18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Max Verstappen Formule 1 2019

Tim Giesbers

Nog een paar weken wachten en dat start het nieuwe seizoen van de Formule 1. Op 17 maart 2019 gaan de coureurs van start op de GP van Australië in Melbourne, wat de eerste is van uiteindelijk eenentwintig races die gereden worden. Aan het einde van het seizoen wordt duidelijk wie wereldkampioen 2019 is. Gaat Lewis Hamilton zijn derde wereldtitel op rij pakken of maakt Max Verstappen kans?

Wat is er veranderd na vorig seizoen?

Het kan nut hebben om eerst te kijken naar de wijzigingen die er zijn geweest in de voorbereiding op dit seizoen. Ten opzichte van het speelschema verandert er niet zoveel. Race nummer 18 en 19 zijn omgewisseld. De GP van Mexico is nu voor die in de Verenigde Staten, wat vorig jaar nog andersom was.

Er is ook een technische verandering aan alle auto’s. De racewagens hebben hervormde voor- en achtervleugels, waardoor er minder zogeheten aerodynamische turbulentie optreedt. Hierdoor moet het voor coureurs makkelijker worden om in te halen, al komt de maximumsnelheid van de wagens nu wel iets lager te liggen.

Qua coureurs verandert er een hoop. De grootste wijziging is die van Daniel Ricciardo. De Australiër was vijf jaar coureur bij Red Bull Racing, waarvan tweeënhalf jaar met Max Verstappen, maar stapte nu over naar Renault. Het plekje als teamgenoot van Verstappen wordt ingevuld door Pierre Gasly, die overkomt van Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull. De Fransman uitte zich al wel over zijn rol; hij is niet van plan als tweede rijder achter Verstappen te fungeren.

Voor de auto’s van Verstappen en Gasly is er nog een belangrijke verandering. Red Bull Racing reed jarenlang met motoren van Renault in de auto, namelijk twaalf seizoenen lang. Nu is er echter besloten over te stappen naar Honda-motoren. Tot nu toe zijn Verstappen en zijn collega’s blij met de nieuwe motoren.

Hoe verliep vorig seizoen voor Verstappen?

Zoals al eerder vermeld werd Lewis Hamilton in 2018 wereldkampioen Formule 1. De eerste drie races moest hij Sebastian Vettel nog voor laten gaan in het klassement, maar hierna was de Brit drie weken de nummer één. Na een periode stuivertje wisselen pakte Hamilton na race elf de eerste plek weer, die hij niet meer weg zou geven. Twee races voor het einde kon Hamilton niet meer ingehaald worden.

Verstappen hoopte samen met Ricciardo de aanval te openen op de duo’s Sebastian Vettel-Kimi Räikkönen (Ferrari) en Lewis Hamilton-Valtteri Bottas (Mercedes). Uiteindelijk lukte het Verstappen wel om Bottas achter zich te houden en zodoende op plek vier te eindigen. Ricciardo eindigde als zesde.

In eenentwintig races wist Verstappen twee keer een race te winnen. Tijdens de GP van Oostenrijk en de GP van Mexico kwam de Nederlander als eerste over de finish. Tijdens die laatste race ging de aandacht echter niet naar Verstappen uit, want dat was de race waarin Hamilton de wereldtitel veilig wist te stellen.

Waarop kun je wedden bij Max Verstappen?

De grootste vraag is natuurlijk: kan Verstappen dit seizoen met de nieuwe Honda-motor wereldkampioen Formule 1 worden? De topfavoriet bij Toto is nog steeds Lewis Hamilton met een quote van 1.85, gevolgd door Sebastian Vettel (2.70) en Charles Leclerc (5.75). Verstappen komt op plek 4 met een quotering van 7.25. Hierdoor wordt hij dus als outsider gezien voor een eventuele wereldtitel.

Opvallend genoeg biedt Toto ook een speciale weddenschap aan of Max Verstappen zich dit seizoen tot wereldkampioen gaat kronen. Wanneer je deze voorspelling invult en wedt dat de Nederlander voor het eerst de koppositie heeft aan het einde van het seizoen, krijg je 11 euro per ingezette euro uitgekeerd als winst.

Ook kun je wedden op de winnaar onder de constructeurs. Red Bull Racing wacht al sinds 2014 op winst van het constructeurskampioenschap. Destijds won Vettel driemaal op rij de wereldtitel. Vorig jaar won Mercedes, dat nu opnieuw favoriet is (quote van 1.60). Ferrari staat op plek twee (2.70) en Red Bull krijgt een quotering van 5.50.

Let ook op de speciale Double Dutch-voorspelling die Toto aanbiedt. Dit jaar. Hierbij kun je wedden op twee Nederlandse wereldkampioenen. Als Verstappen de Formule 1 wint én Michael van Gerwen het WK Darts, dan kun je 20 euro als quotering krijgen als je op deze Combi Boost hebt ingezet bij Toto. Met een beetje chauvinistische hoop is dit een leuke weddenschap om te spelen.

Kun je ook op losse races wedden?

Je kunt natuurlijk ook per losse wedstrijd wedden hoe Max Verstappen en Pierre Gasly het gaan doen namens Red Bull Racing. Hiervoor moet je je van tevoren goed inlezen over de races en in hoeverre Verstappen een kans maakt op eventuele ritwinst. Dit is natuurlijk niet alleen afhankelijk van goede informatie, maar ook van een gezonde dosis geluk.

Vorig jaar reed Verstappen in Monaco (waar hij ook woont) namelijk weliswaar de snelste rondetijd, maar kwam hij niet verder dan een negende plaats. Door een crash in de kwalificatierace moest de Nederlander namelijk als twintigste starten, waardoor hij geen hoge ogen meer kon gooien in de kop van het klassement.

Zo kun je ook kijken naar races in landen waar het vaak regent. Misschien wel de beste race ooit van Verstappen was de GP van Brazilië in 2016, waar hij op een nat wegdek de ene na de andere tegenstander inhaalde om uiteindelijk de race te winnen. Het weerbericht in de gaten houden is sowieso een goede tip wat dat betreft, maar houd in het bijzonder de GP van Canada of Groot-Brittannië in de gaten; in deze landen regent het vaak.

Zijn dit de enige weddenschappen?

Tijdens het seizoen moet je goed op blijven letten om te kijken of er nog meer verschillende weddenschappen beschikbaar komen. Zo kan het zijn dat er weddenschappen komen over podiumplekken. Dan zou je kunnen wedden op de voorspelling dat Verstappen tijdens een bepaalde race bij de snelste drie zit.

Ook kan je mogelijkerwijs wedden op kwalificatierondes. Wie weet heb je er alle vertrouwen in dat Verstappen de snelste tijd neer gaat zetten in de kwalificaties, wat je in je voordeel kunt gebruiken. Of je zet juist in op een weddenschap dat Verstappen uitvalt en het einde van de race niet haalt. Dit gebeurde Verstappen al zeventien keer sinds hij in de Formule 1 rijdt, dus dat kun je ook in de gaten houden.