18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Willem II – Feyenoord voorspelling – wedden, quotes en tip 7 oktober 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Willem II – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 7 oktober 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: winst Feyenoord en meer dan 2,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.14

De achtste speelronde van de Eredivisie staat voor de deur, met een wedstrijd tussen de nummer negen en de nummer drie: Willem II – Feyenoord. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Spektakel gegarandeerd

Adrie Koster keerde afgelopen zomer terug bij de club waar hij in het seizoen 1990/91 zijn debuut maakte als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Na omzwervingen via onder meer Ajax, Club Brugge, Club Africain in Tunesië en assistentschappen bij VfB Stuttgart en Saoedi-Arabië, staat Koster nu weer op eigen benen in Tilburg. Met onder meer Vurnon Anita, Pol Llonch, Atakan Akkaynak, Aras Özbiliz en Donis Avdijaj kreeg hij goede versterkingen van technisch directeur Joris Mathijsen en deze aanwinsten leveren leuk voetbal op in Tilburg.

In zeven wedstrijden werd er al 29 keer gescoord in wedstrijden van Willem II. Alleen bij Heracles Almelo, ADO Den Haag en sc Heerenveen vallen meer goals. Resultaten die eruit springen zijn een 5-0 winst op Heracles Almelo, een 6-1 nederlaag op bezoek bij PSV en een 4-4 gelijkspel in Sittard tegen Fortuna. Om doelpunten te zien te krijgen zit je in Tilburg dus op de goede plek. Vooral Fran Sol is weer in goede doen. De Spanjaard die vorig jaar zestien doelpunten maakte staat nu na zeven duels op zes doelpunten. Het kan een goede tip zijn om te wedden dat er nu weer veel doelpunten vallen. De quote voor de voorspelling ‘meer dan 3,5 goals’ is bijvoorbeeld 2.20.

Goed hersteld

Afgelopen zomer zag Giovanni van Bronckhorst Brad Jones, de gehuurde Kevin Diks, Karim El Ahmadi, Sofyan Amrabat, Jean-Paul Boëtius en Bilal Başacıkoğlu vertrekken en daarvoor kwamen Joris Delle, Yassin Ayoub, Jordy Clasie (huur) en Luis Sinisterra in de plaats. In de Johan Cruijff Schaal werd nog op strafschoppen gewonnen van PSV, maar in de voorrondes van de Europa League ging het helemaal mis. Het Slowaakse AS Trenčín was over twee wedstrijden te sterk (4-0 en 1-1), waarna ook in de Eredivisie het openingsduel verloren ging: 2-0 bij De Graafschap.

Hierna herstelde Feyenoord zich echter uitstekend. Het won vijfmaal en speelde 1-1 gelijk tegen AZ. Met de verzamelde punten melden de Rotterdammers zich weer in de subtop van de Eredivisie, waar het samen met Ajax en Heracles Almelo zes punten achterstaat op koploper PSV. Giovanni van Bronckhorst zal met vertrouwen afreizen naar Tilburg, want Willem II is de enige competitietegenstander waarvan de coach alle wedstrijden won sinds zijn aanstelling. Wel zal Feyenoord een einde willen maken aan een slechte reeks. De laatste twaalf uitwedstrijden wist Feyenoord namelijk niet de nul te houden. Je kunt wedden dat het de Rotterdammers nu wel lukt; voor deze voorspelling staat een quote van 2.65, waarmee het een goede tip kan zijn.

Onderlinge resultaten

Wedstrijden tegen Feyenoord verlopen vaak niet goed voor Willem II. De Tilburgers verloren de zes laatste wedstrijden tegen de Rotterdammers. Achtereenvolgens won Feyenoord met 0-1, 0-2, 1-0, 5-0, 3-0 en vorig seizoen eindigde Willem II – Feyenoord in een 1-5 winst voor de bezoekers.

Teamnieuws

Willem II zag twee rode kaarten vorige week en zodoende zitten Diego Palacios en Atakan Akkaynak een schorsing van één wedstrijd uit. Daarnaast is het nog onzeker of Aras Özbiliz mee kan spelen. De Armeense buitenspeler had vorige week last van zijn hamstring.

Bij Feyenoord weten ze ook hoe het is om een rode kaart te krijgen. Tijdens de wedstrijd tegen Vitesse werd Robin van Persie van het veld gestuurd. De clubtopscorer werd door de tuchtcommissie echter vrijgesproken en kan tegen Willem II weer meespelen. Ridgeciano Haps traint langzaamaan weer mee, maar zal wellicht nog niet spelen. Ook doelman Justin Bijlow is een vraagteken; vorige week stond Kenneth Vermeer onder de lat.

Willem II – Feyenoord tip

Wedstrijden van Willem II leveren dit seizoen veel spektakel op, waardoor wedden op veel doelpunten slim kan zijn. Voor Feyenoord betekenen bezoekjes aan Tilburg vaak een succesvolle wedstrijd, dus ook dit kun je als tip gebruiken. Daarom is het onze Willem II – Feyenoord voorspelling dat Feyenoord wint en dat er meer dan 3,5 doelpunten vallen. Deze gezamenlijke weddenschap heeft een quote van 2.14 bij Toto.

Willem II – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Willem II: 4.85
Gelijkspel: 4.20
Winst Feyenoord: 1.57