18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Willem II – Feyenoord wedden, tips en quotes woensdag 18 april 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Willem II – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: woensdag 18 april 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.82

Willem II verkeert in een goede vorm en ontvangt op woensdag 18 april bekerfinalist Feyenoord. Weten de Tricolores de goede lijn door te zetten?

Bekerfinale tegen AZ

Zondag 22 april trappen Feyenoord en AZ om 18.00 uur af in De Kuip voor de finale van het KNVB Bekertoernooi. Feyenoord won in de competitie met 2-1 van AZ en beleefde zo een goede generale repetitie voor de finale.

Giovanni van Bronckhorst zal, met het oog op de finale, weinig risico nemen met betrekking tot het elftal. De kans bestaat dus dat er een aangepast Feyenoord aan de aftrap verschijnt in Tilburg.

Feyenoord in goede vorm

De Rotterdammers draaien goed op het moment. De laatste vijf duels werden allemaal winnend afgesloten.
Op dit moment bezet Feyenoord de vierde plaats op de ranglijst van de Eredivisie, die het bij winst op Willem II definitief in handen heeft. Die plek geeft recht op een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal, om precies te zijn de tweede en voorlaatste voorronde van de Europa League. Als Feyenoord de bekerfinale winnend afsluit, gaat het rechtstreeks naar de derde en laatste voorronde van de Europa League.

Willem II uit dal geklommen

Ook Willem II kent een uitstekende reeks wedstrijden. Het gaat aanzienlijk beter met de Tilburgers sinds het vertrek van trainer Erwin van de Looi. Zo sloot Willem II de laatste vijf thuiswedstrijden winnend af. VVV-Venlo werd thuis met 3-0 verslagen, Roda JC werd afgetroefd op strafschoppen in de kwartfinale van het bekertoernooi en met 1-0 verslagen in de competitie, landskampioen PSV werd in een zinderende wedstrijd met 5-0 te kijk gezet en FC Utrecht werd door drie prachtige treffers met 3-2 verslagen.

Willem II beschikt over de huidige topscoorder van de Eredivisie. Fran Sol voert de topscoorderslijst aan met een totaal van zestien treffers.
De Tricolores hebben na 31 speelronden een totaal van 33 punten en lijken hiermee het eredivisieschap met een jaar te verlengen.

Eerdere ontmoetingen

Willem II en Feyenoord kruisten de degens twee keer eerder dit seizoen. De eerste ontmoeting vond plaats op 27 augustus 2017. Willem II leed toen een pijnlijke en kansloze 5-0 nederlaag in Rotterdam.

De tweede keer dat de teams elkaar tegenkwamen was in de halve finale van het KNVB Bekertoernooi. In een ijskoude Kuip trok Feyenoord met 3-0 aan het langste eind. Feyenoord won acht van de laatste tien wedstrijden. Er was in deze reeks ook één zege voor Willem II en één gelijkspel.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Feyenoord kan geen beroep doen op centrale verdedigers Mats Knoester (knieblessure) en Jeremiah St. Juste (schouderblessure). Verder is middenvelder Tonny Vilhena geschorst.

Willem II mist de centrale verdedigers Jordens Peters (knieblessure) en Thomas Meißner (gebroken kuitbeen), spits Etien Velikonja (kruisbandblessure) en keeper Mattijs Branderhorst (gescheurde dijbeenspier).

Willem II -Feyenoord tip

Feyenoord is Willem II vaak de baas, zowel in Tilburg als in Rotterdam, maar op dit moment zijn de Tilburgers in ‘the winning mood’ en hebben ze de topscoorder van de Eredivisie in huis. De mannen van trainer van Giovanni van Bronckhorst zullen op hun beurt de krachten willen sparen voor de finale. Tip: Willem II en Feyenoord spelen gelijk met een quotering van 3.82 bij Toto.

Willem II – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst Willem II: 4.40
Gelijkspel: 3.82
Winst Feyenoord: 1.68