Wedstrijd: Wolverhampton Wanderers – Sevilla, Europa League Aanvang: dinsdag 11 augustus 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Sevilla to qualify
Bookmaker: Toto
Quote: 1.54

De achtste finales zijn afgerond en nu is het tijd voor de kwartfinales in de Europa League. Daarin staan Wolverhampton Wanderers en Sevilla tegenover elkaar. Het duel wordt gespeeld in de
Schauinsland-Reisen-Arena van MSV Duisburg (Duitsland). Dit is onze voorbeschouwing voor Wolverhampton Wanderers – Sevilla.

Een goal was genoeg

Wolverhampton heeft de kwartfinale van de Europa League bereikt ten koste van Olympiakos uit Griekenland. Er werden twee wedstrijden gespeeld en dan zou daar een beslissing uit voortkomen. Het eerste duel werd gespeeld in Griekenland. Olympiakos moest na een halfuur spelen verder met tien man door een rode kaart voor Rúben Semedo. Het kwam vervolgens nog wel op voorsprong in de 54e minuut. Vervolgens kwam Wolverhampton langszij via Pedro Neto in de 67e minuut. De Engelsen konden niet profiteren van de overtalsituatie. Ze gingen met één uitdoelpunt huiswaarts. In de return kwamen The Wolves al in de achtste minuut op voorsprong via Raúl Jiménez. Dat bleek de enige goal van de wedstrijd te zijn, waarmee kwalificatie voor de kwartfinales een feit was.

Voor Wolverhampton is het de eerste deelname aan de Europa League ooit. Met het bereiken van de kwartfinale hebben ze ook al een behoorlijke prestatie geleverd en er zit nog meer in het vat. Wolverhampton nam naast de Europa League ook deel aan de Europacup I (2x), Europacup II (1x) en aan de UEFA Cup (4x).

Eén wedstrijd

Sevilla stuitte in de achtste finale op AS Roma. Waar het treffen tussen Wolverhampton en Olympiakos over twee wedstrijden ging, was dat bij Sevilla anders. De Spanjaarden speelden één wedstrijd tegen AS Roma met als inzet een plek in de kwartfinale van het toernooi. De Spanjaarden scoorden in de eerste helft twee keer. De doelpuntenmakers waren Sergio Reguilón en Youssef El-Nesyri. Er kwam flink wat extra tijd bij in die wedstrijd. In de tiende minuut van de blessuretijd kreeg Gialuca Mancini nog een rode kaart.

De Spanjaarden zijn al bekend met de Europa League. Sevilla nam zeven keer eerder deel aan de eindronde en won drie keer. Die drie titels volgden elkaar allemaal in rap tempo op. Sevilla won de Europa League namelijk drie keer achter elkaar. De eerste werd behaald in het seizoen 2013/2014, de tweede in het seizoen 2014/2015 en de derde in het seizoen 2015/2016.

Wat denken de bookmakers van Wolverhampton Wanderers – Sevilla?

De bookmakers zien Sevilla als de favoriet voor de overwinning. Een zege van die ploeg staat gequoteerd op 2.12. Een overwinning van Wolverhampton staat gequoteerd op 3.50 en een gelijkspel op 3.10.

Terug in de tijd

Wolverhampton Wanderers en Sevilla hebben nog niet eerder in een officiele wedstrijd tegenover elkaar gestaan.

Teamnieuws

Sevilla en Wolverhampton zijn aardig op schot in deze editie van de Europa League. De Spaanse ploeg trof in de groepsfase al veertien keer doel. In de knock out-fase kwamen daar nog eens drie treffers bij, wat het totaal dus op zeventien treffers brengt. De Spanjaarden eindigden ook op de eerste plaats in groep A.

Wolverhampton eindigde in groep K op de tweede plaats. Het scoorde elf keer in de groepsfase en acht keer in de knock out-fase. De Engelsen komen dus op een totaal van negentien treffers.

Wolverhampton Wanderers – Sevilla tip

Sevilla is de favoriet voor de overwinning. Het zal het daarentegen lastig krijgen tegen Wolverhampton. De wedstrijd wordt daarnaast op neutraal terrein gespeeld. Sevilla lijkt desondanks simpelweg de beste papieren te hebben om de halve finale van de Europa League te bereiken. Onze tip bij Wolverhampton Wanderers – Sevilla is dat de Spanjaarden zich kwalificeren voor de halve finale. De weddenschap ‘Sevilla to qualify’ heeft een quotering van 1.54 bij Toto.

Wolverhampton Wanderers – Sevilla Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Wolverhampton Wanderers: 3.50
Gelijkspel: 3.10
Winst Sevilla: 2.12