18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Hoe werkt online wedden op paardenraces?

⚠ In dit artikel staat mogelijk (achterhaalde) informatie over aanbieders die geen licentie hebben voor Nederland.

Uitleg over online wedden op paardenraces

Bent u benieuwd hoe u online kunt wedden op paardenraces? In deze handige introductie laten we precies zien hoe het werkt, en waar u terecht kunt voor uw weddenschappen.

Zo kunt u direct aan de slag met het wedden op paardenraces!

Goede bookmakers voor paardenraces

Voordat we precies uitleggen hoe het wedden op online paardenraces werkt, hebben we eerst even aandacht voor goede bookmakers voor paardenraces.

Het leukste is immers om te gaan voor die online wedkantoren die zich specialiseren in paardenraces.

Drie bookmakers die wij kunnen aanraden op dit gebied zijn William Hill en Bwin. Zij hebben allemaal een aparte sectie ‘Horse Racing’ op hun website staan.

Als u daarheen gaat, ziet u in één oogopslag welke paardenraces er de rest van de dag worden gehouden, en kunt u op al die races direct inzetten.

Via de websites van deze bookmakers kunt u ook regelmatig live beelden bekijken van paardenraces. Wel zo leuk natuurlijk, want zo kunt u rechtstreeks volgen hoe het met uw investering gaat!

Met name bij William Hill en Ladbrokes worden er ook regelmatig de nodige tips voor de races gegeven door experts.

We raden u aan hier zeker oog voor te hebben, want dit soort tips helpen u om meer inzicht te krijgen in het wedden op paardenraces, en kunnen ervoor zorgen dat u steeds vaker het juiste paard weet te selecteren.

Soorten weddenschappen in paardenraces

Bij online bookmakers kunt u op uiteenlopende manieren wedden op paardenraces. De algemene regel luidt: des te exacter uw voorspelling is, des te meer geld u kunt verdienen.
In het begin raden we u aan voor één van de volgende drie weddenschappen te gaan:

  • Show – U zet erop in dat een paard 1e, 2e of 3e wordt. De uitbetaling is niet heel hoog, maar u heeft wel erg veel kans om te winnen.
  • Place – Bij deze bet moet ‘uw paard’ bij de eerste 2 eindigen om uitbetaald te krijgen. De notering is hoger dan bij Show.
  • Win – In dit geval zet u in op de winnaar van de race. U wint als uw gekozen paard als 1e eindigt. De notering is hoger dan bij Show en Place.

Tip: U hoeft niet per se al uw geld op één paard in te zetten. Dat spreekwoord is er niet voor niets!
Omdat de uitbetalingen bij paardenraces vrij hoog zijn, kunt u bijvoorbeeld een ‘Win’-bet plaatsen op 2 of 3 paarden, en nog steeds winst maken als één van uw gekozen paarden wint.

Inzetten op paardenraces

Online wedden op een paardenrace doet u simpelweg door op de notering achter een weddenschap te klikken. De bet komt dan terecht in uw betslip, waarin u ook het bedrag dat u wilt inzetten kunt invullen. De notering en het inzetbedrag worden automatisch met elkaar vermenigvuldigd, zodat u meteen kunt zien wat uw potentiële winst is.

Wat maakt online wedden op paardenraces leuk?

Paardenracen is één van de leukste sporten om op te wedden. Het is een zeer snelle sport. Vanaf het moment dat het startschot wordt gegeven zult u direct worden meegezogen in de spanning van de race, helemaal als u geld op één van de paarden heeft staan.

Niet voor niets is het wedden op paardenraces een zeer traditionele manier van sportwedden, die door alle lagen van de bevolking wordt beoefend.

Zo heeft de Engelse koningin Elizabeth verschillende racepaarden in haar bezit, en leest ze iedere ochtend in de krant alle uitslagen.

U verkeert dus in voornaam gezelschap wanneer u ook de stap maakt naar het online wedden op paardenraces!