18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op het WK 2014 bij online bookmakers

⚠ In dit artikel staat mogelijk (achterhaalde) informatie over aanbieders die geen licentie hebben voor Nederland.

Bij welke bookmakers kun je wedden op het WK 2014?

Wedden op het WK voetbal 2014 kan bij alle online bookmakers al maanden van tevoren, en natuurlijk vooral ook volop tijdens het toernooi. Het WK is veruit het grootste evenement op de internationale sportweddenkalender van 2014. De bookmakers pakken dan ook uit met een groot scala aan voetbalweddenschappen.

Daaronder zijn veel bijzondere bets, die u normaal niet zo snel zult tegenkomen.

Hoog tijd dus om eens te kijken wat voor weddenschappen er allemaal beschikbaar zijn voor Brazilië 2014, en bij welke bookmakers u voor deze bets terecht kunt.

Groep AGroep BGroep CGroep D
BraziliëSpanjeColombiaUruguay
KroatiëHollandGriekenlandCosta Rica
MexicoChiliIvoorkustIngeland
KameroenAustraliëJapanItalië

De winnaar van het toernooi

De grote vraag die al maanden op ieders lippen brandt is natuurlijk: welk land gaat het WK voetbal 2014 winnen?

Deze weddenschap kan bij iedere grote bookmaker worden afgesloten. De naam verschilt. Zo vindt u deze weddenschap bij Unibet onder ‘Win/Place’, bij William Hill onder de noemer ‘Tournament Winner’, noemt Interwetten het ‘World Champion’ en moet u bij Bwin juist uitkijken naar de weddenschap ‘Outright winner’.

Groep EGroep FGroep GGroep H
ZwitserlandArgentiniëDuitslandBelgië
EquadorBosniëPortugalAlgerije
FrankrijkIranGanaRusland
HondurasNigeriaUSZuid-Korea

De favoriet voor de eindzege is gastland Brazilië, meestal met een notering van rond de 4.00. Hierachter treden er al snel verschillen op. De meeste online bookmakers zien Argentinië als tweede favoriet voor het WK 2014, maar als u bij Interwetten gaat kijken, zult u zien dat juist Duitsland de tweede stek inneemt.

Des te lager u komt in de lijst met favorieten, des te veelvuldiger komen zulke verschillen voor. Zo heeft men bij Unibet een notering van 28.00 aan Nederland gegeven en 26.00 aan Colombia, terwijl Interwetten deze landen respectievelijk op 18.00 en 35.00 heeft ingeschaald.

Het is dus zeker aan te raden om voor deze weddenschap bij verschillende bookmakers ‘rond te shoppen’, en in te zetten bij degene die de beste prijs biedt voor uw favoriete land.

Hierbij geldt: hoe meer landen er nog in de race zijn, des te meer kans u heeft op een aantrekkelijke notering!

Groepswinnaars

De meeste bookmakers bieden u voor het WK 2014 de gelegenheid om ook in te zetten op wie de groepswinnaars gaan worden. Dit kan individueel: dus door in te zetten op één land dat doorgaat, of door een combinatie te maken van de twee landen die de groep overleven. Deze laatste mogelijkheid levert hogere noteringen op.

Bij Interwetten (waar deze weddenschap ‘WC-Promotion’ heet) zijn de noteringen voor Brazilië en Kroatië om door te gaan bijvoorbeeld respectievelijk 1.02 en 2.15. Gemiddeld is dit 1.59. Maar als u inzet op de combinatie BRA+CRO krijgt u maar liefst 2.40 terug per ingezette euro.

Ons advies is om voor relatief ‘makkelijk te voorspellen’ groepen voor het WK 2014 te profiteren van combo’s, en om in de iets lastigere groepen voor bets op individuele teams te gaan.

Behalen van een bepaalde ronde

Het is bij veel bookmakers mogelijk om tot in detail te voorspellen hoe ver een team precies gaat komen.

Bij Betsson kunt u bijvoorbeeld voorspellen of een team in de top 2 of top 3 eindigt, terwijl het bij Unibet mogelijk is om precies aan te geven in welke ronde u ieder team uitgeschakeld ziet worden.

Met een goede bestudering van het speelschema en de onderlinge verhoudingen, kunnen deze bets erg lucratief zijn.

Head-to-head

Een unieke bet bij Unibet zijn ook de zogenoemde ‘head-to-heads’. Hierin kunt u bijvoorbeeld kiezen welk team er verder komt: Nederland of België.

De head-to-heads kunnen ook over andere zaken gaan dan eindrangschikking, bijvoorbeeld het aantal gescoorde doelpunten.

Het fijne aan deze WK-weddenschap is dat u niet exact hoeft te voorspellen in welke ronde een team eruit gaat. Het gaat alleen om de prestatie ten opzichte van een specifiek ander land.

De topscorer van het toernooi

‘Wie wordt de topscorer van het WK 2014’ is uiteraard ook een zeer populaire weddenschap. Dit vinden wij bij uitstek een categorie waarin gunstige noteringen voor u als sportwedder te vinden zijn.

De noteringen zijn namelijk erg hoog. Zelfs topfavoriet Lionel Messi betaalt meestal 8.00 of meer per ingezette euro uit. Andere favorieten zijn Cristiano Ronaldo, Neymar en Luis Suárez.
Het slimste is om een combinatie van 2 of 3 topscorers te maken als u hierop wilt inzetten.

De noteringen zijn namelijk zo hoog, dat u altijd winst zult maken wanneer één van uw geselecteerden daadwerkelijk de Gouden Bal wint.

Individuele wedstrijden

Uiteraard kunt u ook op alle individuele wedstrijden tijdens het WK inzetten. Omdat het toernooi zo populair is, zult u bij bij iedere wedstrijd honderden, zo niet duizenden verschillende bets kunnen vinden. Dit aantal zal alleen maar toenemen naarmate het WK 2014 z’n ontknoping nadert, dus houdt u zeker de noteringen in de gaten bij de verschillende bookmakers.

Nog veel meer bets

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om te wedden op het WK voetbal 2014 dan die we hier tot nu toe hebben genoemd. U kunt het zo gek niet bedenken, of het is mogelijk om erop in te zetten. Zomaar een greep uit het aanbod:

  • In welke groep wordt het meeste gescoord?
  • Uit welke groep komt de toernooiwinnaar?
  • Welke twee teams halen de finale?
  • Hoeveel rode kaarten vallen er tijdens het WK 2014?
  • Welke spelers mogen er mee naar het WK?
  • Krijgen we een land dat voor de eerste keer wint?
  • Uit welk continent komt de winnaar?
  • Welk team scoort het snelst na de aftrap?

U ziet het: wedden op het WK voetbal 2014 is leuker dan wedden op alle andere evenementen, omdat er zoveel leuke, interessante en bijzondere weddenschappen beschikbaar zijn. Deze vindt u bij alle genoemde bookmakers, maar als tip voor de meer afwijkende bets kunnen we met name Unibet van harte aanbevelen.