Wedstrijd: Wit-Rusland – Nederland, EK-kwalificatie
Aanvang: Zondag 13 oktober 2019, 18.00 uur
Beste wedtip: Winst Nederland en over 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.60

Het Nederlands elftal heeft eerder deze week een grote stap richting het EK gezet door van Noord-Ierland te winnen. Aanstaande zondag moet Oranje er weer staan, want het speelt dan tegen Wit-Rusland. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Wit-Rusland – Nedeland.

Weinig hoop

Er moet nog een wonder gebeuren voor Wit-Rusland als het zich wil plaatsen voor het EK van 2020. Het staat momenteel acht punten achter de top drie in groep C, dus het moet eigenlijk alles winnen en dan moet de concurrentie ook nog punten laten liggen. Met maar één gewonnen wedstrijd lijkt dit onrealistisch. Zo zien de bookmakers het ook, want zondag heeft een overwinning van Wit-Rusland bijvoorbeeld een quote van 14.75.
Zelfs tegen de nummer laatst uit de poule kon Wit-Rusland geen vuist maken, want het speelde eerder deze week gelijk tegen Estland. Het was wel sterker en creëerde meer kansen dan de tegenstander, alleen tot scoren kwam Wit-Rusland niet, waardoor het duel in 0-0 eindigde.

Erg belangrijke zege

Nederland speelde donderdagavond tegen Noord-Ierland, één van de belangrijkste duels uit deze kwalificatiereeks. Het was geen goede wedstrijd en Oranje kwam zelfs op een 0-1 achterstand in de 75e minuut. Hierdoor leek het Nederlands elftal wakker geschud, waardoor het uiteindelijk de stand wist om te draaien. Door twee goals van Memphis Depay en een doelpunt van Luuk de Jong werd het uiteindelijk alsnog 3-1.
Door deze uitslag heeft Nederland staat Nederland ineens eerste in groep C, want het heeft evenveel punten als Duitsland en Noord-Ierland, maar wel een beter onderling resultaat met beiden en een beter doelsaldo dan Noord-Ierland. Oranje zette daarmee dus een grote stap richting het EK en zondag kan het wederom goede zaken doen als het wint.

Duidelijke cijfers

Nederland kwam Wit-Rusland al in de eerste speelronde van deze EK-kwalificatie tegen en deze ontmoeting werd eenvoudig gewonnen. Oranje kende een vliegende start, want het kwam na één minuut al op voorsprong door een goal van Memphis Depay. In de 21e minuut deed Georginio Wijnaldum hier nog een schepje bovenop door de 2-0 te maken. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk al beslist voordat de teams de rust ingingen. Tien minuten na rust maakte Depay aan alle twijfel een eind door een penalty binnen te schieten. Maar het bleef niet bij 3-0, want ook Virgil van Dijk voegde zich bij de doelpuntenmakers, waardoor de eindstand op 4-0 bepaald werd. Deze keer is Nederland weer de favoriet, want een overwinning van Oranje heeft zondag een quote van 1.17.

Wit-Rusland – Nederland tip

Aan zelfvertrouwen zal het niet liggen bij Nederland na de belangrijke zege op Noord-Ierland. Het is tegen Wit-Rusland ook de duidelijke favoriet en eerder in deze kwalificatiereeks won het ook al erg gemakkelijk van dit land. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat Nederland wint en dat er meer dan 2.5 doelpunten vallen. Deze voorspelling van Wit-Rusland – Nederland heeft een quote van 1.60.

Wit-Rusland – Nederland EK-kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Wit-Rusland: 14.75
Gelijkspel: 6.25
Winst Nederland: 1.17