18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Hoe werkt online wedden op sport?

Leer hoe u online op sport kunt wedden

Heeft u zich wel eens afgevraagd of het online wedden op sport iets voor u is, maar het tot nu toe nog nooit uitgeprobeerd? Dan is dit artikel helemaal geschikt voor u!

We leggen in enkele eenvoudige stappen uit hoe online wedden op sport in z’n werk gaat. Het zal hopelijk al snel duidelijk worden dat het vrij eenvoudig is om een begin te maken met online sportwedden, en dat er ontzettend veel verschillende en leuke mogelijkheden zijn.

bet365
Recensie
Beste bookmaker
  • Internationaal
  • Ruim wedaanbod
  • Live streams
Tot wel €100 in wedkredieten

Om te beginnen: wat is sportwedden?

Voor de meeste mensen is wel duidelijk wat een sportweddenschap ongeveer inhoudt, maar het is alsnog goed om hier even kort bij stil te staan. U wilt immers natuurlijk wel precies weten waar u aan begint.

In feite is een sportweddenschap niet meer dan een voorspelling, waarbij u als wedder de leuke opdracht heeft om die voorspelling te maken. Zo kunt u voor de voetbalwedstrijd Ajax-Feyenoord bijvoorbeeld de voorspelling doen dat Ajax gaat winnen.

Nu kunt u die voorspelling in principe altijd doen, bijvoorbeeld door deze uit te spreken tegen een vriend of collega. Maar sportwedden gaat net een stapje verder.

En als u gelijk krijgt, dan krijgt u die inzet plus extra geld terug!

Noteringen en de rol van de online bookmaker

Een bookmaker of ‘bookie’ is iemand die sportweddenschappen aanbiedt. Als we de term ‘online bookmaker’ gebruiken, dan hebben we het over een website waar u online kunt wedden op sport. Bij één zo’n site werken in feite vaak tientallen bookmakers, die samen de hele dag door allerlei nieuwe weddenschappen op de site zetten.

De bookmaker benoemt de sportweddenschap en zet er een bepaalde beloning op, die we de ‘notering’ noemen. Als we Ajax-Feyenoord weer als voorbeeld nemen, dan kan een bookmaker daar bijvoorbeeld de volgende noteringen bij geven:

1: Ajax wint, met een notering van 1.85
X: De ploegen spelen gelijk, met een notering van 3.45
2: Feyenoord wint, met een notering van 2.90

Wat betekent dit nu precies? Het is heel simpel. Kiest u voor ‘1’, dan zegt u eigenlijk dat u denkt dat Ajax gaat winnen. Voor iedere euro die u hierop inzet, krijgt u er 1.85 terug. Dus als u bijvoorbeeld 10 euro inzet en Ajax wint inderdaad, dan krijgt u 18.50 terug.

Als u op Feyenoord had ingezet en Ajax wint, dan raakt u de inzet van 10 euro kwijt. Maar als u correct Feyenoord als winnaar weet te voorspellen, dan is de uitbetaling hoger, namelijk 10 x 2.90 = 29 euro!

Noteringen laten zien welk team er volgens de bookmaker favoriet is om te winnen. Hierbij geldt: des te meer kans een bookmaker een team toedicht om te winnen, des te lager zal de notering op het team zijn.

In bovenstaand voorbeeld is Ajax dus de favoriet volgens de bookmaker. Een inzet op dit team wordt van alle mogelijkheden het minst beloond. Het gelijkspel, met een notering van 3.45, is volgens de bookie het minst waarschijnlijk.

Waar vindt u online bookmakers?

Bij een bookmaker stelt u zich misschien een louche figuur voor dat naast een boksring met bankbiljetten staat te zwaaien. Een leuk beeld voor films, maar tegenwoordig is het wel anders.

Online bookmakers zijn zeer toegankelijke en professionele websites, die door iedereen met een (gratis) account te gebruiken zijn. Als u online wilt gaan wedden op sport, dan raden we u aan een betrouwbare, grote online bookmaker te kiezen.

Deze sites hebben een licentie, makkelijk te begrijpen software voor het afsluiten van weddenschappen en een goede naam die ze graag hoog willen houden. Bovendien bieden de bekende bookmakers veruit de meeste verschillende weddenschappen aan, en krijgt u bij de meesten ook nog een fijne welkomstbonus!

Wij hebben in aparte artikelen aandacht voor de online bookmakers waar u volgens ons het beste af bent. Klikt u op de links hieronder om meer te weten te komen over de betreffende bookmakers, hun bonussen en hoe het online sportwedden er precies werkt.