18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sportweddenschappen in Engeland

⚠ In dit artikel staat mogelijk (achterhaalde) informatie over aanbieders die geen licentie hebben voor Nederland.

Wedden dat… …in Engeland gokkers thuis zijn!

Wedden kunt u in “Good Old England” echt op alles. Zet uw geld in op de toekomstige Miss World of raad in welke stad in 2020 de Olympische Spelen zullen plaatsvinden.

Beproef uw geluk en gok wie de toekomstige president van de Verenigde Staten wordt of sluit een weddenschap af over de volgende witte kerst. Daarnaast kunt u natuurlijk ook wedden op alle mogelijke sporten over de hele wereld.

Met andere woorden: weddenschap afsluiten behoort in het rijk van de Queen tot de tradities.

In het Verenigd Koninkrijk zijn niet alleen “normale” weddenschappen (op voetbal, harddraverij, tennis, golf, rugby enz.) heel populair. Steeds weer hoor je de gekste verhalen over de passie voor gokken van de eilandbewoners.

In het midden van de negentiende eeuw werd in een elegante herenclub in de Londense wijk Westend een wel heel bizarre weddenschap afgesloten. Twee bekende gentlemen van adellijke afkomst stonden naast elkaar aan het raam van de rookkamer.

Zoals wel vaker in de Britse metropool regende het. De heren kregen een lumineus idee… Ze begonnen te wedden welke van twee regendruppels op de ruit voor hun neus als eerste de onderste rand van het glas zou bereiken. Ze gingen zo op in hun weddenschap dat een van de gefortuneerde heren ‘s avonds bijna blut was.

Ook als u geen groot vermogen hebt of als u uw vermogen niet op het spel wil zetten, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om met kleine inzetten uw geluk te beproeven in een van de talrijke wedkantoren in Engeland.

In het Verenigd Koninkrijk vindt u verschillende ketens van betting shops (wedwinkels) zoals William Hill of Ladbrokes met elk ongeveer 2.000 wedkantoren.

Het populairst zijn nog altijd weddenschappen op harddraverij en hondenrennen, gevolgd door voetbalweddenschappen en weddenschappen op bijna alle sporten zoals formule 1-wedstrijden of biljart (snooker en pool).

U kunt natuurlijk ook op andere dingen wedden. Was de dood van Lady Di een ongeval of niet? Wordt prins Charles ooit koning? Wordt de weinig Europagezinde Tony Blair ooit president van een Verenigd Europa of zullen de Britten ooit de euro invoeren?

De passie voor gokken van de Britten ligt aan de basis van een bijzonder professionele, florerende wedindustrie. Uitermate professionele bookmakers zoals de megabookmakers William Hill, Ladbrokes, Bet365 & co. gaan uitermate nauwkeurig, met bijna wetenschappelijke precisie te werk.

Wiskundigen die vroeger bij verzekeringsmaatschappijen werkten, stellen nu gedetailleerde risicoanalyses en waarschijnlijkheidsberekeningen op voor deze bookmakers.

Dat is best begrijpelijk als u bedenkt dat alleen al bij het laatste wereldkampioenschap cricket meer dan 100 miljoen euro op de kampioen ingezet werd. Engeland werd trouwens voor de eerste keer wereldkampioen. Het hele team werd door de koningin onderscheiden.

Wedden dat de Engelse brouwerijen dankzij deze zege heel goede zaken deden?! En wedden dat het eiland bij een overwinning op het wereldkampioenschap voetbal in een zee van gelukzaligheid en bier ondergaat? Bij deze weddenschap op lange termijn staan de quotes op 8.00!

In de discipline sportweddenschappen is Engeland in elk geval wereldkampioen.