Het nieuwe Formule 1-seizoen staat alweer voor de deur. Op 15 maart 2020 zullen de motoren van de razendsnelle wagens starten op de GP van Australië. In totaal zullen er 21 races gereden gaan worden. Uiteraard is ook Max Verstappen weer van de partij. Hoe gaat hij het er vanaf brengen in 2020? In dit artikel geven we tips en quoteringen die ondersteuning kunnen bieden bij het wedden op Max Verstappen in 2020.

Algemene informatie

Allereerst geven we wat belangrijke informatie omtrent Formule 1. De Formule 1 is de hoogste klasse in de autosport. Zoals in de intro al is benoemd, worden er in 2020 in totaal 21 races gehouden. Op dit moment is de GP van China uitgesteld wegens het uitbreken van het Coronavirus.

Veranderingen ten opzichte van het vorig seizoen

Met de ingang van een nieuw Formule 1-seizoen vinden er meestal ook een aantal veranderingen plaats. Het is nuttig om deze even overzichtelijk op een rijtje te zetten. Voor het nieuwe seizoen zijn er vooral veel veranderingen op de kalender. Zo keert de Grand Prix van Nederland voor het eerst sinds 1985 terug naar Zandvoort.

Daarnaast zal de Grand Prix van Vietnam voor het eerst plaatsvinden op een nieuw stratencircuit in de hoofdstad Hanoi, is de Grand Prix van Azerbeidzjan verplaatst van april naar juni, zijn de Grand Prix van de Verenigde Staten en de Grand Prix van Mexico omgewisseld op de kalender en wordt de Grand Prix van Duitsland niet meer verreden.

De meest recente verandering dateert van 12 februari 2020. Toen werd namelijk bekend gemaakt dat de Grand Prix van China is uitgesteld. Dit heeft alles te maken met de uitbraak van het Coronavirus, dat op dit wild om zich heen slaat. Een nieuwe datum is nog niet bekend gemaakt.

De huidige kampioen in de Formule 1

Het is ook altijd nuttig om even te kijken naar de huidige kampioen in de Formule 1. Dat is de Brits Lewis Hamilton. Aan het eind van de rit eindigde Hamilton vorig seizoen op de eerste plaats met een score van 413 punten. Hij liet hiermee Valtteri Bottas met 326 punten en Max Verstappen met 278 punten achter zich.

Brons voor Verstappen in 2019

Verstappen eindigde in het vorige Formule 1-seizoen dus op de derde plaats in de strijd om de wereldtitel. Hij kwam in 2019 opnieuw voor het Red Bull team uit. De Nederlander begon goed aan het seizoen, want in de GP in Australië bemachtigde hij een podiumplaats. In de GP van Oostenrijk eindigde Verstappen zelfs op de eerste plaats. Hij startte weliswaar slecht aan de race, maar knokte zich terug en meldde zich aan het einde dus aan kop. Vervolgens werd de tweede overwinning behaald in de GP van Duitsland. Zijn derde, en tevens laatste, overwinning bewerkstelligde hij in de GP van Brazilië.

2019 werd voor Verstappen het beste Formule 1-jaar in zijn hele carrière. Hij behaalde drie overwinningen, twee pole-positions en dus de derde plek in het kampioenschap. Gaat hij dit in 2020 evenaren of zelfs verbeteren?

Wedden op Verstappen in 2020

Er zijn verschillende manieren om te wedden op Max Verstappen in 2020. Zo kun je uiteraard wedden op het gegeven dat hij het kampioenschap in de Formule 1 gaat pakken. Met die derde plaats in het vorige seizoen zien de quoteringen er voor Verstappen niet heel ongunstig uit. Een quotering van 5.00 is verbonden aan een kampioenschap van Verstappen.

Daarnaast kun je ook wedden op de zogenoemde ‘constructeur’. Bij Verstappen is dat Red Bull Racing. Wedden op Red Bull Racing als kampioen of Max Verstappen als kampioen hebben nagenoeg dezelfde quoteringen. Wedden op Red Bull Racing als kampioen heeft namelijk een quotering van 5.50.

Andere quoteringen

Het is altijd handig om ook even te kijken naar de quoteringen van de andere Formule 1-deelnemers. Op dit moment is Lewis Hamilton, de huidige titelhouder, de favoriet voor het pakken van het kampioenschap. Aan die weddenschap is een quotering van 1.50 verbonden. Bij Hamilton is de constructeur Mercedes GP. Voorspellen dat Mercedes GB het kampioenschap pakt, heeft een quotering van 1.22.

Op de tweede plaats komt Valtteri Botas met een quotering van 5.00. Zijn constructeur is Ferrari. Voorspellen dat Ferrari het kampioenschap pakt, heeft een quotering van 5.50.

Aanvullende informatie over Verstappen

We sluiten dit artikel af met aanvullende informatie over Verstappen. Deze informatie kan ondersteuning bieden in afsluiten van weddenschappen omtrent de Formule 1.

In het seizoen 2020 is de Belgisch-Nederlandse autocoureur te bewonderen in een nieuwe wagen. Red Bull Racing slingerde in februari een foto van de nieuwe racewagen de wereld in. Het betreft de RB16. Er zijn een aantal wijzigingen ten opzichte van de vorige auto van Verstappen. Ten opzichte van de RB15 zijn een aantal vernieuwingen aan de vloer van de auto doorgevoerd. De rand van de vloer moet de ruimte onder de auto aerodynamisch afsluiten om te zorgen voor een bepaalde mate van onderdruk. Op die manier wordt de auto op het wegdek gezogen.

Daarnaast kan 2020 een historische jaargang worden voor Verstappen. Als hij dit seizoen kampioen weet te worden, dan is hij de jongste kampioen ooit in de geschiedenis van de Formule 1. Precies tien jaar geleden lukte het Sebastian Vettel om op een leeftijd van 23 jaar en 135 dagen kampioen te worden bij Red Bull Racing. Verstappen wordt aankomende september 23. Het is dus wel zijn laatste kans om het record van Vettel af te snoepen.