18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Online wedden legaal of illegaal?

Is online wedden op sport legaal of illegaal?

Veel Nederlanders die beginnen met het online wedden op sportwedstrijden vragen zich af of het plaatsen van weddenschappen op sportevenementen legaal of illegaal is.

Dit komt onder meer doordat online bookmakers regelmatig in het nieuws komen omdat er onduidelijkheid bestaat over wat wel en niet mag.

Daarom is het belangrijk om ten eerste de Nederlandse en Europese wetgeving op het gebied van online sportweddenschappen verder toe te lichten.

Online bookmakers in Nederland

In Nederland is er maar een bedrijf dat legaal online sportweddenschappen mag aanbieden, namelijk Toto. Hierdoor heeft Toto de monopolie positie op de markt van online weddenschap aanbieders in Nederland.

Alle andere online bookmakers die gevestigd zijn in Nederland en online sportweddenschappen aanbieden zijn illegaal.

Echter staat de Europese (Europese Unie) wetgeving boven de Nederlandse, waardoor Nederlanders op andere manieren toch kunnen wedden
via andere bookmakers dan Toto.

bet365
Recensie
Beste bookmaker
  • Internationaal
  • Ruim wedaanbod
  • Live streams
Tot wel €100 in wedkredieten

Europese wetgeving en bookmakers

De belangrijkste Europese regel die van toepassing is op het gebied van online sportweddenschappen is de volgende: Mensen die in een lidstaat van de Europese Unie wonen mogen vrij gebruik maken van goederen en diensten van aanbieders uit andere Europese Unie lidstaten.

Dit houdt dus in dat Nederlanders gebruik mogen maken van online bookmakers die gevestigd zijn in een land dat lid is van de Europese Unie.

Uit deze regelgeving blijkt dus dat je als Nederlander legaal online kunt wedden zolang de bookmaker gevestigd is in een EU-land (behalve Nederland) of wanneer je gebruik maakt van de Nederlandse bookmaker Toto.