Wedstrijd: Wolverhampton Wanderers – Olympiakos, Europa League
Aanvang: donderdag 6 augustus 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.45

De Europa League gaat verder met de achtste finales. Wolverhampton Wanderers en Olympiakos gaan uitmaken wie er naar de kwartfinale van het toernooi gaat. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dit is onze voorbeschouwing voor Wolverhampton Wanderers – Olympiakos.

Nét geen Europees voetbal

Wolverhampton moet er het beste van gaan maken in de Europa League. Volgend seizoen is het namelijk niet actief in het Europese toernooi. In de competitie liep het Europees voetbal nét mis. Het eindigde op de zevende plaats in de Premier League en die plek geeft geen recht op een ticket. Vanaf de zesde plaats worden de Europese tickets verdeeld en op die plek stond Tottenham Hotspur met evenveel punten. De Spurs eindigde hoger op basis van een beter doelsaldo (+24 tegenover +9).

Het Europese avontuur voor Wolverhampton begon in groep K. De groepsgenoten waren Sporting Braga, Slovan Bratislava en Besiktas. The Wolves eindigden op de tweede plek met dertien punten. Ze wonnen vier keer, speelde één keer gelijk en verloren één keer. Sporting Braga eindigde op de eerste plaats met slechts één puntje meer.

In de 1/16 finale stuitte het vervolgens op het Spaanse Espanyol. Wolverhampton had weinig moeite met de Spanjaarden, want de eerste ontmoeting werd met 4-0 gewonnen. De return was dus niet meer dan een formaliteit en eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

Champions League

Olympiakos is volgend seizoen actief in de Champions League. In de competitie eindigde op de eerste plaats met 66 punten uit 26 wedstrijden. Dat betekende dat Olympiakos zich plaatste voor de kampioensronde. In die ronde eindigde het vervolgens op de eerste plaats met 91 punten uit 36 wedstrijden. Die eindklassering leverde een ticket op voor de derde voorronde van de Champions League.

Het Europese avontuur voor Olypmiakos begon in de Champions League, maar het zakte uiteindelijk af naar de Europa League. In de groepsfase eindigde het op de derde plaats in een groep met Bayern München, Tottenham Hotspur en Rode Ster Belgrado.

Daarna kwam het in de 1/16 finale van de Europa League tegenover Arsenal te staan. De eerste wedstrijd in Griekenland ging met 0-1 verloren. In de return in Londen bogen de Grieken de achterstand om na een 1-2 voorsprong.

Wat denken de bookmakers van Wolverhampton Wanderers – Olympiakos?

De bookmakers zien Wolverhampton als de favoriet voor de overwinning. Een zege van The Wolves heeft een quotering van 1.71. Een overwinning van Olympiakos staat gequoteerd op 4.90 en een gelijkspel op 3.45.

Terug in de tijd

De eerste ontmoeting tussen Wolverhampton en Olympiakos eindigde in een 1-1 gelijkspel. Olympiakos kreeg al in de eerste helft een rode kaart. Rúben Semedo werd in de 28e minuut van het veld gestuurd. Vervolgens kwamen de Grieken nog wel op voorsprong via Youssef El-Arabi. Die voorsprong konden ze echter niet vasthouden, want in de 67e minuut maakte Pedro Neto gelijk.

Teamnieuws

Bij Wolverhampton zijn er geen afwezige spelers. Er zijn wel een aantal speler die op scherp staan. Het gaat om de volgende spelers: Romain Saïss, Rúben Neves, Jonny Otto en Diogo Jota. Bij Olympiakos zijn er wel geblesseerde spelers. El Arbi Hillel Soudani (gescheurde kruisband), Leonardo Koutris (gescheurde kruisband) en Nikola Cumic (coronavirus) kunnen niet in actie komen.

Wolverhampton Wanderers – Olympiakos tip

Dit is een tweeluik met twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. Wolverhampton is in het voordeel door de uitgoal die ze maakten in Griekenland, maar is nog niet zomaar klaar met Olympiakos. Onze tip bij Wolverhampton Wanderers – Olympiakos is dan ook dat het duel eindigt in een gelijkspel. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.45 bij Toto.

Wolverhampton Wanderers – Olympiakos Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Wolverhampton Wanderers: 1.71
Gelijkspel: 3.45
Winst Olympiakos: 4.90