Logo van online wedden bij bookmakers .nl

Wedtips en Nieuws


Zweedse regulator waarschuwt illegale advertenties

25 mei 2018 / Tim Giesbers
Wedden Nieuws

De Zweedse wedregulator Lotteriinspektionen heeft officiële waarschuwingen gegeven aan 39 digitale media vanwege het promoten van internationale wedsites. Het gaat hierbij over klikbare advertenties die gebruikers doorsturen naar websites van aanbieders buiten de Zweedse landsgrenzen.

Nationale kranten

Volgens de Zweedse gokwet mag er geen promotie gemaakt worden voor aanbieders van weddenschappen of andere gokdiensten wanneer die aanbieders niet gelicenseerd zijn door de Lotterriinspektionen.

De regulator had het in een verklaring over advertenties op websites van bijvoorbeeld loterijaanbieders, maar het Zweedse medium Breakit heeft andere namen gevonden. Zo zou het onder meer gaan om websites van de nationale kranten DN Sweden en Svenska Dagbladet.

Nieuwe licenties

De Zweedse wedmarkt staat sowieso een aantal veranderingen te wachten. Vanaf 1 augustus kunnen er namelijk aanvragen worden gedaan voor vernieuwde licenties op de nationale wedmarkt.

Aanbieders van online gaming moeten omgerekend ruim 40.000 euro betalen voor de licentie. Als aanbieders naast online gaming ook weddenschappen willen aanbieden, gaat dit om een bedrag van circa 75.000 euro. Deze nieuwe licenties zijn van kracht vanaf 1 januari 2019.


Genoemde promoties zijn mogelijk alleen beschikbaar voor nieuwe klanten. Voorwaarden zijn van toepassing. Oudere promoties zijn mogelijk niet geldig meer. Voor details: zie website van de bookmaker. Alle tips op onze site zijn gebaseerd op de persoonlijke mening van de auteur. Succes is niet gegarandeerd. Wed aub verantwoord. 18+

* Alle genoemde quoteringen werden aangeboden op het moment van publicatie. Quoteringen kunnen fluctueren. Bezoek de betreffende bookmaker voor de actuele quotes!football line


online-wedden-bookmakers.nl beoordeelt en vergelijkt doorlopend alle grote online bookmakers in Nederland.
Bookmakers | Wedden sites | Sportweddenschappen | Voetball wedden | Live wedden | Online wedden | Online bookmakers
Speel bewust 18+