18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voetbalwedden uitleg

Een uitleg van de verschillende weddenschappen in voetbalwedden

Er zijn in het online voetbalwedden een groot aantal verschillende soorten weddenschappen mogelijk, waarvan de betekenis voor beginners niet altijd direct even duidelijk is. In dit artikel leggen we een aantal van deze veel voorkomende en populaire voetbalweddenschapen in begrijpelijke taal uit.

Zo kunt u extra goed voorbereid aan de slag met het voetbalwedden bij online bookmakers!

Zoekt u overigens nog een goede bookmaker voor voetbalwedden? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze ‘Beste bookmakers’, te bereiken via het menu aan uw linkerhand.

bet365
Recensie
Beste bookmaker
  • Internationaal
  • Ruim wedaanbod
  • Live streams
Tot wel €100 in wedkredieten

Winnaar van de wedstrijd (1X2)

De meest populaire voetbalweddenschap is de ‘1X2’, waarbij u kunt inzetten op de winnaar (1), verliezer (2) of het gelijkspel (X).

Het leuke aan deze weddenschap is dat deze makkelijk te begrijpen is. Voor veel voetbalwedders is de 1X2 dan ook de eerste soort voetbalbet die ze maken, en voor velen van hen blijft het altijd een favoriet.

Correcte uitslag

Ook erg populair is het exact voorspellen van een bepaalde uitslag zoals 2-1 of 0-3. De correcte score is een publieksfavoriet onder voetbalwedders, maar toch is de kans om te winnen relatief laag. U wint namelijk alleen wanneer u precies de juiste uitslag hebt.

Daar staat tegenover dat de quotes vergeleken met de meeste andere voetbalbets erg hoog zijn, vaak wel 10.00 of nog veel meer. Dit betekent dat u met een kleine inzet al een snel een flinke klapper kunt maken (als u juist zit uiteraard).

Tip: Zet op twee of drie uitslagen in. U kunt er weliswaar maximaal eentje winnen, maar door de hoge odds maakt u alsnog winst als de goede score erbij zit.

Totaal aantal doelpunten (Totals, Over/Unders)

Inzetten op het totale aantal doelpunten in een voetbalwedstrijd kan op verschillende manieren. De voornaamste keuze om te maken is of u wilt inzetten op het totale aantal goals van één van de teams, of op het totale aantal goals van beide teams bij elkaar opgeteld.

De eerste optie kunt u het beste gebruiken als u denkt te weten welk team de doelpunten gaat maken, de tweede wanneer u veel doelpunten verwacht in een voetbalwedstrijd, maar nog niet precies kunt inschatten welk team ze gaat maken.

Totals worden vaak weergegeven als een ‘Over’ of ‘Under’. Dit betekent zoveel als ‘meer dan’ of ‘minder dan’.

De weergave is altijd in halve getallen. Dat lijkt wat verwarrend in het begin, maar het is vrij eenvoudig. Zo staat de ‘Over 2.5’ gelijk aan 3 goals of meer, en de ‘Under 3.5’ gelijk aan 3 goals of minder. Een kwestie van dat halve getal afronden naar boven (Over) of beneden (Under) dus!

Voorspelling per helft (Half Time/Full Time)

De Half Time/Full Time bets in voetbalwedden stellen u in staat om een weddenschap toe te spitsen op een bepaalde helft. Zo kunt u bijvoorbeeld de ruststand voorspellen, of het aantal doelpunten dat een team in de tweede helft maakt.

Omdat u bij HT/FT bets een meer gedetailleerde voorspelling doet, vallen de uitbetalingen vaak hoger uit dan bij reguliere bets.

Dubbele kans (Double chance)

In voetbal is het in tegenstelling tot vele andere sporten ook mogelijk om gelijk te spelen, en dit biedt ook extra mogelijkheden voor voetbalwedden. Wanneer u inzet op de Dubbele kans of Double chance, maakt u een combinatie van twee resultaten van de klassieke 1X2-weddenschap.

Minder gebruikelijk maar vaak wel mogelijk: de Double chance 12 (spreek uit één twee), waarbij u altijd wint als de wedstrijd een winnaar krijgt.

Geld terug bij gelijkspel (Draw no bet)

Bij de ‘Draw no bet’ zet u in op 1 of 2, maar krijgt u uw inzet terug wanneer de voetbalwedstrijd in een gelijkspel eindigt. Logischerwijs is de notering iets lager dan bij een gewone 1X2.

Verschil Dubbele kans en Draw no bet

De eerder genoemde Dubbele kans is vooral handig wanneer twee uitslagen wat u betreft ongeveer even waarschijnlijk zijn.

U krijgt dan namelijk evenveel uitbetaald bij beide ingevulde uitslagen.
De Draw no bet is met name handig wanneer u verwacht dat een team gaat winnen (dit resultaat betaalt namelijk meer uit dan bij de Dubbele kans), maar toch graag het risico wat wilt beperken.