Wedstrijd: West Ham United – Chelsea, Premier League
Aanvang: Woensdag 1 juli 2020, 21.15 uur
Beste wedtip: Winst Chelsea & over 1.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.77

Chelsea probeert in de laatste weken van dit seizoen een plek in de Champions League veilig te stellen, terwijl West Ham United nog tegen degradatie vecht. Woensdag staan ze tegenover elkaar en in deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op West Ham United – Chelsea.

Degradatiekandidaat

Vorig jaar eindigde West Ham nog als tiende in de Engelse competitie en in dat seizoen behaalde de club 52 punten. Momenteel ziet het er een stuk somberder uit, want tot nu toe zijn er nog maar 27 punten bij elkaar gesprokkeld. Dit zorgt ervoor dat West Ham op de zeventiende plaats staat, oftewel één plek boven de degradatiestreep. Het worden nog erg spannende weken voor de club, want de nummers achttien en negentien, Bournemouth en Aston Villa, hebben evenveel punten.

West Ham is niet goed uit de verplichte onderbreking gekomen. Het verloor beide wedstrijden die het speelde sinds de hervatting. Eerst met 0-2 van Wolverhampton en vorige week met 2-0 van Tottenham Hotspur. Dit belooft dus niet veel goeds voor de wedstrijd tegen Chelsea.

Champions League

Bij Chelsea is het de doelstelling om volgend seizoen in de Champions League te spelen en met de vorm die het te pakken heeft moet dit te doen zijn. The Blues wonnen de drie wedstrijden die ze sinds de hervatting speelden. Ze waren met 1-2 te sterk voor Aston Villa en ook Manchester City werd opzij gezet met 2-1. In het afgelopen weekend deed de Londense club ook de directe concurrent Leicester City pijn, maar dan in de FA Cup. Chelsea won namelijk met 0-1 van The Foxes, waardoor het weer een ronde verder bekert.

Mede door deze twee overwinningen staat Chelsea nog altijd binnen de Champions League plaatsen. De club bezit op het moment de vierde plek met 54 punten en deze positie geeft aan het einde van het seizoen recht op een plaats in het toernooi. De nummer vijf, Wolverhampton, staat twee punten achter Chelsea, maar heeft al wel een wedstrijd meer gespeeld. De laatste wedstrijden worden zowel boven- als onderin nog erg spannend.

Belangrijke Amerikaan

Sinds de hervatting van de Premier League gaat het erg goed met Christian Pulisic. Hij was in de twee gespeelde competitieduels erg belangrijk voor zijn club, want hij was in beide wedstrijden trefzeker. Door zijn goals is Chelsea een stuk dichter bij dat felbegeerde Champions League-ticket. Een doelpunt van de Amerikaan levert dit keer een quote van 2.53 op.

Eerder dit seizoen

De clubs stonden natuurlijk al eerder tegenover elkaar in dit seizoen van de Premier League. In eigen huis had Chelsea het betere van het spel, maar de thuisploeg werd toch verrast door West Ham. Aaron Cresswell zette namelijk in de 48e minuut zijn team op een 0-1 voorsprong. The Blues kwamen deze klap niet meer te boven en verloren daardoor ook door dit enige doelpunt van de wedstrijd. Een gelijkspel had ook niet onterecht geweest, maar Chelsea kwam gewoon niet tot genoeg goede kansen.

West Ham United – Chelsea tip

Chelsea is in goeden doen en is in het aanstaande duel ook de favoriet voor de overwinning. De club is goed uit de corona-onderbreking gekomen en won al van sterke tegenstanders als Manchester City en Leicester City. De tip voor West Ham United – Chelsea is dat Chelsea wint en dat er meer dan 1.5 doelpunten vallen in de wedstrijd. Deze voorspelling heeft een quotering van 1.77.

West Ham United – Chelsea Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst West Ham United: 5.05
Gelijkspel: 4.00
Winst Chelsea: 1.58