18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Een goede voetbalwedden strategie en tactiek

De beste strategieën en tactieken voor het wedden op voetbal

Op deze pagina vindt u een stappenplan, waarin een aantal van de beste voetbalwedden strategieën en tactieken zijn verwerkt. Door dit plan te volgen, vergroot u uw kans op het behalen van mooie winsten met voetbalwedden.

Het is niet per se nodig om telkens alle stappen van begin tot eind te volgen om succes te hebben met voetbalwedden, maar we zijn ervan overtuigd dat iedere tactiek en strategie die we hier bespreken daar wel aan kan bijdragen.

Stap 1: Informatie inwinnen

Om te beginnen is het bij voetbalwedden altijd belangrijk dat u over relevante informatie beschikt. We hebben het dan over verschillende soorten informatie. Zo is het bijvoorbeeld van belang om te weten hoe het met de vorm van de teams is gesteld. Kijk daarom naar recente resultaten, en probeer daarin patronen te ontdekken wat betreft de resultaten en scores.

Kijk niet alleen naar de einduitslag, maar ook naar zaken als: Op welk moment van de wedstrijd vallen de doelpunten? Welke spelers scoren het vaakst? Hoeveel corners krijgt het een team? Al deze zaken kunnen inzicht bieden op interessante weddenschappen.

Naast de meer ‘droge’ getalletjes en statistieken, is een andere goede strategie om de speelwijzen van de teams naast elkaar te leggen. Een tactiek die tegen een verdedigend team werkt, kan bijvoorbeeld minder goed uitpakken tegen een aanvallend ingestelde ploeg. Ook algemene kennis speelt hierin een rol, zoals: Welk team speelt thuis? Is het een reguliere competitiewedstrijd of een toernooiwedstrijd?

Stap 2: Formuleer een aantal goede weddenschappen

Het doel van stap 1 is dat u zich zo goed mogelijk een beeld vormt van waar de kansen bij het voetbalwedden liggen. In stap 2 gaat u voor uzelf een aantal goede weddenschappen formuleren.

Een aantal voorbeelden:

  • Als Team A vaak in de tweede helft scoort, is het waarschijnlijk een goed idee om in te zetten op ‘Team A wint de tweede helft’.
  • Als Team B de laatste tijd veelvuldig aanvalt via de vleugels, kunt u denken aan het inzetten op een hoog aantal corners.
  • Als beide teams gebaat zijn bij een gelijkspel, is het aantrekkelijker om daar ook op in te zetten.

Anders gezegd gaat u op strategische wijze op zoek naar wat waardevolle bets zouden kunnen zijn. Zo kunt u alvast een wedtactiek voor de voetbalwedstrijd bepalen. U kunt ook alvast bedenken welke noteringen aantrekkelijk zouden zijn bij de weddenschappen die u interessant vindt. Belangrijk: In deze fase kijkt u nog niet naar de noteringen bij de bookmakers! Dit is namelijk pas aan de orde bij stap 3.

Stap 3: Bepaal welke bookmaker de beste prijs biedt

Nu gaat u uw eigen inzichten testen bij verschillende bookmakers. U heeft al een idee van waar u op in wilt zetten, en nu u gaat kijken welke noteringen de bookmakers bij “uw voetbalweddenschappen” hebben bedacht.

Als u bij een bookmaker een notering vindt die voldoet aan uw “vraagprijs”, dan kunt besluiten daar ook daadwerkelijk op in te zetten.

Het doel van stap 1 tot en met 3 is om het patroon dat veel voetbalwedders volgen te doorbreken. Heel veel mensen gaan eerst kijken naar de noteringen van de bookmaker, en overtuigen zichzelf er vervolgens van dat een bepaalde weddenschap interessant is.

Met dit tactische stappenplan draait u het juist om. U bepaalt zelf welke prijs u wilt bij een bepaalde weddenschap, en vervolgens gaat u kijken of die prijs ergens wordt geboden.

Zo houdt u als het ware zelf de regie in handen, en kunt u uzelf behoeden voor slechte investeringen. Op deze manier bent u echt op strategische en tactische wijze bezig met het uitzoeken van de beste voetbalweddenschappen.

Tip: Als u de juiste notering niet vindt, dan is de beste beslissing vaak ook om een weddenschap niet af te sluiten!
Tip 2: Vergelijk de noteringen van verschillende bookmakers. Zo vergroot u de kans dat u de juiste prijs ergens tegenkomt.

Stap 4: Volg de wedstrijd live, en improviseer

De weddenschappen zijn nu afgesloten: het moment waarop veel voetbalwedders op het gemak achterover gaan leunen om af te wachten of ze iets winnen. Dit is een fout! U bent pas echt strategisch bezig als u ook echt zelf de wedstrijd volgt. Ten eerste doet u zo weer nieuwe inzichten op over de speelwijzen van de twee teams, maar u kunt op deze manier ook ingrijpen als uw analyse van voor de wedstrijd niet helemaal blijkt te kloppen.

Door de wedstrijd te volgen kunt u nieuwe interessante weddenschappen spotten, waarmee u aanvullende winst kunt maken. Tegelijkertijd kunt u uw tactiek “omgooien” als u er naast bleek te zitten. Als u op Team A had ingezet, maar Team B komt op voorsprong, dan kunt u tijdens de wedstrijd bijvoorbeeld alsnog op Team B inzetten.

U zult dan waarschijnlijk alsnog iets verliezen, maar wel een stuk minder. Deze strategie van schadebeperking is een cruciaal onderdeel van sportwedden!

Stap 5: Analyseer uw resultaten

Of u nu wint of verliest met uw weddenschap: een goede voetbalwedden tactiek is om altijd uw resultaten te analyseren. Als u verloor, probeer dan te achterhalen of u vooraf mogelijk een inschattingsfout heeft gemaakt. Andersom is het ook zeer nuttig om bij een gewonnen weddenschap na te gaan of bijvoorbeeld de overwinning van “uw team” wel terecht was.

Door eerlijke analyses te maken van uw voetbalweddenschappen, zult u de volgende keer nog beter uw strategie kunnen bepalen.