Wedstrijd: VVV-Venlo – PSV, Eredivisie
Aanvang: Zondag 19 januari 2020, 12.15 uur
Beste wedtip: Winst PSV en meer dan 1.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.51.
PSV heeft wat in te halen na de winterstop, want het staat tien punten achter koploper Ajax en zeven achter nummer twee AZ. De eerste tegenstander van de club uit Eindhoven is VVV-Venlo, dat zestiende staat in de Eredivisie. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op VVV-Venlo – PSV.

Gevarenzone

VVV is niet goed bezig dit seizoen, waardoor het momenteel in de gevarenzone van de Eredivisie zit. Het staat met vijftien punten op de zestiende plaats en deze plek zou aan het einde van het seizoen play-offs om degradatie betekenen. Er zijn maar twee teams die lager staan en dit zijn ADO Den Haag (dertien punten) en RKC (elf punten). De club uit Venlo moet deze clubs voor blijven om directe degradatie te voorkomen. Play-offs ontlopen is ook zeker nog mogelijk, want na dit weekend kan VVV een gelijk puntenaantal als FC Emmen, dat veertiende staat, hebben.
De eerste seizoenshelft van de Eredivisie was niet prettig voor VVV, want de vier laatste duels werden allemaal verloren. Niet alleen van sterke teams, maar ook van directe concurrenten als FC Emmen en PEC Zwolle. Vorige week oefende de club uit Venlo tegen Kortrijk en dit duel eindigde in 1-1, waardoor VVV al vijf wedstrijden op rij niet heeft gewonnen.

Opnieuw beginnen

De laatste wedstrijden voor de winterstop geven al aan hoe het seizoen van PSV tot nu toe is verlopen. Het werd uitgeschakeld in de Europa League, verloor daarna van Feyenoord, ging toen maar net door in de KNVB Beker door met 1-2 van GVVV te winnen na een verlenging en diezelfde week won het wel weer met 4-1 van PEC Zwolle. Het gaat dus erg moeizaam bij de Eindhovenaren, waardoor de resultaten te wisselvallig zijn.
PSV gaat als nummer drie beginnen aan de tweede seizoenshelft en dit had het voorafgaand aan het seizoen natuurlijk niet gedacht. Er is nog veel werk aan de winkel om in ieder geval de kwalificatie van de Champions League te bereiken. De bookmakers verwachten wel een goede start voor de Eindhovenaren deze week, want een overwinning van PSV heeft een quote van 1.44.

Definitieve wisseling onder de lat van PSV

Jeroen Zoet werd in dit seizoen gepasseerd door Mark van Bommel, want hij gaf Lars Unnerstall de kans na wat slechte wedstrijden van Zoet. Inmiddels is bekend dat de Duitser voor nu onder de lat blijft staan, want Zoet is verhuurd aan FC Utrecht.

Tweede helft vol goals

Eerder dit seizoen won PSV met een duidelijk verschil van VVV, maar het duurde even voor de Eindhovenaren uitliepen. In de eerste helft kwamen beide teams niet tot scoren, maar in de 61e minuut opende Steven Bergwijn de score. Denzel Dumfries bouwde de voorsprong vier minuten later nog eens uit naar 2-0, waarna Donyell Malen het duel in de 70e minuut besliste door de 3-0 te maken. VVV deed nog wel wat terug door kort daarna de 3-1 te scoren, maar dit was tevergeefs. Malen bepaalde in de 86e minuut de score op 4-1, dus uiteindelijk nog een klinkende zege voor PSV.

VVV-Venlo – PSV tip

PSV is natuurlijk de grote favoriet tegen VVV, want het heeft simpelweg veel meer kwaliteit. De Eindhovenaren zijn er op gebrand om goed aan de tweede seizoenshelft te beginnen om in het spoor te blijven van Ajax en AZ. De tip bij deze wedstrijd is daarom dat PSV wint en dat er meer dan 1.5 doelpunten vallen. Deze voorspelling van VVV-Venlo – PSV heeft een quote van 1.51.

VVV-Venlo – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst VVV-Venlo: 6.80
Gelijkspel: 4.80
Winst PSV: 1.44