18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden en favorieten Champions League 2019/20

Tim Giesbers

Op dinsdag 17 september trappen Internazionale en Slavia Praag om 18.55 uur af, waarmee de groepsfase van het nieuwe Champions League-seizoen officieel is begonnen. Met Ajax heeft Nederland dit seizoen één deelnemer aan deze pouleronde. Het kan natuurlijk erg interessant zijn te gaan wedden op de favorieten van de Champions League 2019/20. Lees in dit artikel een overzicht van weddenschappen.

Welke clubs overleven de groepsfase?

Per poule gaan we bekijken wie de favorieten zijn om door te bekeren naar de knock-outfase. In poule A lijken de kaarten grotendeels geschud. Real Madrid (1.06) en Paris Saint-Germain (1.10) krijgen van Toto de laagste quotering om door te gaan, waarmee ze de grote favorieten zijn. Galatasaray (5.50) en Club Brugge (15.00) lijken kansloos. In poule B doet Rode Ster Belgrado niet echt mee, met een quote van 10.00, terwijl ook Olympiakos het lastig krijgt: 3.50. Bayern München (1.07) en Tottenham Hotspur (1.20) zijn favoriet.

De derde poule zorgt al voor iets meer spanning. De twee uitersten qua quoteringen zijn Manchester City met 1.03 en Dinamo Zagreb met 10.00, maar tussen hen in is het spannend. Atalanta Bergamo (1.75) en Shakhtar Donetsk (2.20) liggen dicht bijeen. Hierbij is het vooral spannend om te kijken wat Champions League-debutant Atalanta kan brengen en of ze door kunnen gaan. Poule D zorgt ervoor dat de touwtjes stevig bij Juventus (1.12) en Atlético Madrid (1.20) in handen zijn. Bayer Leverkusen krijgt een quotering van 3.25 en Lokomotiv Moskou van 11.00.

In poule E komen we onze zuiderburen van KRC Genk tegen, die met een quote van 11.00 weinig kans maken om door te gaan. Red Bull Salzburg doet het beter met 3.75 maar ook zij krijgen het lastig. Titelverdediger Liverpool (1.07) en Napoli (1.20) doen het beter. Barcelona (1.07) ligt op pole position in poule F en vooral gezien de quote van Slavia Praag (15.00) lijken de kaarten geschud, maar niets is minder waar. Borussia Dortmund krijgt een quotering van 1.65 en Internazionale van 1.90. Deze teams zullen tot het gaatje moeten gaan om door te kunnen bekeren.

In de een-na-laatste poule liggen de clubs dicht bij elkaar. Zenit Sint-Petersburg is met 2.50 de minst grote favoriet om door te gaan maar daarboven ligt het enorm dichtbij. RB Leipzig krijgt 1.65 als quote en Olympique Lyon en Benfica beiden 1.85 om door te gaan in groep G. Last but not least: de groep van Ajax. De Amsterdammers krijgen een quote van 1.90 in poule H, net zo hoog als Valencia. Chelsea is favoriet: 1.25, en Lille moet het doen met 3.75. Chauvinistisch als we zijn, gaan we er natuurlijk gewoon vanuit dat Ajax het gaat redden en zich bij de eerste twee plaatst.

Wie gaat de Champions League 2019/20 winnen?

De winst van Liverpool werd vorig jaar gezien als een verrassing. Dit jaar is de kans volgens Toto wel groot dat de uiteindelijke winnaar uit Engeland komt. Deze voorspelling krijgt een quote van 2.45, tegenover hoge quoteringen voor Spanje (3.35), Italië (8.00), Duitsland (8.50) en Frankrijk (9.75). Maar welke club gaat er uiteindelijk vandoor met die Cup met de Grote Oren?

Mogen we Toto geloven, dan gaat het Manchester City worden. De ploeg van Josep Guardiola ligt met een quote van 4.40 op de beste plek om het toernooi te winnen. City wordt gevolgd door Barcelona (6.00), Liverpool (7.50), Real Madrid (10.00), Paris Saint-Germain (11.25) een Juventus (11.75). Tottenham Hotspur, de verliezend finalist van afgelopen seizoen Champions League krijgt een quotering van 26.00.

De kans op een winnende club uit de BeNeLux wordt niet zo groot ingeschat. KRC Genk en Club Brugge hebben samen met Rode Ster Belgrado, Lokomotiv Moskou en Slavia Praag de slechtst denkbare quotering, namelijk 700.00. Ajax staat hier nog wat boven, met 70.00. Dit is evenveel als RB Leipzig en net minder dan Internazionale.

Welke speler wordt topscorer dit Champions League-seizoen?

De topscorerstitel in de Champions League wordt nu al jaren over en weer gespeeld tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Sinds Ronaldo als speler van Manchester United in 2008 acht goals had gemaakt, vormde hij tijdens de seizoenen erop een onneembare vesting samen met Lionel Messi. Alleen Messi’s teamgenoot Neymar kwam een jaartje op gelijke hoogte met Ronaldo en Messi.

Vorig jaar ging de eer van topscorer naar Messi en de drie jaar daarvoor was het Ronaldo die de meeste goals maakte. Deze twee spelers zijn nu ook de favorieten om topschutter van het miljardenbal te worden. Messi heeft een quote van 4.95, gevolgd door Ronaldo: 5.75. Outsiders voor de titel van topscorer zijn Sergio Agüero (9.00), Mohamed Salah (10.75), Raheem Sterling (12.75), Robert Lewandowski (14.25) en Kylian Mbappé (14.75).

Hoe kan ik het beste mijn weddenschappen uitbrengen?

Het is en blijft belangrijk om goed ingevoerd te zijn alvorens je besluit te gaan wedden. Zorg dat je zo veel mogelijk kennis hebt over de teams, spelers en trainers, zodat je een zo reëel mogelijke voorspelling kan doen. Hou deze website goed in de gaten, want hier verschijnen voorbeschouwingen voor de mooiste Champions Leaguewedstrijden en sowieso alle duels van Ajax.

Lees deze voorbeschouwingen goed want er staan vaak goede statistieken en tips in die je als inspiratie kunt gebruiken voor je voorspellingen. Soms kan een beetje extra informatie je net de houvast geven die je nodig hebt voor een goede weddenschap, Je kans op succes vergroten is natuurlijk altijd mooi meegenomen!