18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bookmakers in België

⚠ In dit artikel staat mogelijk (achterhaalde) informatie over aanbieders die geen licentie hebben voor Nederland.

Sinds de nieuwe wet op de kansspelen in januari 2011 van kracht werd, zijn er een aantal Belgische bookmakers waar u legaal op sport kunt wedden verschenen.

De twee voornaamste bookmakers die een licentie hebben voor het aanbieden van online gokspelen zijn Unibet en Bwin.

In dit artikel laten we zien op welke sporten u bij deze bookmakers allemaal kunt wedden, en waarom u het beste bij een bookmaker met een licentie kunt spelen.

Bookmaker Unibet

Het van oorsprong Zweedse Unibet is inmiddels in meer dan 100 landen vertegenwoordigd.

Gezien de kwaliteit van Unibet, is het niet verwonderlijk dat juist deze online bookmaker als één van de weinigen een licentie voor de Belgische markt heeft verkregen.

U kunt bij Unibet wedden op vrijwel iedere sport die er ook maar enigszins toe doet. Het aanbod van weddenschappen bij voetbalwedstrijden uit de Belgische competitie en andere landen is enorm.

Maar ook voor andere populaire sporten zoals basketbal, tennis en wielrennen bent u hier aan het juiste adres.

Erg leuk is dat u hier ook op minder voor de hand liggende sporten kunt wedden zoals schaken, futsal en surfen. Er zijn zelfs non-sport weddenschappen beschikbaar!

Unibet onderscheid zich van andere Belgische bookmakers door haar uitstekende klantenservice, Unibet TV waarop live sportwedstrijden worden uitgezonden en een veelvoud aan unieke bets die u nergens anders tegenkomt.

Een belangrijk extra pluspunt is de 50 euro welkomstbonus die ieder nieuw lid van deze site ontvangt.

Deze 100% bonus wordt berekend over uw eerste storting, en kan u in het begin een zeer welkom financieel zetje in de rug geven.

Bookmaker Bwin

Bookmaker Bwin  biedt een uniek en gebruiksvriendelijk design, waarachter een zeer uitgebreid assortiment van sportweddenschappen schuilgaat.

Wilt u graag wat te kiezen hebben in sportwedden? Bij Bwin kunt u onder andere inzetten op biatlon, bowls, rally-racen en vechtsport.

Er is zelfs een aparte categorie voor zowel ‘Politiek’ als ‘Entertainment’, waarop u bijvoorbeeld kunt wedden op het Eurovisie Song Festival.

Maar er is uiteraard ook enorm veel te beleven op het gebied van traditionele sporten.

Alle grote en minder grote competities in populaire sporten zoals voetbal, basketbal en tennis zijn vertegenwoordigd, met honderden of zelfs duizenden betmogelijkheden per wedstrijd.

Een echt specialisme op Bwin is het Live Betting-gedeelte, waarin u door snel te reageren op ontwikkelingen in een wedstrijd interessante extra weddenschappen kunt afsluiten. 

Ook leuk: Bwin zendt veel sportwedstrijden live uit, waaronder bijvoorbeeld alle voetbalwedstrijden uit La Liga.

De Belgische bookmaker Bwin koppelt bonussen aan actuele gebeurtenissen. Zo kunt u bijvoorbeeld verrast worden met een bonustegoed op uw verjaardag, of een bijzondere promotie bij een groot sportevenement zoals het WK voetbal.

Kies voor een legale Belgische bookmaker

Unibet en Bwin beschikken allebei over een licentie van de Belgische kansspelcommissie. Dit betekent feitelijk dat zij met volledige toestemming van de overheid mogen opereren op de Belgische markt. Dit levert voor u als speler twee belangrijke voordelen op:

  • Door te spelen bij deze gereguleerde, Belgische bookmakers, weet u zeker dat u de wet niet overtreedt.
  • Bookmakers met een licentie worden goed in de gaten gehouden en moeten aan strenge voorwaarden voldoen wat betreft hun financiële huishouding en de kwaliteit van hun producten. U bent hier dus verzekerd van een prettige en veilige speelomgeving.

Deze twee voordelen gelden niet voor buitenlandse bookmakers zonder een licentie. Mocht u besluiten toch bij zo’n bookmaker te gaan wedden, wees u er dan van bewust dat u hier altijd een zeker risico mee loopt, met name op het juridisch vlak. Het spelen via deze sites is namelijk strafbaar in België, en kan worden bestraft met een boete tussen de 26 en 25.000 euro!

We raden u dan ook van harte aan om te kiezen voor Unibet of Bwin als uw Belgische bookmaker, omdat u hier echt legaal op sport kunt wedden.

Blijf op de hoogte van legale Belgische bookmakers

De Belgische kansspelcommissie houdt op haar website precies bij welke uitbaters in België een licentie hebben om online kansspelen aan te mogen bieden (een zogeheten F1+ licentie). De meest actuele versie van deze lijst vindt u hier.

Het is verstandig om zo nu en dan deze lijst te controleren. Zo kunt u zien of uw favoriete bookmaker nog altijd over een licentie beschikt. Tevens kunt u zo achterhalen of er inmiddels nog nieuwe aanbieders met een licentie bij zijn gekomen, die mogelijk ook de moeite waard zijn.

De kansspelcommissie heeft tevens een “zwarte lijst” op haar website staan, met daarin online aanbieders van kansspelen die momenteel niet zijn toegestaan in België. Het spelen op deze sites is strafbaar, dus u doet er zeker goed aan om deze zwarte lijst eens door te nemen.