18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Online wedden op de Eredivisie

⚠ In dit artikel staat mogelijk (achterhaalde) informatie over aanbieders die geen licentie hebben voor Nederland.

Tips voor succesvol online wedden op de Eredivisie

De Eredivisie is de laatste jaren uitgegroeid tot een vrij onvoorspelbare voetbalcompetitie. Dit wil echter niet zeggen dat de Eredivisie niet geschikt is voor online sportwedden.

Sterker nog: door het soms onvoorspelbare karakter laten bookmakers zich nogal eens verrassen. Als u de mogelijkheden kunt herkennen, zijn er legio mogelijkheden om geld te verdienen met het online wedden op de Eredivisie.

In dit artikel laten we zien hoe het online wedden op de Eredivisie werkt, en waar voor u als sportwedder de mogelijkheden voor winstgevende weddenschappen liggen.

Eredivisie-weddenschappen vinden

Het vinden van Eredivisie-weddenschappen is niet zo moeilijk. Als u bent ingelogd met uw account, zult bij bookmakers als Unibet en William Hill vaak op de voorpagina al de nodige links naar Eredivisie-weddenschappen zien staan. Dit geldt helemaal als u vlak voor of tijdens het weekend inlogt, omdat de Eredivisie dan een actueel evenement is op de sportweddenkalender.

Ziet u geen wedstrijden uit de Eredivisie staan, dan kunt u zelf naar deze sectie navigeren. Bij Unibet selecteert u bijvoorbeeld ‘Football’, ‘Netherlands’ en dan ‘Eredivisie’. De meeste bookmakers gebruiken een soortgelijke manier van sorteren.

Nieuwe weddenschappen voor de Eredivisie verschijnen bij alle bookmakers kort nadat een speelronde erop zit. Als u op maandagochtend inlogt op bijvoorbeeld William Hill, is de kans groot dat de noteringen voor het aankomende weekend al beschikbaar zijn.

Interessante weddenschappen vinden

Er zijn twee soorten online weddenschappen voor de Eredivisie waarop u (bijna) altijd kunt wedden:

  • De 1X2-weddenschap (winnaar, gelijkspel, verliezer) voor de wedstrijden van de eerstvolgende speelronde.
  • Seizoensbets zoals ‘Wie wint de Eredivisie?’ of ‘Welk team degradeert er?’.

Daarnaast zijn er rondom de wedstrijden een hoop aanvullende Eredivisie-weddenschappen beschikbaar. We hebben een aantal interessante mogelijkheden voor u op een rij gezet.

Beide teams scoren

De suprematie van de klassieke top 3 bestaande uit Ajax, Feyenoord en PSV is de laatste jaren verstoord door de opkomst van sterke subtoppers als FC Twente, Vitesse en AZ. Waar de ‘grote drie’ vroeger vaak gemakkelijk ‘de nul hielden’, zijn andere teams nu brutaler geworden.

De weddenschap ‘Both teams to score’, die bijvoorbeeld kan worden afgesloten bij Betsson en Interwetten, is voor veel wedstrijden dan ook het overwegen waard. U wint als beide teams erin slagen op het scoreformulier te komen.

Over/Under

Zogeheten ‘Overs’ en ‘Unders’ zijn ook ideaal voor het online wedden op de Eredivisie. In feite is dit niets meer dan een ouderwets spelletje ‘Hoger/Lager’. De bookmaker geeft een aantal doelpunten op, en u voorspelt of er meer of minder dat dit aantal gescoord gaat worden.

Zo betekent de ‘Over 4,5’ dat er 5 doelpunten of meer gescoord gaan worden, en de ‘Under 2,5’ dat er 2 keer of minder wordt gescoord.

Met name Overs zijn interessant in de Eredivisie omdat er veel aardige aanvallers in rondlopen, maar het aan de verdedigende kwaliteiten bij veel teams nogal eens schort. Als het lastig is om een winnaar aan te wijzen, kunt u dan vaak ook alsnog wat geld verdienen met een succesvolle inzet op bijvoorbeeld de Over 2,5.

Dubbele Kans

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft u met de ‘Dubbele Kans’ of ‘Double Chance’ twee keer zoveel kans om te winnen. In een variatie op de klassieke 1X2-weddenschap, kunt in in de double chance in één moeite inzetten op twee resultaten.

Doorgaans raden we u aan om te kiezen voor de combinatie van het gelijkspel met een overwinning voor één van de twee teams (1X of X2), maar ook kunt ook inzetten op een overwinning voor het thuisspelende óf het uitspelende team (12).

In de soms onvoorspelbare Eredivisie is het online wedden op de dubbele kans een goede manier om uw risico te beperken.

Inzetten op één helft

Als de rangschikking van de Eredivisie zou worden bepaald op resultaten van alleen voor rust of alleen na rust, zou de stand er heel anders uitzien. Met andere woorden: sommige teams excelleren vooral in een bepaalde helft. Bookmaker Bwin biedt bij iedere wedstrijd uitgebreide statistieken, waarmee u dit soort patronen kunt ontdekken.

Deze kennis kunt u vervolgens gebruiken om online Eredivisie-weddenschappen af te sluiten die betrekking hebben op slechts één helft.

Zo kunt u bijvoorbeeld een aparte bet plaatsen op de winnaar van de eerste helft of van de tweede helft. Ook kunt u deze twee weddenschappen combineren door in te zetten op de ‘Half Time/Full Time’-weddenschap.

Unibet is gespecialiseerd in weddenschappen die gaan over één helft in het bijzonder. Nagenoeg alle weddenschappen op het gebied van aantal doelpunten, winnaar/verliezer en zelfs de exacte score kunt u ook afsluiten voor één specifieke helft.