18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Willem II – AZ voorspelling – wedden, quotes en tip 28 februari 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Willem II – AZ, TOTO KNVB Beker
Aanvang: donderdag 28 februari 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Willem II
Bookmaker: Toto
Quote: 4.55

De halve finales van de het bekertoernooi staan voor de deur. Naast de klassieker Feyenoord – Ajax staat er in Tilburg Willem II – AZ op het programma. Dat is de tweede ontmoeting in vier dagen tussen beide ploegen. De eerste ontmoeting, in de competitie, werd gewonnen door Willem II met 2-1. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Willem II – AZ.

Zelfvertrouwen een boost gegeven

Willem II beleeft een wisselvallig seizoen. De Tricolores bezetten momenteel de tiende plaats in de competitie. Het gat met nummer acht VVV-Venlo is slechts één punt. Dit seizoen is het met name in het rechterrijtje erg spannend omdat het dicht op elkaar staat. Zo is de afstand tussen de nummer acht en nummer zestien slechts vijf punten. Willem II bevindt zich dus een beetje in niemandsland.

Voor Willem II begon het bekeravontuur met een uitwedstrijd tegen FC Volendam. Donis Avdijaj zette Willem II al vroeg op voorsprong en het leek een makkelijk avondje te gaan worden. Volendam maakte echter via Martijn Kaars gelijk, maar goalgetter Fran Sol zorgde met zijn treffer ervoor dat Willem II in de koker voor de volgende ronde zat. Een thuiswedstrijd tegen SV Spakenburg was de volgende horde voor Willem II. Willem II had geen kind aan Spakenburg en won met 5-0. De achtste finale die daarop volgde bood perspectief voor een plek in de kwartfinale. Willem II lootte een thuiswedstrijd tegen AFC uit Amsterdam. Ook deze amateurploeg werd aan de Tilburgse zegekar gebonden: 3-0. De kans op een zware tegenstander werd met elke loting groter, maar ook in de kwartfinale ontsprong Willem II de dans met een uitwedstrijd tegen FC Twente. Willem II had moeite met de Tukkers en kwam twee keer op achterstand. Het toonde echter veerkracht en boog de achterstand om naar een voorsprong en tevens overwinning. Het werd 2-3 in de Grolsch Veste. Met Ajax, AZ en Feyenoord ontkwam Willem II niet meer aan een zware tegenstander. Tóch kwam de meest gunstige loting uit de koker: Willem II – AZ.

Het toeval wil dat beide ploegen twee keer in vier dagen de degens gingen kruisen. Eerst in de competitie en daarna in de beker. De wedstrijd voor de competitie werd gewonnen door Willem II. De Tilburgers waren een klasse beter dan de Alkmaarders en wonnen verdiend met 2-1. Het was de eerste nederlaag voor AZ in 2019 en het waren ook de eerste twee tegentreffers.

Weer met beide benen op de grond

AZ staat na de nederlaag tegen Willem II weer met beide benen op de grond. Het was geen schim meer van de ploeg die alle vijf de wedstrijd na de winterstop wist te winnen. Het spel oogde traag en niet zo fris als het was. Nu staat er dus een herkansing op het programma. De bookmakers zien de Alkmaarders wel als favoriet in dit duel. Een lage quotering van 1.70 is namelijk verbonden aan een overwinning van AZ. Een Tilburgse zege staat op 4.55 en een gelijkspel op 4.10.

AZ startte in de beker met een uitwedstrijd tegen Alcides. AZ kende geen enkele moeite met de amateurs van Alcides en won uiteindelijk met ruime cijfers: 6-0. Na deze overwinning volgde er een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. In het eigen AFAS Stadion won AZ met 2-0 van de Venlonaren en een plek in de achtste finale was een feit. Dat werd een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle en ook nu wist AZ het varkentje wel te wassen. Zwolle werd op een 5-0 nederlaag getrakteerd. AZ lootte opnieuw een thuiswedstrijd in de kwartfinale en ditmaal kwam Vitesse op bezoek in Alkmaar. De Noord-Hollanders zetten Vitesse met 2-0 opzij en staan nu voor de zevende keer in acht jaar tijd in de halve finale.

Vorig jaar was AZ finalist maar moest het buigen voor Feyenoord in de finale. De Rotterdammers wonnen uiteindelijk met 0-3. Het jaar daarvoor stond AZ ook in de finale en ook toen wist het de beker niet te winnen. Het verloor toen met 2-0 van Vitesse.

Onderlinge resultaten

Willem II en AZ stonden dit seizoen al twee keer in de competitie tegenover elkaar. De eerste ontmoeting vond plaats in Alkmaar op 1 december 2018. Willem II boekte toen de tweede overwinning ooit in Alkmaar. Na 3 minuten opende Fran Sol de score namens Willem II en na een halfuur verdubbelde de Spanjaard die marge. AZ kon de nederlaag uiteindelijk niet meer afwenden.

De tweede ontmoeting stond afgelopen zondag op het programma. In het Koning Willem II Stadion won Willem II met 2-1 van AZ. Na een halfuur spelen stond het 2-0 voor Willem II door goals van Marios Vrousai en Daniel Crowley. Guus Til deed iets terug namens AZ in de 78e minuut, maar verder kwam het niet. Een extra Willem II – AZ tip is dat de ‘dubbele kans’. De optie ‘Willem II of AZ’ heeft een quotering van 1.16

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Willem II zijn Donis Avdijaj en Fernando Lewis er niet bij tegen AZ.

Bij AZ staan Myron Boadu, Rody de Boer, Alec Georgen, Stijn Wuytens en Jonas Svensson aan de kant.

Willem II – AZ tip

Beide ploegen weten wat er op het spel staat en zullen alles geven om een plek in de finale af te dwingen. AZ beschikt over een betere selectie dan Willem II, maar heeft de eerste confrontatie in vier dagen verloren. Willem II speelt in eigen huis en heeft het vertrouwen van de twee eerdere overwinningen op AZ. De beste Willem II – AZ tip is dat Willem II wint met een quotering van 4.55 bij Toto.

Willem II – AZ TOTO KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst Willem II: 4.55
Gelijkspel: 4.10
Winst AZ: 1.70