Wedstrijd: VVV-Venlo – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 17 augustus 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: Ajax wint en houdt de nul
Bookmaker: Toto
Quote: 2.00

Speelronde 3 van de Eredivisie brengt ons de wedstrijd VVV-Venlo – Ajax. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Kroonprins

Robert Maaskant werd in 1999 trainer van RBC Roosendaal en stond bekend als de kroonprins van het Nederlandse trainersgilde. Hierna was hij ook nog trainer bij Go Ahead Eagles, Willem II, MVV, NAC Breda, Wisla Kraków, Texas Dutch Lions, FC Groningen en Dinamo Minsk, voor hij technisch directeur werd van Almere City. Hij beweerde niet meer als hoofdtrainer terug te keren in de voetballerij. Deze uitspraak hield Maaskant anderhalf jaar vol; afgelopen zomer verving hij Maurice Steijn bij VVV-Venlo.

De Venlonaren hebben na de promotie naar de Eredivisie in 2017 een vijftiende en twaalfde plek achter de rug. Huurlingen Lars Unnerstall, Patrick Joosten en Jay-Roy Grot vertrokken, net als Jerold Promes, Moreno Rutten, Peniel Mlapa en Ralf Seuntjens. Voor hen kwamen Thorsten Kirschbaum, Steffen Schäfer, Samuel Scheimann, Tobias Pachonik, Richard Neudecker, Haji Wright, Jerome Sinclair en Elia Soriano terug. Tip: na de 4-1 nederlaag tegen Sparta hoopt VVV nu de nul te kunnen houden. Je kunt wedden op deze voorspelling tegen een quote van 8.50.

Tempo

De wedstrijden van Ajax volgen elkaar in hoog tempo op aan het begin van dit nieuwe seizoen. Met de strijd om de Johan Cruijff Schaal, de voorrondes van de Champions League en de Eredivisie staat Ajax tegen VVV voor de zesde wedstrijd van dit nog prille voetbalseizoen. Tot nu toe is de score aardig. De Johan Cruijff Schaal werd met 2-0 van PSV gewonnen, in Europa werd PAOK Saloniki over twee duels met 5-4 verslagen en na een 2-2 tegen Vitesse rechtte Ajax de rug tegen FC Emmen: 5-0.

De grote talisman tot nu toe dit seizoen is de clubtopscorer van vorig seizoen. De in de zomer van 2018 van Southampton overgekomen Servische aanvaller Dušan Tadić wist in alle vijf wedstrijden tot scoren te komen en staat nu op zes treffers in dit seizoen. Tip: denk je dat Tadić tegen VVV meerdere malen tot scoren komt, dan kun je wedden op de voorspelling ‘Tadić scoort twee goals of meer’ tegen een quote van 4.40. Dit lukte de Serviër ook in de return tegen PAOK, al was dat wel door drie strafschoppen (waarvan hij er een miste).

Onderlinge resultaten

Kijken we naar de onderlinge wedstrijden tussen deze twee clubs, dan lijkt het duidelijk wie de favoriet is bij deze VVV-Venlo – Ajax. De Amsterdammers wonnen de laatste zes wedstrijden tegen de Venlose club en tegenover achttien Ajax-goals wist VVV slechts één doelpunt te maken.

Teamnieuws

Aanvoerder Danny Post kan door een blessure niet meespelen tijdens deze wedstrijd en ook Christian Kum is niet beschikbaar. Verder valt het niet uit te sluiten dat coach Robert Maaskant nog wat wijzigingen toe gaat passen.

Ajax moet het stellen zonder de geblesseerde Carel Eiting. Verder is het nog onduidelijk of Noussair Mazraoui en Klaas-Jan Huntelaar fit zijn tegen VVV.

VVV-Venlo – Ajax tip

Het lijkt duidelijk wie de favoriet is voor VVV-Venlo – Ajax. Gezien de lage quotering voor Ajax-winst is dit financieel niet de beste voorspelling. Tip: wedden op ‘Ajax wint en houdt de nul’ met een quote van 2.00.

VVV-Venlo – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst VVV-Venlo: 14.25
Gelijkspel: 8.10
Winst Ajax: 1.17