie natuurlijk bij een 2-weg weddenschap, omdat hier alleen een overwinning of een nederlaag in aanmerking komen. Maar ook bij 3-weg weddenschappen zoals een voetbalweddenschap zijn surebets mogelijk.

Een voorbeeld:

– gokkantoor A biedt voor de overwinning (1) FC Bayern tegen Inter Milan een quote van 2,9.

– gokkantoor B biedt voor een gelijkspel (X) van beide teams een quote van 3,1.

– gokkantoor C biedt voor de overwinning (2) FC Bayern tegen Inter Milan een quote van 3,3.

U zet nu als volgt in:

– A overwinning FC Bayern (2,9) x 1,04 € => 3,016

– B gelijkspel (3,1) x 0,97 € => 3,007

– C overwinning Inter Milan (3,3) x 0,91 € => 3,003

De totale inzet bedraagt 2,92 €. De winst – om het even hoe de wedstrijd eindigt – bedraagt steeds meer dan 3 euro. De weddenschap is zeker, de winst is gegarandeerd. Zekere weddenschappen klinken heel mooi in theorie, in de praktijk is het echter heel wat moeilijker.

Ten eerste zijn dergelijke verschillen bij de quotes tussen de bookmakers eerder zeldzaam. Als ze al bestaan, dan meestal slechts voor heel korte tijd.

Dat betekent dat u om meteen te kunnen reageren eigenlijk altijd alle quotes in de gaten zou moeten houden. Dat betekent dan weer dat u heel veel kapitaal ter beschikking moet hebben dat over verschillende wedaccounts verdeeld is. Alleen op die manier kunt u snel weddenschappen afsluiten als er zich een gunstige gelegenheid voordoet.

Als u veel wedaccounts hebt, betekent dat ook dat u het risico loopt dat er onbetrouwbare bookmakers bij zijn die misschien bankroet gaan en dat uw geld bij deze bookmakers voor altijd verloren is.

De winst van de afzonderlijke “zekere weddenschappen” is telkens slechts een heel klein percentage van de inzet (bijvoorbeeld 2 % – 5 %). U hebt dus, zoals gezegd, veel kapitaal nodig en u moet ook heel veel van dergelijke weddenschappen afsluiten om een groter verlies te kunnen compenseren.

Over het algemeen kosten surebets dus eerder veel moeite. De inspanning kan echter de moeite waard zijn, maar dan moet u wel bereid zijn om echt veel tijd en geld te investeren. Voor de hobby-sportwedder zijn ze eerder niet geschikt.