18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Hoe werkt online wedden op voetbal?

Leer hoe online wedden op voetbal werkt

Wilt u graag weten hoe online wedden op voetbal werkt? In dit artikel leggen we het uit en geven we ook de nodige voorbeelden. U heeft na het lezen als het goed is genoeg informatie om direct aan de slag te gaan met voetbalwedden!

bet365
Recensie
Beste bookmaker
  • Internationaal
  • Ruim wedaanbod
  • Live streams
Tot wel €100 in wedkredieten

Bookmaker bepaalt de prijs

Het belangrijkste principe om te begrijpen in het wedden op voetbal, is dat van noteringen. Andere namen die u hiervoor tegen kunt komen zijn quotes of odds. Waar staan deze termen nu precies voor?

Een notering of quote is de prijs die een bookmaker bij een bepaalde voetbalweddenschap opstelt. Zo’n weddenschap is een voorspelling, en gaat altijd over een gebeurtenis in de voetbalwedstrijd.

Voorbeelden zijn ‘Wie wordt de winnaar?’, ‘Worden er meer of minder dan 3 doelpunten gescoord’ en ‘Welk team staat in de rust op voorsprong?’.

Bij iedere keuzemogelijkheid bij een voetbalwedstrijd staat een notering. De notering heeft de functie van vermenigvuldiger. Als u op deze gebeurtenis inzet, en de gebeurtenis komt uit, dan krijgt u het inzetbedrag vermenigvuldigd met de notering uitbetaald.

Stel bijvoorbeeld dat u inzet op ‘Feyenoord wint van Heerenveen’ en die voorspelling komt uit.

De notering is 2.45 en u heeft 15 euro ingezet.

  • U krijgt dan uitbetaald: 2.45 x 15 = 36.75 euro.

Er zijn vele verschillende soorten online voetbalweddenschappen, maar deze simpele rekensom van ‘inzetbedrag x notering = uitbetaalde bedrag’ geldt altijd.

U kunt dat bevestigd zien in de voorbeelden hieronder, waarin we er telkens vanuit gaan dat de voorspelling uitkomt:

  • Als de notering 3.55 is en u zet 25 euro in, dan krijg u: 88,75 euro.
  • Een 4.80 notering met een 12 euro inzet: 57,60 euro.
  • Een 1.25 notering met een 30 euro inzet: 37.50 euro<.>

Uiteraard krijg u wel alleen uitbetaald wanneer uw voorspelling ook juist blijkt te zijn! Zo niet, dan verliest u het inzetbedrag.

Prijzen vergelijken

Er zijn zeer veel online bookmakers waar u op voetbal kunt wedden. De noteringen die zij aanbieden bij voetbalweddenschappen zijn nooit helemaal gelijk aan elkaar.

Dit is één van de grootste voordelen die online voetbalwedden biedt ten opzichte van het ouderwetse wedkantoor of de Toto. U kunt namelijk een gratis account openen bij meerdere bookmakers, en telkens die bookmaker uitkiezen die de meest gunstige noteringen biedt voor uw weddenschap.

Op deze manier kunt u flink meer verdienen dan voetbalwedders die niet van deze handige gelegenheid gebruik maken.

In onze bookmakers vergelijking vindt u een overzicht van goede online bookmakers. Bij al deze bookmakers kunt u voetbalweddenschappen met gunstige noteringen vinden.

Extra grote winstbedragen met combinaties

De soort weddenschap die we hierboven hebben beschreven wordt ook wel een ‘single’ genoemd. U zet dan in op één gebeurtenis. U kunt in het online wedden op voetbal echter ook gaan voor een ‘multiple’ of ‘combinatiebet’.

In een combinatiebet zet u één bedrag in op meerdere weddenschappen tegelijk. De odds worden vervolgens met elkaar vermenigvuldigd, waardoor u op deze manier veel grotere bedragen kunt winnen dan bij een single. Stel bijvoorbeeld dat u de volgende drie weddenschappen combineert, en er 10 euro op inzet:

  • ‘Feyenoord wint van Heerenveen’, met een notering van 2.45.
  • ‘Feyenoord scoort 3 keer of vaker’, met een notering van 2.95.
  • ‘Ajax wint van FC Utrecht’, met een notering van 1.90.

U kunt nu in totaal winnen: 10 x 2.45 x 2.95 x 1.90 = 137,32 euro!

De voorwaarde is wel dat alle uitslagen goed zijn. Als er eentje niet goed is, verliest u de totale bet. Het is dus slim om voorzichtig om te gaan met combinatiebets in het wedden op voetbal, maar het moge duidelijk zijn dat ze onder goede omstandigheden ook erg lucratief kunnen zijn.

Het fijne aan combo’s is dat u bij de meeste bookmakers de vrijheid heeft om ze volledig naar eigen smaak samen te stellen. Vaak is het zelfs mogelijk om weddenschappen uit totaal verschillende voetbalcompetities met elkaar te combineren.