Toto is momenteel het enige online wedkantoor waar het volgens de Nederlandse wet legaal is om je weddenschappen te plaatsen. Dit gaat veranderen nadat de Eerste Kamer het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand (KOA) heeft aangenomen, waardoor vanaf 2020 online wedden legaal wordt, en naar verwachting ook andere aanbieders licenties zullen krijgen. Tot die tijd moet je dus bij Toto zijn. Je kunt natuurlijk alleen gaan wedden wanneer je geld hebt om in te zetten. Hoe krijg je dit op je rekening bij Toto?

Wat betekent het om geld te storten bij Toto?

Allereerst is het verstandig om te kijken naar de regels rondom het storten van geld op je account. Toto noemt dit geld storten in je ‘wallet’, Engels voor portemonnee. Van deze wallet wordt vervolgens niet alleen gebruik gemaakt door Toto, maar ook door de andere merken van de Nederlandse Loterij, namelijk Staatsloterij, Lotto, Euro Jackpot, Miljoenenspel, Lucky Day en Krasloten.

Wanneer je ingelogd bent op de website van één van deze merken (in ons voorbeeld Toto) kun je rechtsboven klikken op het icoontje van de portemonnee. Op deze donkerblauwe knop staat direct naast het icoontje hoeveel geld er nog in je wallet zit. Dit is al direct na het inloggen een mooie indicatie of het voor jou nodig is om extra geld op je account te storten, waarmee je kunt gaan wedden.

Wat kun je zien wanneer je op deze knop drukt?

Klik je op dit icoontje, dan krijg je een overzicht van alle opties die je hebt wat betreft je account. Zo krijg je na het klikken direct een overzicht met de inhoud van je wallet, inclusief de twee opties om te gaan opwaarderen of uitbetalen. Bij het opwaarderen staan we later in dit artikel wat langer stil.

Hieronder krijg je nog een aantal opties om uit te kiezen. Zo kun je onder ‘loten en inzet’ zien welke loten je eerder hebt gekocht of hoeveel je bij Toto hebt ingezet. Bij ‘bonus’ kun je een eventuele bonus ophalen wanneer je deze verdiend hebt. Bij ‘profiel’ zie je alle gegevens van je account. Deze kun je hier ook wijzigen wanneer je bijvoorbeeld overstapt naar een andere bank of verhuist van adres.

Klik je op ‘berichten’, dan zie je je inbox met berichten die je ontvangen hebt van de Nederlandse Loterij. De volgende link is voor ‘transacties’, om zoals het al klinkt je transacties te bekijken. Dit houdt in dat je kunt zien met hoeveel je je wallet hebt opgewaardeerd en hoeveel je hebt laten uitbetalen, maar ook wat je ingezet hebt bij een van de kansspelen en wat het resultaat daarvan was.

Met welk bedrag kan ik mijn account opwaarderen?

De laatste knop is ook van belang wanneer je gaat kijken naar het opwaarderen van je account. De link ‘verantwoord spelen’ brengt je namelijk ook naar de informatie over speellimieten en zelfuitsluiting. Voor spelers tussen 18 en 23 jaar is er een limiet van 100 euro per week wat je mag storten, vanaf 24 jaar is er een limiet van 1000 euro per dag. Ook kun je jezelf daar uitsluiten van verdere deelname bij de Nederlandse Loterij.

Ga je bovenaan de rechterbalk naar ‘opwaarderen’, dan krijg je eerst de keuze welk bedrag je aan je account wil toevoegen. De standaard bedragen die de Nederlandse Loterij noemt zijn 10, 20 en 50 euro. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander bedrag, wanneer jij bijvoorbeeld 30 euro wil storten in plaats van deze standaard bedragen. Houd alleen wel de speellimiet in de gaten. Meer dan 100 of 1000 (afhankelijk van je leeftijd) mag je niet storten per week.

iDEAL

Heb je de keuze gemaakt met hoeveel je je account wil gaan opwaarderen, dan moet je een keuze maken voor de betaalwijze van het opwaarderen. Als eerste kun je kiezen voor iDEAL. Hiermee kun je gewoon via het internet betalen met de bank waar jij bij bent aangesloten. De mogelijke banken zijn ABN Amro, ASN Bank, ING Bank, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank, Van Lanschot, Knab en Binq.

Via iDEAL betalen is handig omdat veel mensen geen creditcard hebben en dus niet voor die methode kunnen kiezen. Daarnaast gaat betalen via iDEAL erg snel en kun je op je mobiele telefoon gebruik maken van de app van je bank om het geld over te maken. Via iDEAL betaal je ook via je eigen bank en niet via een tussenpersoon. Het geld zal dan binnen enkele minuten in je wallet verschijnen.

Creditcard en cadeaukaart

Daarnaast kun je kiezen voor het betalen via creditcard, namelijk via Visa of Master Card. Hiervoor is natuurlijk wel het belangrijkste dat je daadwerkelijk een creditcard hebt. Ook bij een creditcard wordt het geld binnen een aantal minuten op je account gestort, maar het wordt pas aan het einde van de maand afgeschreven van je rekening.

De derde en laatste optie die je kunt gebruiken om geld in je wallet te storten is via een cadeaukaart. Er zijn speciale cadeaukaarten voor bepaalde spellen. Zo is er de Lotto Cadeaukaart, de Toto Cadeaukaart en de Staatsloterij Cadeaukaart. Heb je van iemand een Toto Cadeaukaart ontvangen, dan kun je deze dus inzetten om geld op je account te storten.