18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Hoe kun je op voetbal wedden bij Unibet?

⚠ In dit artikel staat mogelijk (achterhaalde) informatie over aanbieders die geen licentie hebben voor Nederland.

Voetbalwedden bij Unibet van A tot Z uitgelegd

Nog geen ervaring met het wedden op voetbal bij online bookmaker Unibet? Geen probleem! We leggen u van A tot Z uit hoe het voetbalwedden hier in z’n werk gaat.

Op zoek naar een competitie

Als u eenmaal een rekening hebt geopend bij Unibet, is de belangrijkste eerste vraag: op welke voetbalwedstrijd ga ik wedden? Zoals u snel zult merken is het aanbod bij deze bookmaker enorm, dus het kan soms lastig kiezen zijn.

Onthoudt dat voetbalwedden vooral een kwestie is van uw voetbalkennis slim inzetten. Het is daarom verstandig om – zeker in het begin – alleen op voetbalwedstrijden in te zetten die betrekking hebben op competities en clubs waar u verstand van heeft.

Voor veel Nederlanders zal dit om te beginnen de Eredivisie zijn, en daarnaast misschien ook wel andere grote Europese competities zoals de Engelse Premier League en de Spaanse Primera División.
Om bijvoorbeeld de Eredivisie-weddenschappen te vinden op Unibet, selecteert u om te beginnen in het linkermenu ‘Football’.

Het getal hierachter laat al zien dat er op ieder moment tienduizenden voetbalweddenschappen beschikbaar zijn bij Unibet! Bij het uitklappen van het menu zal duidelijk worden hoe dat kan. Werkelijk iedere voetbalcompetitie ter wereld die ook maar iets voorstelt is op Unibet vertegenwoordigd, en voor al deze competities zijn weddenschappen mogelijk.

Vrij ver bovenaan ziet u al snel ‘Netherlands’ staan, dat uitklapt in verschillende subcategorieën zoals de Eredivisie, KNVB Beker en ook de Jupiler League. Voor elke andere competitie werkt dit precies hetzelfde. Selecteer eerst het land, en de mogelijkheden zullen worden getoond.

De juiste weddenschap vinden

Bij iedere verschillende voetbalcompetitie verschijnen midden bovenaan in het scherm allerlei wedmogelijkheden. Via ‘Match’ vindt u de welbekende 1X2-weddenschappen (Winnaar, gelijkspel, verliezer), maar er zijn nog vele andere mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld apart inzetten op de ruststand en eindstand (HT/FT), het aantal doelpunten (Total Goals) en vele andere voetbalweddenschappen.

Tip: zet alleen in op die weddenschappen waarvan u de werking goed snapt. Op deze website en in de helpsectie van Unibet kunt u de nodige aanvullende informatie vinden over verschillende soorten voetbalweddenschappen.

Als u naar de pagina van een specifieke wedstrijd navigeert, ziet u welke weddenschappen er voor deze partij allemaal beschikbaar zijn.

Wedden op een voetbalwedstrijd

Heeft u eenmaal een voetbalweddenschap gevonden die u interessant lijkt, dan kunt u deze afsluiten door op één van de noteringen die er bij staan te klikken. Wees gerust: door hier op te klikken heeft u nog niet direct gewed!

Wel zal de inzet nu aan de rechterkant van uw scherm (in het geel) in de zogeheten ‘betslip’ terecht komen. Dit is een samenvatting van wat de weddenschap inhoudt. In het lege veld kunt u het gewenste inzetbedrag invullen. Erg handig is dat u direct te zien krijgt wat u mogelijk kunt winnen.

Tevreden met uw gekozen weddenschap en inzetbedrag? Klik dan op ‘Place bet’ om daadwerkelijk in te zetten. Hiermee is de weddenschap geplaatst. Zo makkelijk is het dus om bij Unibet op voetbal te wedden!

Na de weddenschap

In principe hoeft u nadat u op de voetbalwedstrijd heeft gewed niets anders te doen dan wachten. Wanneer u wint zal het gewonnen bedrag door Unibet automatisch op uw rekening worden gestort.

Als u niet wint dan raakt u de inzet kwijt, dus let er goed op dat u alleen bedragen inzet die u ook kunt missen. Het wedden op voetbal moet immers vooral leuk zijn, en geen problemen veroorzaken.

Tip: Tijdens de wedstrijd toch niet meer zo zeker van uw zaak? Het is altijd mogelijk om uw ‘positie om te gooien’. Een inzet op team A kan bijvoorbeeld altijd worden gecompenseerd door een gelijke inzet op team 2. Door deze tactiek strategisch toe te passen, kunt u soms verlies besparen, of juist een winst alvast veilig stellen!

Let goed op de wisselende noteringen als u deze methode toe gaat passen, want het moment van plaatsen kan cruciaal zijn. Overigens geldt dit ook voor voetbalwedden in algemene zin.

Zin om voetbal te kijken?

Bij Unibet kunt u niet alleen terecht voor het wedden op voetbal. Via ‘Unibet TV’ kunt u ook live van zeer veel internationale voetbalwedstrijden genieten uit bijvoorbeeld de Duitse, Spaanse en Engelse hoogste divisies.

U mag al gebruik maken van deze dienst wanneer u slechts 2 cent op uw rekening heeft staan. Een stuk goedkoper dus dan de dure abonnementen van betaalzenders die deze wedstrijden uitzenden!