18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Belasting over online wedden

Moet je belasting betalen over online wedden?

Wanneer u in Nederland online sportweddenschappen gaat afsluiten is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de eventuele belastingplichten die hier aan vastzitten.

bet365
Recensie
Beste bookmaker
  • Internationaal
  • Ruim wedaanbod
  • Live streams
Tot wel €100 in wedkredieten

Kansspelen

Ten eerste bestaat er in Nederland de kansspelbelasting. Deze belasting wordt geheven over winsten die worden gemaakt door middel van kansspelen.

Er is sprake van een kansspel indien mensen de gelegenheid wordt gegeven om prijzen te winnen door middel van een spel waarbij toeval of geluk bepaalt wie wint. Hierdoor valt online wedden op sport dus onder de kansspelen.

Belasting betalen

Aangezien alle online bookmakers gevestigd zijn buiten Nederland, is het dus belangrijk om te kijken naar de regelgeving met betrekking tot buitenlandse goksites.

Sinds 1 november 2008 is het zo dat er geen belasting hoeft te worden betaald over de prijs die is gewonnen bij een buitenlandse site, maar dat de belasting wordt betaald over het verschil tussen de inzet en gewonnen prijzen.

Als dit verschil in een kalendermaand positief is dient u belasting te betalen en anders niet.

Hierbij is er geen sprake van een vrijstelling tot een bepaald bedrag.

Hoe aangifte doen?

Als u wint met online sport wedden is het belangrijk dat u zelf belastingaangifte hiervan doet.

Dit kan door middel van het aangiftebiljet kansspelbelasting. Dit kan telefonisch of via de website van de belastingdienst worden aangevraagd.